[]

masterı bırakıyorum

2 ay önce boğaziçi endüstride mastera başladım. hiç beklediğim gibi çıkmadı. full matematik ve teori. ileride yapmak istediklerimle hiçbir alakası yok. belki ileride severim diye derslere filan eksiksiz gidiyordum ancak geçen hafta barselona'da master yapan arkadaşımı ziyaret ettim. zaten henüz alışamadığım istanbul'dan nefret ettiğimi anladım. bu vesile ile masterı bırakma kararı aldım.

olay şu ki benim yurtta kalmam triplerim sonucunda mastera başlıyorum diye bana ev tutuldu. 1 yıllık kontrat yapıldı. neyse ev mobilyalıydı, ekstrem bir harcama yapılmadı ama şu aşamada aileme bu durumu söylemekten çekiniyorum. çünkü o kadar masraf ettiler. öte yandan zaten hali hazırda 1 seneyi boşa harcadım. istediğim bir alanda master yapacaksam onun hazırlıklarına başlamam lazım. yurtdışında yapmak istiyorum ve babamdan para istemek yerine burs ile gidebileceğimi umuyorum. (jean monnet gibi)

kısacası napıyım, aileme bu durumu ne zaman açıklayayım? ben dönem sonu gibi düşünüyordum ama bu aralar amcam yeni iş kurdu. cuma günleri gelirsin, yardım edersin demişti. durumu şimdi söylesem en azından oraya daha fazla yardımım dokunur. iki ders full teorikti onlara gitmicem ama bir seçmeli dersi çok sevdim. ona gitmeye devam ediyim mi? 2 hafta okula gitmeyince biraz üşengeç oldum. haftaya da sınavı var gerçi. genel olarak yol gösterirseniz memnun olurum.

 
raadol, devam et, istediğini tezde yaparsın müdür. dersi görmeden bazı ülkeler hariç yüksek l yapman zor


  • fempusay  (14.11.14 23:55:15) 
bu kadar çabuk pes etme ya.

ayrica boğaziçi zaten teorik eğitim verir. yurdışında da teorik devam etmeyecek isen bile bu derslerine önem verirler. bu dersleri ver. tezinde istediğin konu üzerine çalış. doktoraya gidersin yurtdışına olmaz mı?
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (15.11.14 00:26:26) 
dersleri ver. sonra takil.


  • sanal hayvan  (15.11.14 00:36:09) 
İki ayda pes ettiysen, tezde intihar edersin. Yurt dışını bile deneme bence.


  • maxhoper  (15.11.14 01:44:28) 
cok cabuk pes ediyorsun. ben de masterda ilk donemimde birakicam, bu kadar teorik olmaz diyordum. alisma donemi bu, ilk donemi iyi kotu gecir derim ben. yurtdisina doktoraya gitmek, mastera gitmekten daha kolay. ileriki planlarin icin erken karar verme.


  • kokorecolsadayesek  (15.11.14 05:51:43) 
master dersi dediğin 2 dönem alınıyor. sonra tez yazıyorsun.

2 dönem sabredemiyor musun?

yurtdışına gitmek istiyorsan araştırma yapmalısın. hocalarla, asistanlarla konuşup bilgi almalısın. hocaların sana yardımcı olmaları, referans olmaları için aranı iyi tutmalısın. derslerde, ödevlerde performans göstermelisin.

yurtdışında eğitim diyince parti ortamı mı düşünüyorsunuz anlamadım ki? her yerde dersler benzeridir.

yüksek lisans hakkında bilgi isteyen arkadaşlar çarşaf çarşaf yazıyorum turist gibi hareket etmeyin, açın okulu, verilen dersler, ders veren hocaları, hocaların CVlerini çalışmalarını iyice inceleyin. aklınıza yatarsa başvurun.

sen demek başında kavak yelleri bir maceraya atıldın. yurtıdışında ya da başka bir yerde benzeri çalışmalar düşünüyorsan otur iyice inceler bölümü, derslerini vs.

yazdıkların çok çocukça geldi.
  • mea maxima culpa  (15.11.14 10:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.