[]

toz zencefil ve tarcinin tazelerinden farki ne?

Biraz bogazim agriyor evde toz taze zencefil ve cubuk tarcin yok, cikmaya useniyorum. Bunun yerine toz hallerini bal, limon ve suyla kaynatsam nolur ki? Farki nedir?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
toz karabiber - tane karabiber farkı vardır sanırım. tane karabiber toz karabibere göre daha aromalı oluyor.

bir de tozları tam süzemeyebilirsin, boğazına takılabilir.
  • inheritance  (13.11.14 14:52:37) 
Zencefilin kökü, tazesi ve tozu fark etmez. Kökü kuru kuru pastil gibi emilir; yaşı çiğnene çiğnene yutulur, tozu bala karıştırarak macun yapılır ve yenir. Hepsi boğaz için işe yarar. Tarçının da toz ve kabul olanı var. Çaylara karıştırılacaksa toz apza, boğaza takılacağı için rahat olmuyor. Salepte de kabul tarçın tadını tam veremiyor, ona toz konuyor. Toz hali yine balla karıştırılabilir.


  • aychovsky  (13.11.14 14:55:14) 
kağıt havlu(peçete ve mendil dağılırlar) ile süzün, bir nebze olsun az tozlu olur. bal ve limonu kaynatmayın, baharatları kaynatıp süzdükten sonra ekleyin bunları.


  • uykusunu yakalayan adam  (13.11.14 14:55:37) 
farkını tam olarak bilmiyorum da uygulamada hepsi aynı amaçla kullanılıyor.

bal ısıda değer kaybına uğrar. tarçınla zencefile sıcak su dök, biraz beklet ister süz iç ister öyle iç. bal da karıştırabilirsin istersen.

boğaz ağrısı için benim uyguladığım yöntem sarımsak çiğnemek. bir iki diş sarımsağı güzelce çiğne yut. çok çok iyi geliyor.

terlemek için de nane limon kaynatabilirsin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.11.14 15:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.