[]

Zengin arap ülkeleri

www.mod.gov.tr
Burada sayfa 18 de var kişi başına düsen gelirleri 90 000 dolar falan isviçreden de yüksek katarın ki

Buradaki sıralamaya göre katar ve kuveyt ve birleşik arap emirlikleri uçmus .Bunlar bu kadar zenginler ve insanları da eminim zenginidr ? Hayat standartları nasıl ? Yaşanabilir ülkeler mi ? Herkes isviçreye gitmek istiyorum diyorda katar diyen niye yok ?

 
Katar2ın nüfusu 1.8 milyon, bunun sadece 278bin'i Katar vatandaşı, geri kalanı mülteci statüsünde. Yani o petrol ve gaz gelirini sadece 278bin kişi paylaşıyor. Kişi başına gelirin yüksek çıkmasının sebebi bu. Eğer gidersen mülteci olacaksın.


  • kaptan memo  (11.11.14 12:14:10) 
Mültecileri hizmetçi diye oku.


  • namus ninjası  (11.11.14 12:18:09) 
katar'da ve suudi arabistan'da asyalı işçiler hizmetçiler bildiğin köle olarak çalıştırılıyor. göçmenler için iyi yerler değil.


  • from potomac to kuban  (11.11.14 12:22:58) 
"multeci" tabiri yanlis olmus, oyle bir durum yok. (cok ozel sartlar haricinde)

bircok arap emirliginde yurttaslik yalnizca erkekten ve kan bagi ile gecer. yabanci ile evlenen kadinlar bile haklarini kaybederler.

gocmenler ise yurttasliga hak sahibi degildir, oturma iznine sahiptir. gocmendirler, esit degildirler.
hepsi kole sartlarinda calisiyor diyemeyiz. ancak kolelik duzeninin cagimiza uyarlamasi da buradan iceridedir.

hulasa, isvicre'ye gitmek isteyenler pek akilli sayilmaz. isvicre 9 yil gibi bir sure orada yasayan gocmenlere, mahallede yapilan halk oylamasinda olumlu karar cikarsa yurttaslik hakki veriyordu en son.
norvec, kanada filan daha farklidir elbette. hatta brunei bile daha elverisli olabilir.
ancak katar, bae vb emirliklere gitmeyi duslemeyen insanlarin nesnel gerekceleri var yukarida aktarikldigi gibi.
  • viva paulista  (17.12.14 09:13:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.