[]

Hukukçu arkadaşlar bakınız lütfen (acelesi yok)

www.tbmm.gov.tr

Şimdi mahkeme kararı olmadan polis üstümüzü arabamızı arayamıyor mu? Şerefsizim ufkum iki katına çıktı. Nasıl ya?


 
Hukukcu degilim ama niye hukukculara sordugunuzu anlamis degilim zaten. Bunu hukukcu kadar, bir polis ya da bir torbaci da bilebilir mesela.

Ben sade vatandas olarak cevapliyorum. Polis ustumde "olumsuz" bir esya aramak istediginde kendisine izni olup olmadigini sormuslugum var. Bunun uzerine arama yazisini gosterdiler. Ve hakimin zaten her ay duzenli olarak genel arama izni cikardigini ve bu acidan hic sorunlari olmadigini belirttiler.
  • f_d  (14.11.14 23:01:47) 
Aramak istedikten sonra ararsin, avm guvenlikcileri de ariyor inatlasirsan 10dk kaybediyorsun senin zararina oluyor. Bunda da tutup karakola gotururler yarim gunun gider.


  • divit  (14.11.14 23:08:28) 
Bölge çapında her ay hakimler tarafından arama izni çıkartılıyor.

Atıyorum "Ankara ili Çankaya İlçesinde şu şu şu güvenlik zaruretlerinden dolayı 1.11.14-30.11.14 tarihleri arasında gerekli görülen hallerde şahısların ve arabaların aranmasına karar verirmiştir."

Yani her an arama izinleri var, yasal zemine böyle oturturuluyor.

edit: kararın orjinal yazısı şu şekilde oluyormuş;

“Adli ve Önleme Yönetmenliği’nin 19 ve 20’nci maddelerinin devamı uyarınca Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün talebinin kabulü; merkez ilçeler Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar’da polis sorumluluk bölgelerinde 13 Şubat 2014 ila 27 Şubat 2014 tarihleri arasında 15 günlük süreyle kişilerin üstleri, araçları ile özel kağıtlarının, eşyalarının önleme amacıyla kanun ve yönetmenlikteki sınırlamalar göz önünde tutulmak kaydıyla arama yapılmasına izin verilmiştir”
  • yatagants  (14.11.14 23:17:07 ~ 23:20:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.