[]

ari sutu/ balik yagi/ omega 3 /b 12

efendim en dogalindan ari sutu ve organik bal aldik, her sabah onerilen miktarda ari sutu ve bir tatli kasigi bal tuketecegiz ama bazi yerlerde karistirin bazi yerlerde ayri ayri tuketin diyor, hangisi dogrudur bu konuda? vitamin alalim derken yanlis bir sey yapmayalim? bir de ari sutunun cok istah actigi dogru mudur? eger oyleyse ben hic bulasmayacagim kendisine.

erkek arkadasim balik ve bilimum sebzeleri yemiyor. ben de diyorum ki ari sutunun yaninda balik yagi ya da omega 3 kapsulu alsak, onu da icse? hangisi daha iyidir bu konuda?

ayni sekilde ben de hicbir sekilde kirmizi et yemiyorum, tavugun da sadece gogus kismini yiyorum. bu durumda ben de b 12 kapsulu alsam, onlardan icsem?

bu kapsullerle ari sutu karisinda biz enerji patlamasi yasar miyiz? obelix gibi surekli yemege saldirmayalim sonra? ya da 1 hafta ari sutu, 1 hafta vitamin kapsulu gibi bir sey mi yapsak, napsak?

not: bu sorulari doktora sormayi dusunuyorum ama on arastirma olarak buradan da sorayim dedim. tesekkur ederim simdiden herkese.

 
Istah konusunu cok bilmemekle beraber aricilik isiyle ugrasan birine sordum, istah acmaz dedi. Ayrica ayri veya beraber tuketmek fark etmez ancak ari sutu dayaniksiz oldugu icin oda isisinda degil dolapta bekletmek lazim dedi.

b12 hayvansal gidalar agirlikli olmak uzere pek cok gidada bulunabiliyor. Ayrica vucutta depolandigi icin yeterli depoya sahip birisi bugun b12 alimini sifirlasa eksiklik bulgusu vermesi 3-5 sene aliyor. O yuzden bence gereksiz kullanmayin, b12 testi yaptirabilirsiniz gayet basit ve hizli bir kan testidir. Hatta bakmisken folat vs de bakarlar, guzel olur. Ozellikle gebelik planlanirken gebe kalmadan 1 ay once bunlarin (eksikse) takviyesi cok cok onemli.

balik olayina gelince. Baligi zaten yogun sekilde tuketseniz bile, bu cografyadaki baliklarin ozelligi geregi, yeterince omega 3 alamazsiniz, ustelik denizin copunu kukurtunu falan bolca yemis olursunuz. Dolayisiyla takviye edilebilir, vucuttaki lipidlerin kontrolu, hucre yenilenmesi, hafiza gibi konularda kanitlanmis etkileri var. Fiyat performans olarak ben marincap special'in uygun oldugunu dusunuyorum, ama daha yuksek omega 3 degerli (ve tabi daha pahali) urunler var solgar'in falan. O konuyu arastirip uygun olan biseyi secmeniz lazim.

Ayrica balik yagi ya da omega 3 denmis. Omega 3, balik yagi kapsullerinde bulunan uzun zincirli bir yag asitidir. Bazi balik yaglarinda omega 6 da bulunuyor, o lipidler icin omega 3 kadar super bir sey degil.

bi de bu konulari doktora sorma konusunda.. her hekim beslenme konusunu ayrintisiyla bilemeyebilir, zira fakultelerde bu konu ayrintili bir sekilde ogretilmiyor. Bu isi daha iyi diyetisyenler bilir diye tahmin ediyorum.

afiyet olsun.
  • gibicibicis  (12.11.14 15:59:47) 
Arı sütünü bala karıştırıp kullanın. arısütünün soğukta muhafaza edilmesi ve kesinlikle ışık görmemesi gerekiyor. Her gün karanlıkta yediğinizi düşünmüyorum ? En doğrusu 4% oranında organik bala karıştırıp yemenizdir. Bu arada arı sütünün gramı en en az 4 TL olabilir. Daha ucuzsa kesinlikle sahtedir. Gerçek arısütü gram fiyatı 5-7 TL civarındadır. Emin olun bu bilgiler ulaşabileceğiniz en güvenilir kaynaktan.


  • mrmlq  (12.11.14 19:53:10) 
Biz cok güvenilir bir yerden baya pahaliya aldik zaten, orijinalliginden suphemiz yok zaten. Direkt uretimden geliyor yani. Sutu de ozel kutusunda buzdolabında sakliyoruz su an icin. Dun aldik.


  • fraise  (12.11.14 20:07:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.