[]

Osmanlıca kursu açacak olsak neresi gider?

Sultanahmet, Cağaloğlu civarları uygun mudur sizce? Ücretsiz kurs veren vakıflar yüzünden tutmama ihtimali var mıdır sizce?




 
Bence tutmaz. Tarihçi olmayan biri böylesine zor (zor olduğunu duymuştum) bir dili öğrenmek için para basmaz. İnsanlar günümüzde mesleki hayatını etkileyebilecek diller öğrenmeye çalışıyor. Ya da benim gibi İspanyol kültürünü sevip de İspanyolca öğrenenler gibi. Günümüzde artık kullanılmayan bir dilin para getireceğini sanmıyorum. Tarihçiler de zaten okullarda öğreniyor diye tahmin ediyorum.


  • dessy  (12.11.14 07:51:17) 
ismeklerde gayet iyi öğrendiklerini söylüyor insanlar. osmanlıcanın meraklısı çok, sizin kursun özel bir şeyler yapması lazım ki insanlar oraya gelsin. ismek olmasaydı parayı kırardınız ama, yukardaki arkadaşa katılmıyorum o açıdan.


  • emirkulu  (12.11.14 07:59:07) 
normalde tutardı ama ismek&hayrat vakfı ücretsiz veriyor. belki orada temel alanlara ileri osmanlıca, öğretmenlere ya da tarihçilere yönelik (ya da hedef kitle kimse) daha (affınıza sığınarak) "exclusive" bir hizmet verirseniz olabilir.

sonuçta ücretsiz vakıflar sizin pazarınızı büyütmüş oluyor fark yaratarak bunu bir avantaja çevirmiş olursunuz.
  • hatersgonnahate  (12.11.14 08:59:51 ~ 09:01:30) 
oralarda hep vardır. anadolu yakasını denesen üsküdar civarı?


  • mr fusion  (12.11.14 10:52:45) 
ayrıca milliyetçi, osmanlıcı, çok dini bütün bir birey olmayan ben zamanım olsa giderim kursa. benim gibi insanlar da gelebilir.


  • mr fusion  (12.11.14 10:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.