[]

Text editörlerde kullanılan bir kısa yol tuşu

Alt alta atıyorum yüz tane kelime var. hepsinin başına ya da sonuna aynı ifadeyi koyacam. bir arkadaş göstermişti zamanın sql query analyzer'da yaparken de unuttum. nedir?




 
makro yazabilirsiniz. yada bazi editorlerde record ozelligi var.yaptiginiz hareketleri birebir kopyalio. onunla cok kolay bir sekilde olur. notepad++ i tavsiye ederim


  • crucio  (27.07.09 12:19:19 ~ 12:20:24) 
bul ve değiştir ile olur o. bul'a kelimeyi, değiştir'e kelimeyi ve ifadeyi yazarsınız.


  • turkish tekila  (27.07.09 12:45:49) 
alt alta duran kelimeler farklı. nasıl bul ve değiştiri kullanacağız?


  • arnold schwarzeneger  (27.07.09 12:50:16) 
bul ve degistir ile olmaz. record isinizi gorur. ben onu kullaniyorum


  • crucio  (27.07.09 12:58:05) 
benim gördüğüm kısayol kullanımı aynen ctrl+v benzeri birşeydi bastıkça alt satıra atlayıp önüne kopyaladığın ifadeyi atıyordun.


  • arnold schwarzeneger  (27.07.09 13:03:34) 
ben tek kelime anladım. pardon.


  • turkish tekila  (27.07.09 13:03:51) 
tamam iste ilk once bir record olusturmustur. sonra kisayol ile o recordu tekrar tekrar calistiriyor.soyle aciklayayim. ilk satirin en basina imleci goturuoz. burda kaydi baslatioz(arac cubugunda standart kirmizi kayit dugmesi var). istedigimiz karakteri kelimeyi yazioz. klavye ile bi alt satira inip (home) tusu ile satirin en basina gidioz. burda kaydi durduruoz. sonra kaydi tekrar uygula dedigimizde imlecin oldugu yerden itibaren bizim yaptiklarimizi aynen yapiyor. yani karakteri/kelimeyi yazio, alt satira(3.satir) inip basa donuo. bunu N kez tekrarladigimizda butun satirlarin basina istedigimizi yazmis oluyoruz. hatta seceneklerde bunu metnin sonuna kadar uygula diye bir secenek de var.


  • crucio  (27.07.09 13:23:09) 
crucio, teşekkürler. ama bahsettiğim şey record özelliği olmayan sql query analyzer'da yapılmış birşeydi.


  • arnold schwarzeneger  (27.07.09 13:32:52) 
excel kullansan?
değişecek kelimeleri hücrelere yapıştır(yapıştırma ile olmuyorsa dış veri al ile yap)
ardından yanındaki hücreye =birleştir(a1;"hede") yada =birleştir("hede";a1) yapın aşağıya sürükleyin
  • €xpolerer  (27.07.09 14:20:52) 
regex'le hallet gitsin.
editpad pro ya da notepad2 kullanabilirsin.

  • cruor  (27.07.09 19:16:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.