[]

pegasus kayıtsız bagaj/el bagajında çanta boyutu

Genel kurallarinda 20 cm*40 cm*50 cm ebatlarinda ve 8 kg yi asmayacak diye belirtilmis. 8 kiloyu asmasa ama boyutu belirttigi gibi olmasa noolur? Kayitli bagaja yollamak gibi bi giciklik yaparlar mi? Bi de kayitsiz bagaja alinacak sivilari da 20*20 lik seffaf kilitli torbalara demisler. Be. Yine bu ebati siklemesem ama limitleri asmadan alsam sivilarimi yanima olur mu? Siz benzer uyuzluklari ile karsilastiniz mi pegasusun?




 
Yok bee 15 kilo üzeri elimde bissuru çantayla gittiğim oldu valize ekstra para vermemek için asfdgzg azıcık aşağıda sakladık yani bilet alırken kıps kıps


  • emirkulu  (14.11.14 18:29:59) 
Pegasus değil ama başka bir firmada şöyle birşey geçti :
Check in kontuarının girişinde belirtilen boyutlarda ve altında skalası olan bir tartım platformu oluyor. Check in den önce orada valizimi sokup tarttım, çalışan arkadaş 4 senedir o aleti ilk defa sizin kullandığınızı gördüm dedi :)
Ama şöyle bir durum da var; kabin bagajlarına check in elemanı bir sitcker/etiket takmak zorunda sanırım yani ben bu bagajı gördüm sıkıntı olmaz şeklinde. Uçakta problem olursa kabak ona patlar. Siz o ölçüleri çok aşmayın.... +5 cm max.
sıvılar kısmı pegasusla ilgili değil. H.alanı güvenliği ile ilgili. Şuna dikkat edin diyelim yarım litrelik şişede 50ml şampuan koydunuz, o da atılıyor. kimse vay şişe büyük ama içi ufak demiyor. Ya limit boyutlarında saklama kutuları alın (watsons yada gratislerde var) ya da o boyutta üretilmiş orjinal sıvılar alın. Hepsi bi yerde olursa iyi olur çıkarıp tek seferde gösterirsiniz. Bu işin garantisi yok herşeyi çıkartabiliyorlar da yada tamam yeaaa geç diyorlar. Hepsi oldu bana. -The End - Fin -
  • Ruprect  (14.11.14 18:47:08) 
sıvı konusunun pegasus ile ilgisi yok. hava limanları güvenliği ile alakalı ve onlar bu konuda çok sıkı. güvenlikten geçerken muhtemelen bu sıvılarınız atılır.

el bagajına gelecek olursak, genel prosedür şöyle işliyor:

1. check-in kontuarında bagajınızı tartıyorlar. eğer bir problem görmezlerse el bagajı stickerını yapıştırıyorlar ve sorunsuz bir şekilde uçağa binebiliyorsunuz.

yalnız online check-in gibi bir takım özellikler sayesinde artık bu kontuara uğramadan uçağa binebiliyorsunuz. bu durumda yaşanabilecekler şunlar:

2.a boarding sırasında pegasus görevlisi bagajınızın stickersız olduğunu fark eder. sticker'ı orada ölçüm yapmadan takar, uçağa binersiniz.

2.b boarding sırasında pegasus görevlisi bagajınızın stickersız olduğunu fark etmez, normal bir şekilde uçağa binersiniz.

2.c ne kadar sıklıkla yaşanıyor bilmiyorum ama bu stickersız bir şekilde belirtilen el bagajı kıstaslarına uymayan bir bagaj ile boarding yapmaya kalkarken sizi fark ederlerse 50 euro isteme hakları var. evet, pegasus'un sitesini okudum:)

tüm bunlar yaşandıktan sonra uçağa bindiniz. şöyle bir senaryo da mevcut:

3. hostes el bagajınızın çok büyük olduğunu söyleyip, bagajınızı aşağı yollayabilir. bu senaryo bagajınız sticklerlı olduğu halde bile yaşanabilir. ancak ekstra bir ücret talep etmezler.

neyse yeterince derinlemesine inceledim. önerim 8 kg'un altındaysa kontuara gidip bu stickerı al. bir arkadaşım aynı olayı yaşadı. 9 kilo ve boyutu büyük bir valizi için gidip sticker aldı. uçağın içinde valizin çok büyük olduğu fark edilince valizi bagaj bölümüne yollattılar. ekstra bir ücret ödemedi. 2.c dışındaki tüm senaryoları gördüm ve önerim budur. zaten ryanair gibi lowcost airlines dışındakiler bu el bagajı hadisinde abartılı bir durum yoksa ölçülere pek takmıyorlar. baktıkları tek olay ağırlığı.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (14.11.14 23:01:08 ~ 23:06:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.