[]

Kedi psikolojisinden anlayanlar? Yardım

Benim bir erkek kedim var. Oğlum gibi çok seviyorum. Kısırlaştırmak istemiyorum. İstediği zaman çıkar gezer, akşam gelir uyur, ona özel yemek bile pişiririm. Deli oluyorum ona.

Ancak şimdi mevcut evimden taşınma planım var. Ve bulunduğumuz mahalleden de uzak bir yer olacak. Erkek kediler bildiğim kadarıyla yeni çevreye uyum sağlamaz. Evini aramak üzere kaçacağından eminim.

Bu yüzden yeni evde artık sokağa çıkmasını engellemek için daha büyük bir eve çıkacağım. Kısırlaştırmak da istemiyorum ama mutsuz olur mu? Dışarı çıkmak isteyecek eminim.

Ne yapmalıyım. Herkesten öneri alıyorum.

Anneme kalırsa kediyi sokakta bırakmalıyım ve bu mahalleden birine her gün yemek vermesi için para vermeliyim.

Ama sokak kedisi değil, hava soğuk olduğunda eve gelir o, bazen çok sıcak yaz günlerinde dışarıda yatar. Öneri almak istiyorum. Kısırlaştırılmamış erkek kedi tecrübesi olan? Ya da birilerinden bilen?

 
kediyi neden kısırlaştırmıyorsunuz? kısırlaştırmanın bir zararı yok ki hatta çiftleşmeyen hayvan için yararı var. zararlı gibi görmeyin bütün veterinerler kısırlaştırmayı öneriyor. evden dışarı çıkmayacaksa acı çekmesin yazık.


  • sta  (13.11.14 20:57:31) 
Kısırlaştırmak istemiyor oluşunuzun nedenini öğrenebilir miyiz?

Şimdiye kadar ihtiyaç duymamışsınız dışarı çıkıp çiftleşebildiği için ama bundan sonra böyle bir seçeneği olmayacağı için kısırlaştırmanız gerekir.

Yeni çevreye uyum sağlayamamak kediye göre değişen bir durum ve sadece erkek kedilere özgü değil; hiçbir kedi yer değişikliğini sevmez çünkü bölgesini sahiplenen bir hayvandır kedi. Uyum sağlayıp sağlayamayacağını ise ancak deneyerek görebilirsiniz. Tabi öyle 1 haftada uyum sağlamasını beklemek yanlış olur, biraz beklemeniz gerekecek. Çok kısa bir sürede sevebilir de, hiçbir zaman sevmeyebilir de, ama kabul eder artık orada yaşayacağını ve alışmak için çaba gösterir...

Annenizi dinlemeyin. Mahalleden birinin her gün kediyi besleyeceğine inanmak saflık olur. Kediyi bulup bulamayacağı ne malum. Uğraşmaz bile. İşi gücü olur, aksatır. Hiç sizin gibi içten bakabilir mi? Endişelenebilir mi aç kalacak diye... Çok zor o...

Edit: Benim de erkek kedim var, kısırlaştırdım. Taşınma durumumuz olmadı, ama kendisini sokağa terk edilmiş (sahibini aradım ilanlarla ama ortaya çıkan olmadı) vaziyette bulduğumda kısır değildi. British shorthair cinsi olduğu için, bulduğumda tırnakları kısa olduğu için ve tasmasız olduğu için daha önce de evde yaşadığına eminim. Zaten sokakta hayatta kalmayı becerecek cingözlükte bir karakter değil kendisi. Kızgınlık dönemine girmeden kısırlaştırdım. Evimde kısırlaştırmadığım birkaç ay çok içine kapanıkken (bana karşı çok canayakındı yine ama hareketsizdi), kısırlaştırdıktan sonra bambaşka bir kedi oldu. Canlandı resmen yavrum. Eve alışması da uzun sürmedi.
  • m e l t e m  (13.11.14 21:04:18 ~ 21:23:26) 
benim erkek kedim kısır, bunun dışında durumlarımız aynı tamamen. yeni evde 1 aydır falan çok ürkek, bir süre eski evin bahçesinde bıraktım, komşular vs. mama veriyordu. ama havaların soğuyacağını biliyorum, aklım hep orada kalıyordu, aldım eve. çok ürkek şimdi, yeni yeni alışıyor. bazen tuvalet kabına saklanıyor. ama hiç kaçmayı denemedi. kısırlaştırıp yanınıza almanız en iyisi olacaktır bence bu durumda. kaldı ki çiftleşip durması da o kadar iyi bir şey değil, o kadar yavru kedi telef oluyor sonra, yazık.


  • lucy in the sky  (13.11.14 21:08:29) 
sıcağı sıcağına yazayım 2 gün evvel arkadaşımın kedisi kısırlaştırma ameliyatı yüzünden 1 gün sonra öldü.kediniz alışır eve bir süre dışarı salmassınız camdan falan bakar daha sonra alışır bir şey olmaz.

edit: milleti korkutan yok saçma sapan konuşmayın başımıza gelmiş bir şey, milleti korkutmak değildir her ameliyat risklidir, gayet iyi bir yerde işinin ehli bir veteriner tarafından yapıldı ameliyat, işin ilginci kedi sahibi de veteriner fakat uzmanlığı büyük baş hayvanlar.

ayrıca arkadaş kısırlaştırayım mı diye fikir sormamış.
  • bal dok yala  (13.11.14 21:23:31 ~ 22:14:08) 
Erkek kedilerde kısırlaştırma çok basit bir işlem. Dişilerde riskli, ki biz 2 dişi kedimizi de kısırlaştırdık. Hiçbir problem olmadı.

"Kısırlaştırıldı, öldü" diye insanları korkutmayın.

Nasıl bir klinikte kısırlaştırıldı, hekim hatası mı oldu, hastalığı var mıydı; bu soruların cevabı önemli. Sapasağlam bir kedi, iyi ve özenli bir vet. hekim tarafından, başarılı bir şekilde kısırlaştırıldığı ve kısırlaştırılma sonrasında gerektiği gibi bakıldığı halde ölmez.
  • m e l t e m  (13.11.14 21:28:16 ~ 21:58:32) 
kimse yazmamış ben yazayım bari.

kısırlaştırılmamış erkek kediyi evde tutarsanız kedi her tarafa hormonlu ve kokulu çişini yapacaktır. o dayanılmaz kokular içinde bir evde yaşayabilecek misiniz?
  • mea maxima culpa  (13.11.14 23:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.