[]

Sigarayı kafada bitirmek

Ben 1 sene kadar sigara içtim günde bir paket. Ama şunu farkettim ki; sigara içen birisi olmak, kokusu, leş gibi tadı, dilimi sızlatması falan beni rahatsız ediyor. Şak diye bıraktım.

Millet bıraktığında bildiğin canım çekiyor, kokusu burnumda tütüyor, içmezsem başım ağrıyor diyor. Bende bunların hiçbiri olmadı. Olmuyor da. Ben sigaraya bildiğin keyiften başlamıştım.

İçerken de hep güzel bir şarkı duyduğumda yaktım. Mangal sefasından sonra yaktım. Arabaya binip keyif yaptığımda yaktım. Bu anlarda hep aklıma geliyor. Şimdi olsa da yaksam diye. Ama normalde gün içinde yoğun bir anda bir gün içme fırsatım olmasa ya ben sigara içmeliyim diye aklıma gelmiyor, sigara aklımın ucundan geçmiyor.

Ama keyifli her anımda şimdi yakıp keyif yapmak vardı diyorum. Bu anlar yüzünden aslında bıraktığım söylenemez. Başka şeyler düşünüp kafamı dağıtıp unutsam da ikinci bir keyifli anda yine aklıma geliyor. Yani bedenen canım çekmiyor, kafa olarak canım istiyor içmek.

Bir de nefes alıp verdikçe göğsümde hırıltılar başlamıştı, ıslık sesleri falan. Hala da devam ediyor. Doktor astıma doğru yol alıyorsun demişti.

Benim bu sigara denen zehiri kafamdan çıkarmam lazım. Ne yapmalı?

 
bilirim o duyguyu aynı ben. o anın keyfini çıkartacak başka bir şey, bir alternatif bulman lazım. sakız klişe ama etkili olabilir bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.11.14 01:38:25) 
Dayım 30 sene önce bırakmış sigarayı ama hâlâ sigara kokusundan çok hoşlandığını söyler.


  • nickimi yermisin  (14.11.14 05:03:17) 
Bu konuda şöyle bir şey demişti bana biri: "Sigara bırakılmaz, ara verilir." Bu olayı destekleyen şöyle de bir olay var; bir aile dostumuz benim de şahitliğimde sigarayı bırakıp 4-5 sene kadar ağzına sürmedi, yanındayken içirmedi bile yavşak. Sonra bir gün tek başınayken kaza yapmış banketler olmasa uçurumdan düşüyormuş. Neyse kazaya sebep aracın şoförü inip yanına gelmiş "abi geçmiş olsun" falan deyip bir sigara uzatmış, laaaps diye yakmış bu da. o zamandan beri de içer. (3-4 yıldır devam ediyor)

Demem o ki, sigaraya hiç başlamadıysan sıkıntı yok ama bir defa başladıysan hayatın boyunca peşini bırakmaz gibi geliyor bana. Ben ki nefsine dolgun biriyimdir, olmuyor hacı! Bırakamıyorum. Taş çatlasa beş gün dayanabiliyorum. O yüzden bence baştan bunu kabul edip bırakmayı hedeflemek yerine aralar vererek vücudu rahatlatmalı. Bırakmaya karar verip bırakamadıkça insanın kendisine saygısı azalıyor. Bırakabileceğinden emin değilsen karar alma derim.
  • kendinikendikendinebulanadam  (14.11.14 09:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.