[]

Almanya'da yaşayanlara mayış sorusu

Şimdi iş görüşmelerinde malum maaş beklentini soruyolar. Berlin'de yaşayan biri olarak 1000 euroyla işte ölmessin, birileriyle eve çıkarsın geçinirsin. başlangıçta ise net 1300-1400 Euro gibi bir maaş veriyolar.
Pekiiii bu yaşama ücreti ve başlangıç maaşı olarak Münih'te, Stuttgart'ta, Hamburg'da ve Frankfurt'da ne kadar? buralarda yaşayanınız, bileniniz varsa bi aydınlatırsa beni çok güzel iyi sevinirim.



 
münihde uni ögrencisiyim. devlet yurtlari 250 ile 500 arasinda. özel yurt (ama hala ögrenci yurdu) 700e kadar cikiyor. evler 1000den basliyor diyelim 2 oda. hayat kismen pahali, ama tl kazanip euro harcayan birine koyacak kadar. euro kazanip harcayan birine göre cok asiri az degil. toplu tasima ögrenci degilsen pahali. saglik sigortasi su bu girince baya gider var.

1000le berlinde ölmeyip münihte eve cikicam diyip ölebilirsin mesela. temiz fark var kirada. 300e darmstadtta 3 oda eve cikarken münihte studio bulamazsin mesela. abartili rakamlar tabi, 2 senelik gözlemlerim, cok dogru da degiller muhtemelen. ama ne kadarla yasarim degil benden istenen is ne ne kadara yapiliyor ben ne kadara yaparim üzerinden cevaplaman gereken bir soru bence.
  • wiillii  (12.11.14 23:17:18) 
Lisansım Ekonomi(türkiye/ankara(odtü)), master uluslararası ekonomi(Almanya/Berlin). Başvurmak istediğim işler de genel olarak uluslararası kalkınma ajansları/bankaları/kurulusları. Ekonomiyle alakalı işler yani. finans işlerine de pek tabi başvuracağım.

deneyim olarak da Türkiye'de 6 ay bir işte çalıştım, geçen dönem Almanya'da Afrika bazlı bir kalkınma projesinde asistan olarak yer aldım ve proje bittikten sonra işe girdim tekrar 2 aydır çalışıyorum, mezun olduğumda 6 aylık bir tecrübem daha olcak. hiçbir işte 6 aydan fazla çalışmadım yani. tecrübem yok da diyebiliriz sanırım.

yaş: 26, irkeğim
  • tellioglu  (13.11.14 00:58:03 ~ 00:58:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.