[]

İstanbulda ortalama bir yaşam ve ev araba sahibi olmak

Sistem bunları almayı çok zorlaştırmamış mı ? Eğer aileden zengin değilseniz ve sıfırdan bunlara sahip olmak isterseniz istanbulda ortalama ev 200 k ve ortalama iyi bir araba 50 k yani hepsi 250 000 tl yani
Peki ortalama bir beyaz yakalı çalışan olursanız iyi biriyseniz 5000 tll maaşınız olur.250 000 /5000 50 ay eder 50 ay 4 yıl eder.O da en iyi ihtimalle hiç para harcamassınız eğer gerçekleşir .Yani normal olan biri bunun yarısını harcarsa dersek en iyi ihitmalle 8 -10 yıla çıkıyor.Bu kadar uzun ve zor olmaması gerek siz ne düsünüyorsunuz ? İnsanlar ev araba için mi çalısıyor ? Bunlar temel ihtiyaç değil mi ?Yani 5000 tl alan bir beyaz yakalı da muhtemelen 25 yaşlarında başlasa bu işe en iyi ihtimalle 35 yaşında ev ve arabanın borcu bitiyor .Çok saçma lan :(



 
her yerde oylekrediyle hemen alıyor ayrıca


  • partizan  (12.11.14 23:43:14) 
Şimdi burda saldırıya maruz kaliciim ama sevdiğin kadınla evleneceksin, o kadın 5k maaş alıyor olacak. sen kendi 5k maaşını ikiye bölüp 2.5k'sını helalinden sevdiğin kadına vereceksin. Evin faturalarını ve kirasını ödeyeceksin. Mutfak alışverişini yapacaksın. Sevdiğin kadın da 2.5k maaşını istediği gibi değerlendirecek. Bu şekilde dört yıl sonra 250k ederinde ev ve araban olmuş olacak. 5. yılda çocuk yapacaksın. çocuk 5 yaşına geldiğinde 2 sene boyunca yine sevdiğin kadın çocuğun eğitim teminatı olarak para biriktirmeye devam edecek, sen bu sırada eşşek gibi çalışıp zam almış olacaksın. Atıyorum 7k oldu maaşın. İşte onun 3k'sı ile sevdiğin kadına teşekkür baabında bir yazlık almak için biriktereceksin. Kalan 4k ile sen sevdiğin kadın ve nur topu gibi çocuunuz mutlu mesut yaşamaya calısacaksınız. kira gibi bir dert olmadığı için zorlanmayacak ve mümkün mertebe sinir harbine girmeyip pamuk gibi takılıp işlerinizden istifa etmeyeceksiniz. Bu şekilde 10 yıl sonra mutlu olabilirsiniz.


  • Solem  (12.11.14 23:44:53) 
solem oyle diyorsun da oyle herkes de 5 k maas almıyor :)Orta sınıffın iyilerinden bahsettim.3k alır genel orta sınıf :)


  • lawist  (12.11.14 23:47:20) 
E dostum ona göre ayarlamanı yapacaksın ama pek çok değişken var şimdi. Aileleriniz var mesela. Hastalık var ölüm var su var bu var. Çok ütopik zaten benim dediğim. Hayalimdeki şey diyeyim sna da anla :D


  • Solem  (12.11.14 23:48:30) 
zorlaştırmak değil neredeyse imkansıza çevirmek. 5 bin tl maaş almak epey iyimser bir yaklaşım. 1000-1500 tl alan insanlar da var. onların ev alması bile imkansız görünüyor. 50 yaşında bir ev sahibi olur belki. bir yandan yediğinin içtiğinin kuruşuna kadar hesap yapan "açlık sınırı" ve "yoksulluk sınırı" insanları var, arabasının veya akbilinin hesabını tutar asgari olarak kullanmaya çalışır. diğer taraftan da ali ağaoğlu bey akaretler'de restorana girer ve kendisini bekleyen arabasınının kontağını kapatmaya bile uğraşmaz.

iyi aileler iyi çocuklar yapar, iyi çocukları kötü kurtlar kapar
iyi çocuklar iyi okur, okur okur müdür olur, okur okur müdür olur, sistem budur
  • metalika  (12.11.14 23:52:14) 
Ev derdim yok şimdilik bakalım
Arabada alınır o kolay iş oraya gelsin.
Olmayanda umutsuzluğa kapılmasın su akarken kovaları doldursunlar öyle her bokuma para harcamasınlar çocuğa 1 haftada 250 tl lik oyuncak alan kuzenim var hala kirada amk
  • gündüz m  (13.11.14 00:00:54) 
Kendi işinizi kurup risk alacaksınız çünkü istanbul'da hayat çok boktan ve gelecek görmüyorsanız boktan bir hayat yaşayacağınız öngörmek için aziz falan olmaya gerek yok.


  • Solem  (13.11.14 00:03:17) 
uzun uzun yazmıstım sonra sildim. sacma diyorsan eger ya evler pahali diyorsun, ya maaşlar az diyorsun. hangisi?

evler maliyetine mi satılsın? piyasa bu şekilde.
tüyoyu vereyim, işe girer girmez evleneceginize 2 sene para biriktirin. her ay kenara 1500 lira koysanız 36000 lira para yapar. eşiniz de yapsa 72000. on numara birikim. 2 aileden borç alsanız 10 bin, 92 bin eder. 150 bin kredi kalır. 250binlik ev aldırdım bak size iki dk da.

çocuk yokken aileler dişini sıkacak. anadan babadan varsa güzel, yoksa eger sıkacaksın. günde 8 liradan 2 paket sigara içmeyeceksin, haftasonu dışarda yiyeceksen 30 lira degil de 15 liralık yemek yiyeceksin.

bu arada ne olacaktı?
25 yaşında işe giren adam 30 yaşında ev ve araba sahibi mi olacaktı? tabi ki 35 yaşında olacak, ki o bile zor.

amerikada daha çocugun dogarken college fund diye kenara para koymaya basliyorlar. o olsun hele o zaman nolcak bakalım :)
  • sage  (13.11.14 00:31:28) 
Beyler :( yalvaririm bin yerine k harfi yazmayin :(

Soruya cevap olsun: ben ayni dertler yuzunden su an evlenemiyorum. Babadan kalmayinca bu isler artik imkansiz gibi. Artik guc kuvvet varken kira odenecek. Kredi fazisi ise calisirken biriktirilecek, calisamadigimiz zamanlarda kira odeyecek o para. Emekli maasiyla da gecinilecek.

Bir de babadan borc kalanlar ne yapsin?


Neyse, ben farkettim de, millet hayatini yasiyor, biz hayatta kalma mucadelesi veriyoruz anasini satayim.
  • evrenos gazi  (13.11.14 02:38:50) 
Valla etraf bunu basarmis milyon tane insanla dolu. Demek ki o kadar da zor birsey degil.


  • fransızkalanadam  (13.11.14 09:08:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.