[]

pescador'la yaşam savaşı - kreatinin nasıl düşer?

çok basit bi' şeymiş gibi sorduğumun farkındayım ama google'da doğru dürüst bilgiye rastlayamadım. şöyle ki 0.67 - 1.17 mg/dL aralığında olması gereken kreatinin bende 1.31 seviyesindeymiş. bu yüzden ilaçlı MR çekemiyorlar şu an, yani daha doğrusu tekrar kontrol ettirmemi istiyorlar son durumu görmek için.

önce dahiliyeye gitmem, onlarla konuşmam lazım. ben her türlü gidicem ama yine de şu 2-3 gün içerisinde yapabileceğim bi şey varsa onu yapmam bile zaman kazandırır bana. çünkü bana bununla ilgili hiçbi şey söylenmedi, gelişme olduğunu sanmıyorum.

ne yapmak lazım balık mı yiyeyim su mu içeyim takla mı atayım ne olunca düşer bu?

 
kreatinin böbreklerin fonksiyonu ile ilgili bilgi veriyor diye hatırlıyorum, bu durumda kendi kafamıza göre ilaç filan içemeyeceğiniz için düz mantık
bol su (ama gerçekten bol),
böbreği yoracak kadar fazla şeker, proteinden kaçınacak dengeli bir beslenme akla ilk gelen.

alkolden, asitli şeylerden, böbrekte metabolize olup yoracak ilaçlardan filan uzak dur bu sürede, tuz tüketimini de azalt.

Yine de taş, enfeksiyon vs varsa ve düşmeyip de artarsa bilemem.
  • neferkitty  (13.11.14 21:07:56 ~ 21:11:25) 
bol bol su içeceksin. tek yol bu. böbreklerini sulaman lazım.


  • fayfim  (13.11.14 21:13:38 ~ 21:14:15) 
@fayfim, abi su içince toparlar mı? yani meşrubattan uzak durup böbreklere ver edersek suyu? bi' de ne kadar sürer belirgin bir değişikliğin olması? mümkün olan en yakın zamanda çekilmem lazım çünkü bu MR'ı. bir ay günde 2 litre su içmem gerekecekse işimiz var. atın beni denizlere.


  • pescador  (13.11.14 21:14:55) 
kreatinin'in kendisi değil sorun, onun yükselmesi böbreklerinin yeterince çalışmadığını gösterir. kreatinini vejetaryen beslenerek, aşırı kas aktivitesinden kaçınarak, bol su içerek biraz düşürebilirsin ama bunlar yanıltmaca olur. böbreklerinin fonksiyonel kapasitesini düzeltmez. şu an bir değişiklik yapıp testleri etkileme, normal sağlıklı beslen. doktor başka testlerle böbreklerinin bozuk olup olmadığını, bozuksa ne kadar hasar olduğunu anlamaya çalışacak.

edit: günde zaten 2 litre su içmen gerekiyor normalde, içeceksin mecbur.
  • Lim5  (13.11.14 21:20:11 ~ 21:27:42) 
günde 1, 1 buçuk litre suyu sağlıklı insana öneriyoruz lan. bir zahmet iç 2 litre su sen de. kimse bir şey diyemez 3 günde 5 günde düzelir diye ama bol su içip az tuz tüketince düzeliyor merak etme.


  • fayfim  (13.11.14 21:40:08) 
Gendini ziyan etme diye diye dilimde tüy bitmesinin bi sebebi varmış, bak! Fayfim abin, Lim5 aplan ne diyosa aynen yap.


  • compadrito  (14.11.14 02:00:58) 
Tam ''Ulan Allah bilir, o içtiğin sülale boyu kolaların yüzünden olmuştur bu...''

yazacaktım ki, ''Dur lan, ben şunu bi gugıllıyim'' dedim.

Buyur! Kola naapıyomuş insana bi bak. Böbrek bi gitti mi, bi daha da geri gelmez. Bi gün bi diyaliz merkezini ziyaret et de, ordaki hastaların hâline bi bak istersen. Kola aynı zamanda osteoporoz da yapıyomuş. Efsanenin çöküşünün resmi sebebi bu olsa gerek:

www.ncbi.nlm.nih.gov
  • compadrito  (15.11.14 05:03:30 ~ 05:05:20) 
@compaditro Associations of Sugar and Artificially Sweetened Soda with Albuminuria and Kidney Function Decline "in Women"

ne demek istiyorsun sen şimdi pescador'a :))
  • fayfim  (15.11.14 13:41:31) 
fayfim,

valla dikkat etmemişim abicim. 'soda'ya yani kolaya nası kitlendiyse beynim, gacıları görmemişim. ama şu da var, sigara erkekte akciğer kanseri yapıyo, KOAH yapıyo da, kadında yapmiyo mu?

bilmeyenler için not: soda dediklerinde, kola-gazoz türü zıkkımları kastediyolar. bizde gazlı-şekerli-tatlandırıcılı içecek olarak adlandırılan zehirin ABD'deki adı soda. İngiltere'de ne deniyo bilmiyom. Belki onnar da bunu diyodur.
  • compadrito  (15.11.14 14:01:58 ~ 14:22:44) 
ben bu kolanın böbrek lanetini yaşadım arkadaşlar 15 yaşımdan beri kola içmem ilk defa yazın bir günde 3-4 bardak olacak şekilde evdeki cola zero'dan içmiştim ve ertesi sabah böbrek ağrısı ile uykumdan uyandım, apandisitim patladı zannettip acile gittim o derece, ordakiler dedi böbrek ağrısı diye.

içmeyin sakın.
  • neferkitty  (15.11.14 14:18:33 ~ 14:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.