[]

geleceğimi bok gibi hayal ediyorum.lütfen tavsiye verin

merhaba, biraz uzun olabilir ama okuyup görüş bildirenlere şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

ben şuan uni.3 sınıftayım.oks'de ve lys'de derece yapmış, istediğim bütün tm bölümlerine girebiliyoken ısrar ve inatla iletişim seçtim.insanların küçümseyici tavırlarını iplemeden.gittiğim okulun bi ismi vardı en azından. sonra orada istediğim eğitimi asla alamayacağımı farkettim, benim hayalim tamamen iletişim odaklı bi bölüm okumak ve aynı zamanda siyaset'le çap yapmaktı.yeniden sınava girdim, suan bi alt kategoride bi okulda iletişim + siyaset okuyorum.okulu, bana kattıklarını vs. genel olarak seviyorum.hem de az sayılamayacak bi burs alıyorum neredeyse asgari ücretin 2 katı.

ailemin maddi durumuna gelince, babam vefaat etti evimiz kira annem çalışmıyor yani çalışmama lüksüm yok.bu zamana kadar hep iyi burslar alıp kendimi geçindirebildiğim için de işsiz kalmak veya parasız kalmak beni çok üzer gibi geliyo.bide insanların gözünde hep bi imajım vardı.geçen uzun yıllardır görmediğim sinir bozucu bi arkadaşım yaaa sen çok zeki kızdın, niye bu bölümleri seçtin falan dedi.seçtiğim alanla ilgili en ufak bi sorunum yok, gayet mutluyum.ama insanların tutumları da beni bazen demotive ediyo.keşke hukuk, mühendislik falan seçseydim dümdüz devam ederdim diyorum bazen.ama bazen.

sorum da şu.şimdi ben bu sene mezun olabiliyorum üstten ders aldığım için.ama çap bölümünden mezuniyetime bi sene var.mezun olursam nakit bursum kesilicek.yani beş parasız kalıcam.mezuniyete dair tek hayalim jean monnet bursunu kazanıp ingiltere'ye gitmek.50-60 kişinin aldığı bi burs için ihtimali düşük bi hayal gibi geliyo bu, yani olmazsa bi b planım yok.

asla ve asla sektörde bi işte çalışmak istemiyorum.zaten ssk'lı bi işe girdiğimde babamın maaşı kesilicek, bana da verecekleri en fazla bin küsür tl.bunu istemiyorum.okula gitmek, istediğimi okumak, istediğimi izlemek, istediğimde saatlerce uyumak, düşünmeye vaktimin olmasını istiyorum :(

benim istediğim akademisyen olmak.kafa yapım, çalışma alışkanlıklarım vs.bunun için çok uygun.hem bana bu ülkede onurluca yapabileceğim az meslekten biri gibi geliyo.

ama şöyle bi problemim var.ben 23,5 yasındayım.eğer seneye mezun olursam 25 yasında mezun olmus olucam (cinsiyet:kadın) sizce bu yas cok mu ileri bi yaş.akademik kariyer yaparken mülakatlarda vs..negatif etki yaratır mı?

diğer bi sorum da siz benim yerim de olsanız naparsınız? mezun mu olurdunuz, yoksa bi sene daha devam edip bursu alarak diğer bölümü bitirince mi mezun olmak isterdiniz? bide eğer seneye mezun olursam daha çok sinema, reklamcılık, felsefe dersleri falan alıp eğlenirim azıcık daha bilgilenirim diye düşünüyorum.hem çapı da bitirmiş olacağım için mülakatlarda pozitif etki yaratır.

bana mezun olma derseniz çok sevinicem.

çok uzun oldu :( buraya kadar gelenlere çok çok teşekkürler.

 
çünkü gelecek bok gibi.


  • Solem  (12.11.14 23:33:38) 
@solem ne güzel söyledin.aslında istediklerim olsa da olmasa da bok gibi :(


  • lampetia  (12.11.14 23:37:44) 
İnsanları falan boşverin. Yaşınız gayet uygun. Keşke milletin istediğini okusaydım gibi şeyleri duymayayım bir daha. Kesinlikle bir B hatta C planı oluşturun. Seneye mezun olun. Hadi kolay gelsin, görücem o "Ar. Gör. Lampetia" tabelasını. :)

Ayrıca (bkz: öyp) Mülakatsız.
  • grgn  (12.11.14 23:45:37) 
Okuyunca kafamda çok güzel bir gelecek ve bilgili, zeki, cici bir kız hayalimde canlanmıştı ama şu "bok gibi" lafın her şeyi bitirdi.

Sen yine de rahat ol. Yaşınla ilgili bir sıkıntı yok. Üniversiteye devam et ve bu arada boş zamanlarında ALES, KPSS, YDS falan kas, kendini geliştir, belki part-time işler yap.
  • Evocati  (12.11.14 23:53:10) 
yaş mühim degil.
amerika da undergrad olup üstüne hukuk, tıp okuyorlar.
ki bu doktora falan degil normal program zaten.
  • sage  (13.11.14 00:23:06) 
detaylı okumadım dolayısıyla detaylı bi cevabım da olmayacak ama bana geleceğin gayet güzel olacak gibi geldi ^^


  • mayaa  (13.11.14 00:26:51) 
Mezun olma. Bursun cebimde olsun, kendine ve geleceğine kafan rahat yatırım yapmaya devam et.

Gelecek boktan evet ama seninki o kadar boktan olmayacak gibi geldi bana. Bugüne kadar hedeflediklrine ulaşacak kadar azimli ve çabalıysan gelecekte de ne istediğine karar verdikten sonrası aynı şekilde gelişecek gibi geldi bana.
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (13.11.14 00:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.