[]

devlet hastanesi randevusuz

bu zamana kadar hep randevumu alıp gittim vergisini veren süper bir vatandaş olarak. ancak perşembe günü, MR sonucumu aldıktan sonra bir doktor görmek istiyorum. görmem lazım. hayati olmasa da aciliyeti olan bir konu diyebilirim.

belgelerimle konuşursam anlayış gösterirler mi? araya kaynama ihtimalim/şansım var mı? veya direkt olarak acile gitsem, ilgilenirler mi? aylardır kafanızı sktim zaten bununla ama sorun şu,

20-30 adımdan sonra sağ bacağım komple iptal oluyor ve yürüyemiyorum. bazen sola da vuruyor. yani dışardan baktığınız zaman evet kaykıla kaykıla da olsa yürüyebiliyorum ama dayanılmaz bir acı ve rahatsızlık söz konusu. bunun yüzünden iki tane vizemi kaçırdım. bugünü dinlenerek geçirmeme rağmen hala ağrıyor bacağım.

kendi doktorumla randevum pazartesi günü ama ben o hastaneden tedavi görmeden eve bile dönemem. çok zor. o yüzden gerekirse çirkeflik yapıp perşembe kendimi bi doktora göstermek istiyorum.

böyle söylersem zorlarsam olur mu? "olmaz" deseniz de deniycem ama bi motivasyon-gaz olur belki diye sorayım istedim. hastanede çalışan falan varsa belki "oo kardsm o durumda yardımcı olurlar ya ayıpsın" der ne bileyim. çok ilginç şeyler.

 
ya yeter!!!!!! böyle şeyler için ACİLE GİTMEYİN!!!!!! acile acil hastalar gelir!!!! acil, sizin işlerinizi kolay yoldan hallettirebileceğiniz yer değildir! bu şekilde her gün yüzlerce hasta geliyor acile


  • ayse kadin fasulyesi  (11.11.14 22:50:53) 
@ayşe kadın fasulyesi, ahaha. şu yaşıma kadar bir kez acile gitmedim. belimin ağrısından düzgün yürüyemediğim halde randevu aldım da randevu gününü bekledim.

yürüyemiyorum diyorum sana, iki tane vizeyi kaçırdım. 20 yaşındayım, yürümeye çalıştığım zaman gözümden yaş geliyor acıdan. ne yapmam lazım acile gelmek için, öleyim mi illa? bacağım kopmadığı, ağlayıp zırlamadığım sürece acilden sayılmıyor mu?

pazartesiye daha bir hafta var neredeyse. bu süreçte alışverişimi sen yapacaksan, sınavlarıma sen gireceksen tamam gelmeyeyim acile. herhangi bir vatandaş şimdiye 100 kez acile gitmişti. doktorsun bi' de sen güya. tavra bak. doktorları çok severim, istisnasız hepsine büyük saygı duyarım. sana acayip uyuz oldum. iyileşince seni dövücem.
  • pescador  (11.11.14 22:52:32 ~ 22:53:55) 
ahahah çok temsili olmuş
acile gidersen böyle bir şey ile karşılacaksın işte sen randevunda git pescador sdhgfhdg

  • neferkitty  (11.11.14 22:52:46) 
acile gitme, oraya hayati tehlikesi olanlar gitsin. fizik tedaviciye git parasını verip durum senin için bu kadar mühimse. başka kişilerin hakkına, randevusuna, zamanına tecavüz etme.

edit: acil servisi acil müdahale gerektiren durumlar için var. bu da demektir ki acil müdahale edilmezse ortaya hayati tehlike çıkabilir. illa ki ölüyor olmak gerekmiyor; organlarda kalıcı bir hasar da hayati tehlikedir, zehirlenme de.
  • m e l t e m  (11.11.14 22:55:05 ~ 23:11:19) 
@pescador acile gidersen kas gevişetici falan yaparlar günü kurtarırsın belki ama randevulu gibi muayene edeceklerini sanmam.

@ayse kadin fasulyesi hastahaneye giderken önyargılı mısınız diye sormuşsunuz bir kaç saat önce ben önyargılı değilim doktora karşı ama siz hastaya karşı önyargılınız sanki.
  • kuzey li  (11.11.14 22:57:50) 
Acile sadece hayati tehlikesi olanlar mı gidiyor allah aşkına? Bizim buralara başı dönse tansiyon ölçürtmek için ambulans çağıran yaşlı teyzeler var. Gün içnde acile kaç tane cidden hayato tehlikesi olan kişi geliyor da sen onu engelleyeceksin? Zaten gerçekten kötü durumdaymışsın yürüyemiyorum acı çekiyorum diyorsun daha acili mi var? Bence önce bi hocaya sonuç göstermek için araya girmeyi dene olmadı acile git


  • nundu  (11.11.14 22:58:49) 
eğer kendi doktorunu ilk gördüğün gün ile yarın arasında 10 gün varsa sonuç göstermek için doktorun yanına randevusuz uğrayabiliyorsun diğer randevulu hastaların işi bittikten sonra ya da iki hasta arası vs.

ya da yine hastaneye gidip kayıt yaptırıyorsun, randevulu hastalar bitince doktor sana da bakıyor. belki iğne ilaç bir şey verir. git yani sen doktoru görmek istediğinde görebiliyorsun genelde.

edit: altta bi arkadaş yazmış 10 gün olayı devlette olmayabilir doğrudur. ben özelde 10 gün sonra sonuç göstermek için para ödeyip bi daha randevu almıştım onunla karıştırdım.
  • instant crush  (11.11.14 23:00:18 ~ 23:20:02) 
@edy, acile zaten sürünerek gireceğim ondan eminim. sonucu alana kadar iptal olmuş olur çoktan.

@nundu, gelen cevaplardan sonra zaten kim ne derse desin gidicem acile evet. benim devletin hastanesinde ücretsiz olarak tedavi olmaya hakkım var. ve dediğim gibi, yürüyemiyorum. ben daha ziyade "gitsem ilgilenirler mi" diye sormuştum ama arkadaşlar "GİTME YA NİYE GİDİYOSUN ACİL Mİ PFF" şeklinde cevap verdiler. kusura bakmayın valla gayet acil. normalde belki gitmezdim, yine randevumu beklerdim ama size inat gidicem. acayip sinire kestim :(

@instant crush, benim doktorum perşembe yok sanırım. yani arazi olmuş bulamıyorum kadın o gün nerde. hiçbir poliklinikte de hastanede de görünmüyor. ama başka bi doktora görünmeyi deneyeceğim yine de.
  • pescador  (11.11.14 23:00:41 ~ 23:01:37) 
Bu doktorlaei dövenlerin ellerine saglik diyecegim artik , usluba bak amk. Git kardesim acile, al sonucu ordan dogru acile, bacagim tutmuyor de s.ke s.ke bakacaklar. Bakmiyoruz derlerse sabim'e sikayet edicem de tasaklarini bile yalarlar


  • pinman  (11.11.14 23:02:07) 
peki o zaman, başka bir açıdan da düşüncemi söyleyeyim.

acilde gereken ilgiyi alabileceğini düşünmüyorum.

benim annem mide kanseriydi, kan kusuyordu, acile gittik kaç defa ama tahlillerde her şey normal çıktığı için mide ilacı verip eve gönderdiler. poliklinik muayenesi her zaman daha sağlıklıdır.

sen bilirsin.

ha ayrıca, tansiyon ölçtürmeye acile giden de yanlış yapıyor. kötü örnek örnek değildir.
  • m e l t e m  (11.11.14 23:05:18 ~ 23:05:49) 
vay arkadaş ya. dha çok kısa süre önce başlık açtım burada acille ilgili, insanlar güzel güzel "çok modern" cevaplar verdiler. bi de böyle bşiler yazıym bakalım insanlar ne tepki vericek dedim, işte gerçek yüzleri şimdi ortaya çıktı.

bana gelsen, sana tabi ki bakıcaktım. ve elimden geleni de yapıcaktım. ama bu duyuruya cevap yazan bazıları gibi "acile sadece hayati tehlikesi olanlar mı gidiyor allah aşkına, tansiyon ölçtürmeye bile gidiyolar sen de git" yazanları da ortaya çıkarması açısından güzel oldu. ne ilginç insanlarız, teorikte süper modern, pratikte hepimiz bencil ve çıkarcı... duyuruyu açandan özür diliyorum, sana değil bu yazdıklarım:) geçmiş olsun.
  • ayse kadin fasulyesi  (11.11.14 23:06:30) 
Bence mr sonucunu ayse kadin gorsun ve barisin :p


  • neferkitty  (11.11.14 23:08:50) 
@ayse kadin fasulyesi, ya sen böyle yazarsan tabii ki tepki gösterecek insanlar, ne demek gerçek yüzleri ortaya çıktı? allah kimseye yaşatmasın ama insanlar hastayken çok daha hassas oluyor. dramatize etmek istemiyorum ama hayatım karardı resmen, geçen sene çatır çatır masa tenisi falan oynuyodum buz pateni yapıyodum ben şimdi 20 yaşında delikanlıyım bakkala ekmek almaya gidemiyorum. niye? yürüyemiyorum. ulan işe bak.

7 dakika süren ev-metro arasını 40 dakikada, mola vererek gidebilen bir insana "ACİLE GELMEYİN HER ŞEY İÇİN!!" dersen o insan kafayı yer. normalde bu tip bi cevaba "heueuhue" deyip geçecek bi insanım ama içinde bulunduğum psikoloji nedeniyle az kalsın ağlayacaktım.
  • pescador  (11.11.14 23:09:32) 
hatta şimdi diğer cevapları da okudum da, duyuruyu yazan bile neler demiş. git güzel kardeşim, senin bedava muayene olma hakkın var evet.


  • ayse kadin fasulyesi  (11.11.14 23:09:37) 
daha önceki duyurularında da en az 2 kere söyledim, sonuçlar çıkınca doğrudan gidip gösterebilirsin. öğleden sonra bütün polikliniklerin önünde elinde tahlil sonuçlarıyla kapı kapı dolaşan teyzeleri görebilirsiniz. sen de git göster işte. ben bu devlete vergimi ödüyorum goygoyuna gerek yok.

acil kelimesi yanlış anlaşılıyor sanırım. yukarıdaki elemanın üslubu yanlış da olsa söylediği doğru, senin durumun acil değil. yine yukarıdaki sığırlardan birinin önerdiği gibi doktoru dövsen de acil değil. değil işte amk. acilde acil olmayan hastaya bakmadı diye sabim'e edilen şikayetten de bi cacık olmaz.
  • calzoncillos  (11.11.14 23:10:29 ~ 23:11:08) 
acil serviste senin hastalığının tanısının konamayacağını, sadece geçici olarak ağrı kesici yapılacağını, asıl hastalığın için ileri inceleme ve uzmanlık gerektirdiğini de söyleyeyim. böylece acil servisin "illa ölmek mi lazım" diyenler için değil, gerçekten de hayati tehlikesi olanlar için olduğunu belki anlatabilirim. acil serviste sike sike her hastaya bakılıyor, ama sizin hastalığınıza bir çözüm bulunamıyor. madem herşeye acilde bakılıyor, poliklinikler niye var? herkes randevu almadan güzel güzel acile gitsin o zaman? niye böyle bi sistem yok sizce?


  • ayse kadin fasulyesi  (11.11.14 23:12:55) 
@calzoncillos, senin dediğin sonucu hemen çıkan tetkikler için geçerli. ben doktora geçen pazartesi mi ne gittim. perşembe günü gittiğimde doktor bile olmayacak orada. başka birine göstermem gerekecek. "ben sonuç göstericem" diye dalabilir miyim doktor ayırt etmeksizin? öyle oluyorsa tamam.

vergimi veriyorum da goygoy değil. kimsenin hakkını gasp etmem, gerçekten acil değilse acile falan gitmem randevumu beklerim anlamında dedim onu.

bu nasıl acil değil anlamadım. neyse.

@ayse kadin, ya ben oturup beni 30 dakika muayene etsinler mi diyorum acilde?! iğne yapsınlar hap versinler koysunlar kapının önüne. eve kadar yürüyebileyim en azından. ne bileyim baksınlar bacağıma kangren mi oluyorum ne oluyor geberiyor muyum onu söylesinler bana. başka bi şey istediğim yok zaten. muayeneyi doktoruma olurum tabii ki. hasta mısınız ya.
  • pescador  (11.11.14 23:13:18 ~ 23:14:16) 
ya eğer sonuç gösterecekseniz direk doktorun odasina cikin servise.

önce resepsiyondakilere danışın onlar tc'nizi falan alıp yönlendirirler, muayene de randevu ve sıra bekliyoruz, sonuç göstermede değil bildiğim kadarıyla. işin zaten acille ilgisi yok.

ayrıca o diğer arkadaşın dediği gibi 10 gün kuralı yok sanırım, yani varsa da esnek çünkü annemin sonuç 15 gün sonra gitmiştik doktor hemen aldı kapıda bekletmedi.

kardeş sen direk doktorun odasına git, zaten odada onun yardımcı gibi bi hemşiresi vardır ona anlat o bilir.
  • drystedb efficacious  (11.11.14 23:13:38) 
al mr sonucunu git doktorun sekreterine mr sonucu gösterecektim de ayarlarlar hemen sen de oturur soluklanırsın bu sırada.


  • argent dawn  (11.11.14 23:18:11) 
bence de mr sonucunu aldığında doktorun odasına çık, hemşiresiyle görüş. randevusunu iptal eden biri olabilir ya da seni sonuç değerlendirme için araya sıkıştırabilirler. burada yaptığın gibi sana kolaylık göstermek zorundalarmış gibi davranmazsan, durumunu anlatırsan, nazik olursan geri çevireceklerini sanmıyorum.

o gün seni araya sıkıştırma imkanları olmazsa bile randevundan önceki bir gün için gelmeni söyleyebilirler.

edit: şimdiye kadar neden ağrı kesici bir iğne yaptırmadın onu da anlamadım. aile hekimine gidip, durumu anlatıp reçete yazdırabilirdin.
  • m e l t e m  (11.11.14 23:21:33 ~ 23:27:20) 
zaten acile gittiğinizde sizi o anki durumunuzun aciliyetine göre yeşil-sarı veya kırmızı alana aktarıyorlar.

Şöyle bir şey söyleyeyim, iki ay kadar önce deli bir ağrı ile uyandım iki gece üst üste, ya apandisit diyorum, ya idrar yolu iltihabı oldum. randevu da almışım ürolojiden bu arada bu ağrı başladığında iki gün sonrasına, randevu bekliyorum güzel güzel.

randevu vakti kalktım gittim ürolojiye, adam 'apandisit gibi bir sorun yok bence, muhtemelen idrar yolu iltihabı, hiç bekleme poliklinikte, acilden giriş yap, sonuçları beklemezsin, zaten orada genel cerrahlar var, idrar yolu iltihabı ise nöbetçimiz var, gelip kontrol ederiz seni.'' dedi. dürüstlüğüne hayran kaldım resmen. 1 saatte de tüm işim halloldu, normalde 3 günde çıkacak testlerim yarım saatte çıktı, gayet düzgünce muayene edildim, hem doktorun içi rahattı ben oradan çıkarken hem benim içim rahattı.

neticede idrar yolu iltihabıymış acımın sebebi.

36 doğumlu anneannem var, bugüne randevu almıştık dahiliyeden bir araştırma hastanesinden. kadın içi rahat etsin diye senelerdir aynı hastaneye gider. dün sabah aradılar, randevunuzu 20 kasım'a aldık. hobaa, bu kadın dikili'den geldi. şeytan diyor sok acilden, azıcık ''sebebini bilemedim yavrum midem bulanıyor, başım dönüyor.'' desin tüm tahlilleri yapsınlar 2 saatte.

başımdan geçen iki olaydır.
  • kaymaktutmayansicaksut  (11.11.14 23:23:43) 
@ayse kadın

Verdiğim örnekle ilgili bana laf atmışsınız da anlamadığım bir şey var ben ambulans çağiran teyzeleri övmedim ya da doğru yapıyorlar da demedim. Onun dışında tek dediğim bir gün içinde acile kaç tane cidden yaşam tehlikesi olan insanın geldiğiydi. Hayatımda iki kez acile gittim ikisinde de gece yarısı 39 küsür ateş bulantı gibi sebeplerle 10-11 yaşlarımdayken. Bu durum benim hayati tehlikem olduğunu mu gösterir? Hayır ama acile gitmez poliklinik beklersem boşuna ateşim yüksek kalmış ya da hayatım belli bir süre (bu benim durumumda 3-4 saat, duyuru sahibinin durumunda 3-4 gün) cidden zor geçecek. Yani bunun için acile gelmeyeceksek sadece öleyazdığımız zamanlarda mı geleceğiz? Ben de tıp okuyorum 1. Sınıftayım bu yüzden yukaridaki gibk doktora şiddet tarzı yazılara cidden nefret duyuyorum ama bir hastanın bu durumda acile gitme hakkı vardır bence, bu konuda da hastaya hak veriyorum.

Not: ayrica sabim'e kafam girsin, annem ebe hemşire hiç bir şey bilmeyen hastalar her firsatta bu şekilde gerekli gereksiz tehdit ediyorlar hem doktorları hem hemşireleri.
  • nundu  (11.11.14 23:24:26) 
@m e l t e m, hastanede bana kimse "ACİLE GELME!! BURASI İŞLERİNİ KOLAYLIKLA HALLEDEBİLECEĞİN BİR YER DEĞİL!!" demiyor. ve bu antipatik arkadaşın duyurusuna da yazdım. ben neredeyse her hafta devlet hastanesine giden ve gördüklerinden çok memnun kalan biriyim. herkese bağıran doktor bile bana karşı sakindir, güleryüzlüdür. ben de öyle birisiyim çünkü.

ama bu tavır delirtti beni. ben normalde gayet güzel davranır ve konuşurum. şu zamana kadar bu arkadaş gibi arıza birine de denk gelmediğim için hiç sorun yaşamadım.

ayrıca bana yardımcı olmak zorundalar. hastane orası. ben kimsenin hakkını gasp etmeden, insan gibi derdimi anlatırım. onlar da yardımcı olurlar. olmuyorlarsa o zaman ben de çirkefleşirim kusura bakmasınlar. başım ağrıyor diye gitmedim ben oraya. bu problem yüzünden bir senem çöpe gitti benim. ilgilenecekler.
  • pescador  (11.11.14 23:24:50) 
Sabah erkenden ftr, norosirurji, ortopedi, artık neyi istiyorsan sıra alabilirsin. Bir de öğleden sonraları sonuç gösterme sırası oluyor. Ona da bakabilirsin.

Hastalara acile gelmeyin deyince is yükünden kurtulmuyorsunuz. Doktor günü kurtarmak için synacthen veya dicloron yazıyor İğneleri nerede oluyorlar canlarım, herkesin evinde doktor hemşire mi var? Her türlü o acile ugranacak. Gerçi enjeksiyon odasından da şikayet çok.

MR'ini uzmana yorumlat, aynı sonucu gören üç cerrahtan biri fıtık değilsin, biri idare et, biri seni acil ameliyata alıyoruz diyebiliyor.

Ha acilde acil degil derlerse ucretsiz olmuyor. Muayene ücreti öduyorsun
  • Lim5  (11.11.14 23:27:57) 
@lim5, ücret ödeme durumu acile özgü bir şey mi? ne kadar alırlar tahminen? normalde devlette beş kuruş vermiyorum çünkü.


  • pescador  (11.11.14 23:29:14) 
ben randevu almıyorum hiç. öğleden sonra gidiyorum hastaneye, randevulu hastalar bittikten sonra ben giriyorum. bu yani. bir doktor görmek için 2 hafta mı bekleyim o ne saçma şey ya? tabi bu dediğim gidilen hastanenin yoğunluğuna göre değişebilir.


  • sckxyss  (11.11.14 23:31:04 ~ 23:42:37) 
ayse kadin fasulyesi'ne siteminde zaten haklı olduğunu düşünüyorum. ölçüsüz bir tepki verdi. sonra o tepkisinin arkasında da durmadı zaten, neyse... :)

şimdi boşver onu. normalde sonuç gösterme için biz de annemle aradan girerdik. tabi rica ederdik, "nasıl randevu almazsınız"lık bir durumumuz zaten olmadı hastalık kanser olduğu için, hatta kendileri diyorlardı aradan girersiniz sonuç göstermek için diye.

fakat senin durumunda hali hazırda randevun olduğu için, sana önceden "sonucu alınca gelin" demedikleri için eğer sen "bana şimdi, şu anda bakacaksınız" diye baskı yaparsan bu itici olur ve iyilik/kolaylık yapacakları varsa da yapmamayı tercih edebilirler hayati bir tehliken olmadığı için.

yukarıdaki cevabımı editledim ama buraya da yazayım; aile hekimine ağrı kesici iğne yazdırabilirsin.
  • m e l t e m  (11.11.14 23:31:59 ~ 23:34:39) 
gene kavga çıkmış.

mr sonucunu al doktora git. kapıda hemşireye rica et, olmadı yalvar yakar bişiler yap. tahlil sonucu için anlayış gösterebilirler.

bunun dışında üzülme bir senem gitti diye. rapor vermiyor mu bunlar?
  • mea maxima culpa  (11.11.14 23:32:05) 
Normal muayene ücreti alınıyor diye biliyorum, reçete yazilirsa 8di en son.

Ayşe kadın haklı o konuda, herkes acile üşüşüyor gereksiz bir doluluk oluyor. Bu kadar tepkiyi uslubundan dolayı aldığının farkındadır. Bir de acil ilk müdahale ve yönlendirme yeridir. İstediğin uzmanlığı bulamazsın. Durumu vahim olanlar için uzmanı ararlar veya çağırırlar.

Sonuç göstermeye her türlü dalabilirsin.

Bir de nasıl beş kuruş vermiyorsun? Eczaneye en son ne zaman gittin? İlk ilaç almanda hepsini alırlar.
  • Lim5  (11.11.14 23:33:58 ~ 23:35:24) 
@m e l t e m, ya laf aramızda ben ikametgahımı buraya şeyapmadığım için aile hekimim izmit'te hehe. dediğim gibi, ben aşırı sempatik biriyim hastanede. gayet güzel konuşur anlatırım derdimi. oradakiler de insan olduğu için genelde sorun yaşamam. ne diyim inşallah bu ayşe kadın gibi bi troll'e denk gelmem yani. gelmediğim sürece problem olmaz sanırım.

@mea, rapor vermeleri pek bi şey değiştirmez, benim derdim devamsızlık değil. okula gidemiyorum. gidemediğim için çok geride kaldım. bizde devam zorunluluğu zaten yok. yani sınavlara girsem de bi halt yapamıyorum.

@lim 5, daha geçen gün antidepresanımı almak için gittim. almıyolar valla. ben de anlamadım. toplu mu geçirecekler acaba sonradan?
  • pescador  (11.11.14 23:34:01 ~ 23:43:51) 
@pescador, dostum henüz diploma sahibi olmasam da ben kendim ucundan doktorum. poliklinikte öğleden sonra o gün yapılan kan/idrar tahliline de, fi tarihinde çekilmiş mr'a tomografiye de bakılır/bakıyoruz. bir bildiğimiz var ki söylüyoruz yani.

konu acayip uzuyor o yüzden acil olayını çok deşmeyeyim ama sana şöyle söyleyeyim; acile gidip anlatınca doktor suratına "e niye acile geldin şimdi" manasında bakacak, hemşire de sana voltareni basıp gönderecek. akşama kadar tamam ama derdine kalıcı bir çözüm olmayacak..
  • calzoncillos  (11.11.14 23:35:20) 
ikametgahını şeyyap mutlaka, 2 dakikalık iş. o zaman aile hekimine de gidersin, acilde gerçekten acil olmayan durumların sayısı da azalır. win win


  • m e l t e m  (11.11.14 23:36:24) 
bu durumda mr ını alıp seni takip eden dr a gideceksin ve diyeceksin ki " benden mr istemiştiniz. sonucu aldım ancak randevumu geç bir tarihe alabildim. yürüme mesafem son muayene olduğum döneme göre çok kısaldı." zaten bir yerde takipli hastaymışsın. hiçbir hekim takip ettiği hastanı ani kötüleşme durumunda reddetmez. izleyeceğin yol bu.

acilde sana istediğin kas gevşeticiti, ağrı kesici yapacaklar, 12 saat sonra yine acile girdiğin haline döneceksin. ayse kadın belki sert söylemiş ama doğru söylemiş. bu tip durumlarda hem çözüme ulaşman hem de acilin meşgul edilmemesi için seni takip eden dr a ulaşman gerekiyor. yukarıdaki bazı yorumlar gibi şahsi bir yorum değil bu, hem prosedüre uygun hem de hastanın en hızlı biçimde tedavisini alması için izlenmesi gereken yol bu.
  • sumuklu asilzade  (11.11.14 23:37:12 ~ 23:39:50) 
@sumuklu asilzade, doktora ulaşamıyorum ki! sorun o zaten. benim gittiğim, benden MR'ı isteyen doktor o gün hiçbir yerde görünmüyor. belki hastanededir bilmiyorum ama randevu çizelgesinde hiçbir yerde yok yani o gün.

ben acilden bana etraflı bir muayene yapmalarını beklemiyorum zaten, daha önce de söyledim. ARKADAŞLAR ÇOK CİDDİ ÖLMEK ÜZEREYİM diye şeyapmak istemiyorum ama ben yürüdüğümde ayağıma kan gitmiyor. 4 saat öyle kalsa kangren olucam. bacağıma bakıp "bi şey yok lan rahat ol" deseler bile rahatlayacağım.

yani evet acile gitmeden de yaşarım, muhtemelen ölmem. ama bir uzmana görünüp fikrini almak, "bi şey olmaz di mi?" diye sormak zorunda hissediyorum. tek isteğim bu. 12 saat, 5 saat artık ne kadar götürecekse. yapsınlar kocaman iğneleri komple kendimi kaybedeyim ooh. bana uyar.
  • pescador  (11.11.14 23:41:27) 
bölüm sekreterine tel ile ulaşıp bilgi iste. o gün ameliyathanede olabilir, semt polkliniğinde görevlendirilmiş olabilir, yıllık izinde olabilir vs. o dr görevli değilse bile aynı branş hekimine yönledirirler seni. yukarıda yazdığım cümleyi aynen ona aktarırsın. bilgisayar kayıtlarından durumunu anlaması çok vaktini almaz.


  • sumuklu asilzade  (11.11.14 23:46:59 ~ 23:56:34) 
acilin tanımında hayatın ve ekstremitenin riske girmesi var.
sizinde bacağınız(ekstremite) olduğu için acil hizmeti almaya hak kazanmışsınız denilebilir. tabi bu durumda ekstremiteyi kurtaran girişimler yapılır. tedavi planlaması yapılmaz.

Acile giden huysuz teyzeleri örnek göstermek çok kötü olmuş. Türkiye kadar kötü acil hastası profili olan başka ülke yoktur.

hastalığınız için kimseyi suçlamayın. yemeğimi alışverişimi sen yap demeniz çok mantıksız ve abes. içinizdeki şiddeti de spora, bilime, sanata yansıtın.

acile gereksiz gidişleri engellemek için yeşil alan diye bir şey çıktı. yeşil alanla girenlerin maaşlarından vs. baya kesinti oluyor. ama buna rağmen vatandaş farkına varmıyor cebinden eksildiğini hissetmiyor. hani girişte 5 tl alsan, adam parasına acır gitmez ama maaştan 50 lira kesince pek etkisi olmuyor.

Verginizi veren dürüst bir vatandaş olmanız, hakkınız olan hizmeti almaya hakkınız var. Şunu farkedin: Gereksiz acile giderek doktora zarar vermiyorsunuz. adam 2 dkde ilacınızı yazıp performansını arttırıyor. aslında doktorun kendisine faydanız var. ohh çok kolay iş. acil durum yok diye ağrı kesiciyi yazar gönderir. ANCAAAAK, o anda acil müdahale gerektirebilecek, hayati risk taşıyan bir hastanın hakkın çalmış oluyorsunuz. bir gün siz kalp krizi geçirince, içerde tansiyon ölçtüren teyzeler yüzünden sırada beklerken ölmemenizi dilerim.
  • ceycey e  (11.11.14 23:56:31) 
@zetahead
şunları belirtmek lazım. mesela benim babam kalp krizi geçirdiğini anlamadı. karın ağrısı zannetti. ben farkedip acile götürmüştüm. eğer kendi kendine acile gitseydi muhtemelen doktora: karnım ağrıyor diyecekti. tansiyon ölçtüren teyzelerden sırasını bekleyecekti.

acillerde o kadar çok sıra kavgası oluyor ki. geçen haberlerde 2 aile acilde sıra için kavga etmemiş miydi? hastaya kalp masajı yaparken bile, diğer hastanın yakınlar: "ölmüştür artık hadi gelin bizim hastayla ilgilenin" dedikleri bir ülkedeyiz.
  • ceycey e  (11.11.14 23:59:19) 
hiç telefon veya mhrs işlerine girişmeden sabah gidip hasta girişten/sekreterliktenilgili bölüme randevu alıp alamayacağını sorarsın. boşluk varsa verirler. hatta pazartesiye randevun olduğunu ama ağrıya dayanamayacağını , acildeki ağrı kesicilerin geçirmediğini , en kısa zamanda tedavinin planlanmasının senin için iyi olacağını ve bugün doktoru görebilsen senin için iyi olacağını söylersin.

en son çare de tüm hastalar bitince doktorun kapısını çalmak.

acil konusuna gelirsek , ayağın ağrıyorsa ve bu senin günlük hayatını etkiliyorsa git acile. tabi ağrına geçici bir çözüm olacak diye de kamu spotumu vereyim. akşam 11'de "2 aydır adet görmüyorum , gebelik testi istiyorum" şeklindeki bir şikayet için acile gitmiş birisinin yanında seninkinin lafı bile olmaz.
  • montauq  (12.11.14 00:00:51 ~ 00:01:35) 
@ceycey, haydaaa! dl.dropboxusercontent.com

ben kalp krizi geçiren adam dururken bana baksınlar demiyorum ki zaten. "acile gelmeyin" tepkisine delirdim. benden daha acil olan tabii ki gelsin, ben sıra da beklerim acilde problem değil. diyorum ya ben hastanede çok uysal ve güzel bi' adamım. böyle bu fasulyeninki gibi abuk subuk tepkiler görünce çıldırıyorum sadece. yoksa kimseye bacağımı sallayıp "DÜZELTSENİZE LAN" diyecek değilim. her hasta benim gibi olsaydı memlekette kavga dövüş olmazdı da değerimi bilmiyolar işte heheyt.
  • pescador  (12.11.14 00:01:05) 
zetahead'e baştan, kapsamlı bir cevap yazmak istedim. hak etti.

@zetahead sen hukuk 3. sınıf öğrencisisin. ben 2008'de hukuk fakültesinden mezun oldum. avukatlık stajımı yaptım, avukatlık ruhsatımı aldım. 2 sene avukatlık yaptım. şimdi de yüksek lisansı tamamlıyorum. bir süredir -kendi isteğimle- çalışmadığım için de birilerine bir faydam olsun istiyorum ve bunun için duyurunun çok iyi bir araç olduğunu düşünüyorum. henüz meslektaş değiliz ama dilerim en kısa zamanda oluruz. :)

edebiyat yaptığımı düşünüyor olmana bir şey diyemem, ama milletin zamanından çalındığı ifademin arkasındayım. hayatımın 2 senesi acillerde geçti. anneme mide kanseri teşhisi konulmadan önce, o kan kustuğunda da, tuvalette bayılıp kafasını yere çarptığında da acillere çok gittik. her defasında da sıra bekledik. benim ne yaşadığımı bilmeden bana "ezberden konuşuyorsun" demeye hakkın yok. acilin her günü aynı olmadığı gibi, her hastanenin acil servisi de aynı imkanlara sahip değil, bunu da belirteyim. "meslektaş gibi bişey" olduğumuz için somut olayın şartlarına bakmak gerektiğini bilirsin. acilde gerçekten hiçbir aciliyeti olmayan hastaların çok yoğun olduğu dönemler oluyor. kol kırığı gibi gözle görülebilen bir şey değil kanser, ve bu yüzden eşek gibi sıra bekliyorsun.

senin üslubun da bana göre garip, itici ve "meslektaşın" olarak gördüğün birine karşı saygı içermiyor.

benim bulunduğum ortamda direkt beni muhatap alacağına niçin "meltem nikli kullacı" diye arkamdan konuşur, dedikodumu yapar gibi bir tavır sergiliyorsun ki? :)

benimle ilgili şahsi fikirlerini burada belirtmen de dikkat çekme çabasından başka bir şey değil bence.

comptrol'un avukatlığını yapmana da gerek yok. o kendini savunabilecek kadar kişilikli biri. ona neyi neden dediğimi de aynı duyuruda yazdım ama sanırım sadece canının istediği kısımları burada belirtme ihtiyacı duymuşsun. ben hiçbir zaman ";)))))" gibi yılışık suratlar kullanmam. alıntı yapıyorsan doğru düzgün yap bari.

umarım sen milletin bayıldığı bir avukat olursun. :)
  • m e l t e m  (12.11.14 00:26:44 ~ 00:29:38) 
APDEYT: gittim, gördüm, yendim. 923438 kez gitmişimdir hastaneye, hiç bugün ilgilendikleri kadar ilgilenmediler. DURUMUN ACİL DEĞİL CNM YHAA diyenlere girsin..........


  • pescador  (13.11.14 17:37:51 ~ 17:38:04) 
ne dediler peki? neyin varmış? sonucun da çıkacaktı bugün.


  • m e l t e m  (13.11.14 19:15:22) 
of o kadar uzun ki cevaplar, okumak istedim ama bi yerden sonra daraldım

acilde seni beyin cerrahı ve radyolog bekliyor mu olacak? hayır. büyük ihtimal pratisyen, ya da acil asistanı olacak. tedavin uygulanmayacak, ağrı kesici vs yapacaklar, randevu al beyin cerrahına git diyecekler.

işte bu nedenle acile gitmemelisin.

ha eğer ağrın çoksa, akut tedavi için git. ama çözüm olmaz

edit: sonuan kadar okudum sonunda. aferin pescador gitmişsin acile, umarım başın göğe ermiştir, bundan sonra mutlu mesut bir hayatın olur artık acilde seninle süper ilgilendikleri için. niye bu tarz bi nispet yapmak istedin gerçekten anlamadım. seni sempatik bulurdum ama "diyenlere girsin" falan gerçekten gereksiz ve saçma olmuş. hayattaki en büyük başarın sanırım acile gidip kaale alınmak
  • la noix  (13.11.14 19:21:38 ~ 19:27:13) 
@la noix, acile gitmedim ki? sonucumu alıp direkt nörolojideki bir doktora gösterdim. burdaki 2-3 artiste şekil yapıcam diye niye acile gideyim manyak mıyım? devlet hastanesi olmasına rağmen 2 doktor yaklaşık bir saat boyunca sayısız test yaptırdı, normalde 3 gün sonrasına randevu verilen EMG'yi o an çekiverdi. yani durumum gayet acil ve ilgi gerektiren türdenmiş, onu söylemek istiyorum. acile gitseydim onları meşgul etmiş olmayacaktım. ben de burnum akıyor diye gitmiyorum sonuçta acile, bunu yapamayacak kadar utangaç bir insanım. "acil değil diyenlere girsin" de işin şakası tabii, kimseye girmesin bi şey. ama gayet ilgi ve alaka gerektiren, acilen bakılması ve mümkün olduğunca kısa sürede çözülmesi gereken bir şey. o yüzden "acil değil yeaa niye gidiyosun" diye çemkirenlere kızdım.

@m e l t e m, MR sonucuma göre radikülopati var ama nedense bunu ciddiye almadılar. tekrar EMG çekildi, pek çok test yapıldı ve netice olarak onları kandırmadığım ve yürüyemediğim görüldü. sonunda doktor "çok sıkıldığının farkındayım ama bu gerçekten çok nadir görülen bi durum, daha fazla bilgiye ihtiyacımız var" diyerek 3 adet ilaçlı MR (beyin ve bel altı komple) + 2 tane de kan tahlili istedi.

yalnız böbreklerimde sorun çıktı, o yüzden ilaçlı MR işini nasıl yapcaz bilmiyorum. güncel kan testi istediler, "belki bunda çıkmaz" diye herhalde.

velhasıl ben hala yürüyemiyorum, en azından 1-2 hafta daha yürüyemeyeceğim. o an ağrım sızım olmadığı için (metroya kadar taksiyle gittim, çok yürümedim haliyle) iğne yapmalarına gerek yoktu. ilaç da vermek istemediler çünkü ne olduğunu bilmiyorlar. ağrı kesici işe yaramaz dediler.

2 yıldır doktordan çıkmadığım için alıştım artık hasta kafasına ama bu beni gerçekten tedirgin etmeye, üzmeye başladı. salak salak dengemi falan da kaybediyorum arada. beynimde bir şey çıkmasından korkuyorum. belimde sorun olsaydı fizik tedavi veya ameliyatla geçerdi. ama beyinden kaynaklanan sinirsel bir bozukluk varsa o zaman çok sıkıntı işte. bilmiyorum ne olacak. okul mokul yalan oldu bir senem daha çöpe gitti.

son olarak, EMG'yi çeken teknisyenin ya da doktorun, "amputasyon falan gerekir mi?" soruma gayet normal bi şekilde "damarlara bakıcaz onun için bilemeyiz" demesi canımı çok sıktı. lan insan "ne amputasyonu manyak mısın dur daha" der ya :(
  • pescador  (13.11.14 19:41:26 ~ 19:45:58) 
sonuçlarınla bir başka devlet hastanesine daha gidip bir başka hekimin de görüşünü al bence. özellikle de bu nadir görülen hastalığın konusunda uzmanlaşmış olan bir tanesini bulabilirsen iyi olur.

geçmiş olsun... :/

ha, acile gitsen muhtemelen ilaç verip eve yollayacaklardı, ve ben de öyle demiştim. kan tahlili filan yapıp gönderiyorlar. onu bilesin.

edit: sen vergini veriyorsun ya, ondan devlet dedim. :) hastane işte. özel de olur. acil şifalar.
  • m e l t e m  (13.11.14 20:09:07 ~ 20:31:12) 
@m e l t e m, yarın babamın yanına gidicem muhtemelen özele götürür o. pazartesi de kendi doktorumla randevum var. ama onların da bir şey diyeceğini sanmıyorum. şimdilik bir şey çıkmamış galiba. ama şimdiden çok sıkıldım. teşekkür ederim :)


  • pescador  (13.11.14 20:15:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.