[]

Kış lastiği önerisi

Sevgili romalilar,

Kis lastigi alacagim ancak bu konuda oldukca cahilim. Ayirmayi dusundugum butce 600tl (4 lastik icin). Simdiki lastiklerin uzerinde "continental radial tubeless 155/70 R14 77t" yaziyor.

1-Bu butce yeterli midir?
2-Marka ve model kis lastigi tavsiyeleriniz nelerdir?

 
Lastiğin yumuşak hamurlu olması önemli. Diğer önemli olan şey ise üretim tarihi. Lastiğin üzerinde 4 haneli bir sayı olur, 3713 gibi. Buna çok dikkat et. ilk iki rakam üretildiği haftayı, son iki rakam ise üretildiği yılı temsil ediyor.

Ben iki gün önce bridgestone aldım ekim 2014 üretim tarihli. 540 tl verdim 4 lastiğe. Benim ölçüler 175/65 r14. Seninki daha küçük olduğundan daha ucuz olur sanırım.
  • iki ekmek bir sigara  (12.11.14 11:16:52) 
Lastik ebatına göre testleri incelemenizde yarar var. Aradığınız ebatı bulamazsanız ya da fiyat yüksek çıkarsa, ebatta küçük değişiklikler yapabilirsiniz.
misal 175/65/14 şeklinde değiştirebilirsiniz şimdikini. Bu ebata çekerseniz aşağıdaki test linki seçim konusunda yol gösterici olabilir.

www.adac.de


Bu da lastik ebatı değişikliği için bir hesaplama uygulaması:
www.kmlastik.com
  • pollyx  (12.11.14 11:32:52 ~ 11:33:57) 
Benim aracın lastiklerinin ebatında lastik bulamıyorum internet sitelerinde acaba ben mi beceremedim?


  • vendorth  (12.11.14 11:55:59) 
Fiyatlarını bilmiyorum ama kış lastiği konusunda en iyi markalardan biri Nokian'mış. Kendi arabama dört mevsim lastik alırken okuyordum ara sıra.


  • Evocati  (12.11.14 12:28:05) 
bayadır petlas kullanıyorum çok memnunum.


  • 65 derece  (12.11.14 14:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.