[]

Kendi işini kurmak- Sürekli kötülenmesi

ne zaman bir iş kurma muhabbeti açilsa, "bir ofisin aylik gideri ne kadar biliyor musun" muhabbeti dönüyor. sürekli bi negatif hava. girişimci olmayi herkes övüyor ama iş pratiğe gelince herkes iş sahibi olmaktan korkuyor. neden böyle?




 
e cevap sorunun içinde gizli, çünkü gerçekten zor işler bunlar ve ne iş yapacaksın bilmiyorum ama tahmin ettiğinden çok fazla kalemde giderler oluyor, bu nedenle evdeki hesap genellikle çarşıya uymuyor. yani girişimci olmak zor, cesaret ve beceri işi bu nedenle herkesin yapabileceği bir şey değil ve yine aynı nedenle de övgüyü hak ediyor.


  • bosver nicki  (11.11.14 21:31:56) 
2 ayda şirket batırmış bir ortak olarak şunu söyleyebilirim. eğer para kazanacağına inancınız tamsa kimseyi düşünmeyin. ortaklarınızı iyi seçin en önemlisi. insanların öyle tepki vermesi normal çünkü önümüzdeki aylarda kriz bekleniyor. havaya par atmaktan pek farkı yok böyle bir dönemde iş kurmanın. ondan olabilir.


  • bruceandwayne  (11.11.14 21:34:21) 
kötüleme değil aslında. beklentiyi doğru kurma. herkes kendi işini kurunca hulusi kentmen tarzı patron olacağını sanıyor.

ben 3 yıl kendi proje büromu kurdum hastane otel çizdim.

ama aslında yaptığım iş %99 tuvalet temizlemek, bulaşık yıkamak, getir götür yapmak, ofisi silmek süpürmek, tuvalet kağıdı almak, küllük dökmek, çay yapmak, bankada sıra beklemek, fotkobi çekemek. otel çizmek bunların yanında çock oyuncağı. bilmem anlatabildim mi?
  • nedendir bilinmez  (11.11.14 21:47:55) 
hocam tam da sözlükte bu konu konuşuluyordu şu sıralar.

evet zor, ama keyifli yönleri de çok. ama artık iş dünyası eski usul kervan yolda düzülür mantığını kaldıracak durumda değil, rekabet sert. o yüzden iyi planlayarak yola çıkmak gerek.

(bkz: #46944663)
  • silent storm  (11.11.14 21:52:10) 
çünkü ülkemizdeki vergi adedi 356. hemen hemen tamamını ödüyorsun işveren olunca.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.11.14 22:32:44) 
aslında haklılar çünkü. bir yerlde bir istatitik vardı, yeni girişimlerin büyük çoğunluğu başarısız oluyor. sen sadece başarılı olup zengin olanları duyuyorsun.


  • titiraprap  (11.11.14 22:39:53) 
Soru tam denk geldi:) Daha yeni kendi isimi kurudum. Yarin bir aksilik olmazsa calismaya basliyoruz. Bir tek kisi bile "iyi fikir, bence de yap" demedi. Onerisi olan herkes olumsuz konustu, yapma, etme, kazanamazsin, edemezsin, kurtarmaz gibi seyler soyledi. Haklilik paylari var, hemde epey haklilik paylari var aslinda.
Bir suru gider var, %99'u nakit odenen seyler. Cok zalim bir vergi sistemi var tr de. Insan dusmanindan boyle vergi almaz yahu, isin icine girince ogrendim bende.

Ama sonuc olarak bana yapma etme demeleri sacma, ben bu riskleri zaten goze almis ve kararimi vermisim, ben en kotu ihtimali goze alip razi olduktan sonra bana bunlari soylemeleri cok sacma.

Millete bakacak olursan hicbirsey yapamazsin.

Benim asil korkum ortaklarla sikinti yasayip yasamayacagim.
  • delifaruk  (11.11.14 22:57:48) 
Milleti siktir edip kuracaksın. Başka türlü olmuyor. Siktir et derken de saygısızlık et demiyorum, yine geri dönüp fikirlerini sorma ihtimali bulunan insanlarla aranı iyi tutacaksın.


  • Solem  (11.11.14 22:59:46) 
siktiret ofisin giderlerini. sen vergi giderlerine bak. %40 stopaj vereceksin kazandığın paradan. bir sana bir devlete çalışacaksın yani. ona göre hesabını yap karlı çıkıyorsan hayırlı uğurlu olsun derim.


  • argent dawn  (11.11.14 23:21:41) 
Valla ben de dusunuyorum ama yemiyor cunku hem kira,hem vergi,muhasebeci, dukkan giderleri vs vs hem de kendi gecimimi saglamak.. İsin icinden cikamiyorum.. Hooop ofis calisani moduna geri donuyorum.

Cepten yiyecek paran olmali en az 1 sene. Ve en kotusunu dusunerek yola cikmalisin.
  • mahnita  (11.11.14 23:57:11) 
çünkü insanlar "cesaret edemedikleri" bir şeye cesaret eden insanın hevesini kırmaya çalışmaya bayılırlar.


  • icemint  (12.11.14 07:41:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.