[]

Belgrad'da Ne Yapılmalı

Ocak sonunda 1 haftalığına Sırbistan'a gideceğiz. 3 günlük bir konferans'tan sonra 5 tane 20'lerinin başındaki insan olarak Belgrad sokaklarında yapabileceğimiz şeyleri (sadece belgradla sınırlı kalmasına gerek yok tabi) bi döksenize sevgili romalılar.

Abi sırbistana gidince şunu es geçmeyin vs. diyeceğiniz ne varsa işte.


 
cok bi bok yok acikcasi, istanbulun 30 sene onceki hali gibi


  • rentts  (12.11.14 07:13:01) 
Sırp-Arnavut gerilimini gözlemleyin insanlarla konuşun Belgrad giderek tehlikeli bir şehre dönüşüyor :

www.youtube.com
  • adukyuedines  (12.11.14 08:35:17) 
Belgrad için: Deniz ürünü severseniz, Zemun tarafındaki balık lokantalarına gidin, gerçekten kocaman bir tabak ahtapot(içinde 10-12 bacak var), 19 TL falan bizim paramızla. Türkiye'de 1 bacağını vermezler o paraya... Kalamar dolmaları falan...

skadarlija bölgesindeki restoranlarda da burada 40-50 tl vereceğin kocaman bonfileler 16-17 tl. oouff özledim :D

Onun dışında zaten her yer birbirine çok yakın. 1,5 günde sıkı yürüyerek, neredeyse her kilisesini, her parkını (natonun bombaladığı binalara kadar) gezdik. geri kalan 1,5 günümüzde bit pazarı, market alışverişi gibi şeylerle vakit öldürdük.

Mutlaka yap diyebileceğim bir şey yok açıkçası. Eski bir şehir. Hakikaten 30 sene önceki İstanbul gibi. Otobüsler eski, binalar eski. İkonik şeyler yok mutlaka görülmesi gereken.

Gece hayatına dans etmek vb anlamında takılmadık. Güzel barlar var. Konsept mekanlar var (dekor falan). İçki içer misiniz bilmem ama muhteşem kokteyller çok ucuz. 10 tl falan bol alkollü bardaklar. İçtikçe içiyorsun :))

Bar harici bir şey yapalım derseniz gençlerin takıldığı park var, üniversitenin orada. Gündüz kimse yok ama gece 16-22 yaş arası gençler orada takılıyor büyük gruplar halinde. Şarkı söyleyenler vb... Biz konuşmuştuk 3-5 iyle. Belki oraya gidebilirsiniz, sosyalleşmek için.

iyi eğlenceler..
  • sappho  (12.11.14 09:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.