[]

Ne kadar yakar?

Arkadaşım aşama aradığımı öğrenince bir iş arkadaşının arabasını önerdi. Fiat punto 2008 model benzinli 120 hp. Araç hakkında tüm bildiklerim bunlar. Fiat olduğunu duyunca çok onemsememistim yeterince bilgi alamadım araçla ilgili. Fakat şimdi aklıma yatmaya başladı. Acaba km kaç kuruş yakıt tüketir? Bilen var mıdır?




 
hocam aracın teknik verisi:

Model
Grande Punto 1.4 Turbo Jet
Kasa Tipi
Hatchback/5 5 Kapı
Yakıt Tüketimi (Şehiriçi / Şehirdışı)
8,7 lt / 5,4 lt
Motor Gücü (hp)
120hp
Şanzıman
Manuel 5 Vites Önden Çekiş
0-100 Hızlanma (KM)
8,9 sn

---

yakıt tüketimi teknik veriye göre 7 litre ama o iş hikaye tabii. (istanbul için konuşuyorum) en iyi ihtimalle 8 litreyi filan yakalasanız litresi 4.7 liradan kilometrede 37 kuruş yapar.

edit: alırsan tüp taktır 10 litre lpg yakarsın o da 23-25 kuruş arası olur.
  • t joe  (13.11.14 21:28:54 ~ 21:31:59) 
Araç genel itibariyle ankara, arada sırada da bursada kullanılacak. Ama yine de tüp taktirmak mantıklı bi secenek gibi duruyor. Teşekkürler cevap için.


  • yazgisiz infaz  (13.11.14 21:40:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.