[]

web programcılığı ile web tasarım arasında fark ne? bir de web tasarıma başlayacam. öneriler istiyorum

web dilleri olduğunu araştırdım. php, asp, net, html gibi. bunlar da kullanılarak web tasarım yapılıyor? yoksa ayrı bir olay mı?

ben web tasarıma başlamak istiyorum. photoshop üzerinden başla diye okudum bi yazıda. sizin fikirlerinize de açığım.
bana sıra ile bir liste verebilirmisiniz? şu aşamadan sonra şuna başla/öğren gibisinden. zaman geçiştirmek için düşünmüyorum asla.

neleri araştırmalıyım? neleri öğrenmeliyim? mesela banner diye bir şey var. bunun gibi bilmem gereken terimler nelerdir?

dil bilmeden de web tasarım yapılıyor diye okudum. pek bir şey anlamadım. fakat ben dil de öğrenerek bu işi yapmak istiyorum zamanla tabi...

umarım derdimi anlatabilmişimdir.

 
web tasarımın ilk halkası html bilmektir.

www.volkanderinbay.net

ben burdan html i çözdüm. ama zaten pek bir olayı yok bunun. şöyle diyeyim. html sabit sayfalar yaratır. üyelik yorum yazma gibi olaylara sadece html ile giremessin. asp php javascript ise sitenin tuzu biberidir.

kod bilmeden web tasarımcılığı şöyle oluyor. misal dreamweaver programı ile dizayn edebiliyorsun. amcak bu sefer de programı kullanmayı öğrenmelisin. ayrıca 0 kod bilgisiyle dreamweaver da işe yaramaz. hata yapsan ne olduğunu anlayamassın.

ben de snein gibi başladım öğrenmeye. ama o akdar kolay değil gerçekten.

photoshop konusuna gelirsek. photoshop sitenin güzel bir tasarımı olması için kullanılır. güzel butonlar arka planlar falan yaparak atasarıma eklersin.
  • Extremitas  (27.07.09 03:55:27) 
sadece tasarim yapacaksan mutlaka bilmen gerekenler:
-photoshop (ya da benzeri bir grafik programi)
-html
-css

sart olmayan ama daha iyi isler cikarmani saglayacak seyler:
-flash. alakali olarak (bkz: actionscript)
-javascript

sen tasarimi yaparsin, html&css ile site sablonunu olusturursun (tum browser'larda duzgun calisacak sekilde). daha sonra da yaptigin tasarimi programciyla birlikte doldurursun. gidisata gore de duzenlemeler yaparsin vs.
  • sourlemonade  (27.07.09 04:15:07 ~ 04:15:29) 
web tasarım ve web programlama bir birinden apayrı seylerdir,
isler su sekilde ilerler;
tasarımcı (designer ne istersen diyebilirsin) sitenin tasarımını photoshop veya benzeri bir programda yapar (resim olarak) ondan sonra html ve css biliyorsa (ki bu bir artıdır) yaptıgı tasarımı cross-browser sekilde html css e döker projeyi programcıya verir gerisine karışmaz.

programcı hali hazırda browserda calısan html css kodlarını alır, sitenin dinamik olacak yerlerini editler veritabanı işleriyle ilgilenir, sql bilir javascript bilir.

her ikisinde de çok iyi olmak (bence) imkansızdır. onun için nasıl bir yol izleyeceğini düşünmelisin. bu arada söylemeyi unuttum programcı az da olsa grafik işleme programları iyi derecede html orta derecede css bilmek zorunda, çünkü eklenmesi gereken ufak bir şey için tasarımcının basına gidilmesi hem zaman kaybı olur hem de mantıksız olur.

bence;
html-css-photoshop la baslayıp bunlarla bir sayfa yapabilecek duruma geldikten sonra php,asp,.net ten aklına yatan biriyle ilgilenmen, eger bu diller (php,asp,.net) ilgini çekmezse html-css-photoshop-flash da sonuna kadar gitmek en mantıklısı olur.
  • yasaluyari  (28.07.09 00:49:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.