[]

modem & internet sorusu

internetimiz sürekli olarak, bazen günde 10-15 kez, görünürde hiçbir sebep yokken çat diye kesiliyor. ağ listesinde bizim modemi göremiyoruz. hani fişten çekilmiş gibi oluyor. ama modemin ışıklarının hepsi yanıyor. ya kendiliğinden ya da kapatıp açtığımızda geri geliyor. bunun dışında dönem dönem sapıtıp çok yavaşladığı da oluyor.

geçen arkadaşa dedim neden böyle bu diye, "5 liralık modem, iyi bile dayandı" dedi. şimdi ben 200 liralık bir modem alsam, desem ki sen de modem bu da modem bundan sonra senin adın kemal olsun, bir şey değişir mi?

teknik kısmını pek anlamıyorum işin. kaliteli, güçlü, seksi bir modem alsak; kablosunu fişini bizimkinden çıkarıp bununkine takıversek oluyor mu öyle?

modem alırken neye dikkat etmeli? ne alalım, ne yapalım?

 
bağlantınızın türü ne, hangi şirketten alıyorsunuz?
mevcut modeminizin markası modeli filan nedir, kablosuz mu kablolu mu bağlanıyorsunuz?

  • paradoxical  (12.11.14 13:14:22) 
ttnet.

ben kablosuz bağlanıyorum. hepimiz kablosuz bağlanıyoruz. başka bir modem kullanmak için ne yapmamız gerekiyor şimdi? yani neye göre almak lazım modemi? niye bu kadar karışık bi' şey ki yani alt tarafı modem takıcaz, niye tüm bunları bilmemiz gerekiyo?
  • pescador  (12.11.14 13:15:37) 
aynı sorun geçen ay bende de oldu. senin yine günde 15 kez, benim beş dakikada bir kesiliyordu. ttnet'le kavga ettim, defalarca kez telefonda görüştüm, sayısız kez arıza kaydı aldılar ama bir türlü sorunu bulamadılar. modeme toz kondurmadığım için sorunu hep bağlantıda sandım. çünkü ışıklar bağlantı kopmuş gibi oluyordu, sonra geri geliyordu. anormal bir durum yoktu. sonunda kardeşimden artık kullanmadığı eski bir modem aldım denemek için, takınca anladım ki sorun o çok güvendiğim modemdeymiş. gittim şu modemden aldım:

www.vatanbilgisayar.com

bir aydır sorun yok, orta segmentte gayet tatmin edici bir modem. ama yeni modem almadan önce başka bir modem takıp dene mutlaka. boşu boşuna almış olma.
  • sir gawain  (12.11.14 13:16:03) 
adsl kullanıcı adınızı şifrenizi bilmiyorsanız 4440375ten öğrenin. yeni modeme bunları girmeniz gerekiyor.


  • inheritance  (12.11.14 13:20:54) 
bence modeme o kadar yüklenmeyin, yani bütçe olarak. 150-200 liraya modem mi olur yahu?
ama 5 liraya da olmasın tabi.
sizinkinin markası airties ya da huawei mi?
  • paradoxical  (12.11.14 13:22:26 ~ 13:22:38) 
@paradoxical, şu an bakmaya çok üşeniyorum diğer odada olduğu için :/ ama çok yüksek ihtimalle airties. ttnet vermiş zamanında galiba, belki. üzerinde ttnet logosu falan var çünkü.

ben modemleri pahalı bildiğim için 150-200 dedim. sir gawain'in gösterdiği çok güzelmiş.
  • pescador  (12.11.14 13:25:43) 
70 tl ye tplink modem aldım kafam rahat. kablosuz hiç bir sıkıntı yok... Çoklu kişi bağlanmayacaksa o yeter...24 saat fişi takılı...


  • inanmazsan inanma  (12.11.14 13:39:01 ~ 13:39:21) 
@inanmazsan inanma, 3 kişiyiz. aslında benim kablo çekesim de var ama zor ya. odadan odaya.


  • pescador  (12.11.14 13:43:23) 
internet sinyaliniz normal, sık sık kesinti yaşıyorsanız voltaj dalgalanması yüzünden modem chip setinin zarar görmesi en sık rastlanan durum oluyor. elektrik dağıtım şirketleri fazlasıyla fatura kesmelerine rağmen altyapı iyileştirmelerine gitmiyorlar. modemi bozulanlar birleşsek Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş önüne 1 kamyon dolusu modemi hiç zorlanmadan dökeriz aslında:)


  • some devil  (12.11.14 14:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.