[]

ABD'de doktora çok mu zor bir olay?

Sevgili ayvi ligliler;

çok kısa özet geçeyim sonra da soru sorayım.

lisansımı 8 senede bitiriyorum. tembel değilim, tamam azıcık ama ekonomik sebepler yüzünden uzadı hep okulum. bazılarımız o kadar şanslı değil. yani çok da tembel değilim. 2.3/4.00 gibi bir ortalama ile lisanstan mezun oluyorum, yüksek lisansa başlıyorum. hatta öbür dönem özel öğrenci olma planım var. neyse masterı türkiye'de yapacağım zaten o kesin çünkü planlarım var, okuldaki işim onu gerektiriyor, en az iki sene masterı üniversitemde yapmam gerekiyor.

şimdi ben ABD'de doktora yapmak istesem bu 8 senelik lisans hayatım benim karşıma çıkar mı? eksi midir?

zekiyim ama okuyacak çocuk değilim o yüzden inşaatı seçtim. evet inşaat mühendisiyim. okuyacak da çocuğum da. elime biraz düzenli bir para geçmeye başladı ve hemen başarılarım ardı ardına gelmeye başladı. şu an akademik olarak çok büyük bir destek var elimde ve benim de motivasyonum yüksek. master benim için bambaşka bir sayfa olacak yani. tekrar soruyorum bu 8 senelik lisans hayatım benim için bir eksi midir?

yaşım pek yok. zaten üniversiteye 17 yaşımda başladım. bir sene hazırlık okudum. ingilizcem ortalama ingilizce bölümde okuyan bir lisans öğrencisinin sahip olabileceğinin belki de iki katı kalitesinde. okulum da yüzde yüz ingilizce bu arada. epey çevirmenlik yaptım geçimimi sağlamak için. yeri geldi ingilizce tezler yazdım para karşılığı. 5 senelik kız arkadaşım amerikalı. ne konuşmada ne de yazımda sıkıntım yok diyebiliriz. övünmek istemem ama ayem yingliş mastır.

şimdi benim için çok zor bir şey midir abd'de master. nedir? sen umutsuz vakasın der misiniz? yoksa bir şansım var mı?

ek:lemeyi unutmuşum. fakirim. bir okul parasını karşılayamam ve amerika'da açlıktan ölürüm para kazanamazsam ya da bursum olmazsa.

 
Para+İngilizce+3 üzeri ortalamaya tamamdır.


  • dios  (12.11.14 23:00:45) 
8 senelik hayatin degil ama 2.3luk ortalaman karsina cikar.benzer ortalamaya sahip arkadasimin, 2 yil harvardda calisma tecrubesi+ natureda yayinda yer almasina ragmen hic bir yere kabul almadi.


  • jemjum  (12.11.14 23:20:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.