[]

insanlar hakkında peşin hükümlü olma

çevremdeki insanlar devamlı birileri hakkında çeşitli yargılamalarda bulunuyorlar. yok joooper şöyledir, yok zaten şunu yapar, o şöyle bir insan vb. bazen söyledikleri hakkında alakam olmamasına, hiç yapmamama rağmen niye böyle düşünür millet?




 
önyargılı insanlar var ne yapabilirsin? seni tanıyıp da karar vermek yerine kafalarında bir sen oluşturmuşlar daha kolaylarına gelmiş.


  • rock n roll  (14.11.14 07:28:34) 
Yargılama ile tanıma arasında fark var. Biri ile yeterince şey paylaştıktan sonra onu tanırsın ve "O böyle bir insandır" diyebilirsin. "böyle"nin içeriğine göre tanıma mı, yargılama mı olduğu değişir. Bu aynen "Jooper da balığı hiç sevmez. Balık yapmayalım, yemez" gibi bir şey. Seni tanıyor. Dolayısıyla "O böyle bir insandır" denebilir. Bunun yargılama olması için devamında "O başarılı olamaz", "O bu işi beceremez" gibi, kesin bir yargıya varması gerekir.

Dolayısıyla eğer senin hakkındaki gözlemleri hiç seninle ilgisi olmayan şeyler ise, seni yanlış tanıyor olabilirler, kendini yanlış tanıtıyor olabilirsin veya kendini yanlış tanıyor olabilirsin. Bu yüzden "Ummadık taş baş yarar" diye bir atasözü var. Çünkü birilerini tanıdığımız zaman onun potansiyelinin sınırlarını bildiğimizi düşünürüz, oysa ki insanlar kanı kaynayan canlılar, durup durup patlayabilirler veya arap atı gibi sonradan açılabilirler.
  • aychovsky  (14.11.14 07:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.