[]

Bankamatikten döviz almak

Mesela bendeki 200 dolar 160 euro falan ediyor sanırım. Bozuk para veriyor mu bankamatik? Mesela 159 € ediyor diyelim, bankamatik ne veriyor? Yoksa bankamatikten direk döviz bozduramıyor muyuz?

Sanki en mantıklı yol normal TL hesabına dolar yatırıp euro çekmek. Tabi öyle bir yöntem varsa?


 
Türkiyede bozuk döviz verildiğini hiç sanmıyorum. Avrupadaysan belki atm bozuk para veriyordur ama onu da hiç görmedim yine. €159 yapıyorsa 150 küçük bir ihtimal 155 çekebilirsin diyip çekiliyorum.


  • rodriguez2  (12.11.14 21:46:32 ~ 21:46:58) 
daha dün ziraatten denedim döviz hesabını görmüyor bile, bırak parayı vermeyi. yurtdısında kullanabiliyorsun oradaki parayı aktif olarak yalnızca. ama internetten havale islemlerinde falan değerlendirebilirsin döviz hesabını tabii.


  • ufukcel  (12.11.14 22:01:15) 
bankamatik çok büyük ihtimalle döviz vermez. belki turistik yerler yapıyordur. döviz çekeyim derken tl çekersin dikkat et.


  • groove salad  (12.11.14 22:05:44) 
İş Bankası atm'lerinde exchange falan yazıyordu sanki ama? Yarın sabah deneyeceğim o zaman.


  • aguilas negras  (12.11.14 22:23:32) 
dövizi bozdurabiliyorsun sadece: www.isbank.com.tr


  • ufukcel  (12.11.14 22:26:26) 
kullandığınız kartın bağlı olduğu hesaba bağlı olmaksızın gbp eur usd olarak çekebilirsin isteğe bağlı olarak döiz simgesi olan bankamaitklerden en düşük para birimi 50 dir.daha düşüğü hiç olmaz hele bozuk hiçbirinde olmaz.yani sadece 50 nin katlarıdır.kalan küsüratı da lira olarak çekersin


  • arafa  (12.11.14 23:53:20) 
Bazı bankamatiklerden çekebiliyorsun. Bir çok bankanın bu hizmeti var.

Ancak TL'de de olduğu gibi makinenin içindeki banknot tipi ve miktarı konusunda garanti veremem. Nasıl zaman geliyor TL çekmeye kalktığında "şu anda yalnızca 100TL ve katları çekebilirsiniz" gibi mesajlarla karşılaşabiliyorsak, aynı şekilde "şu anda 50Euro ve katları çekebilirsiniz" gibi bir mesajla karşılaşabilirsin. Yani o zaman da 150 veya 200 Euro çekmek zorunda kalırsın.
  • burfak  (13.11.14 07:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.