[]

gonzales hamster

Merhaba, bu kuyruksuz şirin hamster tipini almayı düşünüyorum da,

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir civarında nereden alınır, kaç TL civarındadır ve aylık gideri ne kadar olur? Bakımı zor mudur? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.


 
ben evsiz kalan bi tane beslemiştim, kafesinde kendi halinde takılıyor, haftada bir kaç gün kafesini temizliyorsun, yem suyu koy o kadar.
ama seninle pek iletişimi olmaz, minicik zaten kafesten çıkarırsan evin diplerine girer saklanır bulamazsın.
o yüzden hiç alma bence, bir de en fazla 2 sene yaşıyorlar.
  • neferkitty  (12.11.14 14:14:32 ~ 14:14:48) 
Hamster alma, golzales al. Gonzalesler belli bi boyuttan sonra büyümüyorlar, daha sevimli kalıyorlar. Bir de erkeğini al bunun, dişileri de kadınlar gibi kaprisli oluyormuş, erkekleri daha cana yakın.

Bende var bi tane, arada çıkartıp seviyorum. Senin kontrolünde olduğu sürece dışarı da çıkarabilirsin, masada, koltukta falan gezer kendi halinde, ama gözünü ayırdığın anda koyduğun yerde bulamayabilirsin.:)

Şuncacık şeyin masrafını da düşünme, en pahalı yem 10 lira, epeyi götürüyor, marangoz bulamazsan bi paket talaş 10 lira, o da epeyi gidiyor.
  • paranoyak senarist  (12.11.14 14:50:18) 
@paranoyak senarist zaten gonzales düşünüyorum ama kokuyor mu o da ?


  • safepassage  (12.11.14 14:51:46) 
her gün temizlemeyeceksen kokar, sağlam kokar hemde. sağlam dediğim de ceset gibi kokmaz ama idrar gibi kokar. bide kafesinden çok çıkartırsan evin sağına soluna yediklerini depoluyor, biz çiğ çekirdekle beslerdik, odanın 4 köşesi de çekirdek içleriyle doluydu, gidip depoluyor sağa sola.


  • trajikomix  (12.11.14 15:19:43) 
Valla neredeyse 1 aydır temizlemedim, koku falan yok.


  • paranoyak senarist  (12.11.14 15:39:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.