[]

Özel Sağlık Sigortası.

Merhabalar,

Kendime özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum. Ama bu konularda hiiiiiiç bilgim yok. İnternetten biraz araştırma yapınca genelde yatarak tedavinin %100, ayaktan tedavinin de %80 olarak karşılandığını gördüm. Şu an çalıştığım şirkette de poliçe bu şekilde, aylık 110 tl maaştan kesiliyor eğer yaptırırsanız. Öyle acıbadem sigorta falan değil, pek adı sanı duyulmamış bişey olunca tereddüt ettim.

Sizin kullandığınız / önerebileceğiniz var mıdır acaba? Bi kaç bölüme gidicem, şu sigorta işi yüzünden erteleyip duruyorum. En kısa sürede çözmem ve doktora gitmem lazım (işten izin alamıyorum, sgk olsa da hiç işe yaramıyor)

Kısaca bu konuda bilmem gereken şeyleri söylerseniz mükemmel olur. Kazıklanmak istemiyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Şirketin adının duyulmuş olması çok mühim değil aslında. ANlaşmalı kuruluşlarına göz at, ben tedavi ihtiyacım olduğunda bunlardan birine giderim diyorsan yaptırabilirsin.

Aylık 110 TL senelik 1320 TL yapar, normal denebilir sağlık sigortası için.
  • cakabo  (11.11.14 11:31:58) 
şu anda acıbadem sigortalıyım
önceden güneş sigorta, anadolu hayat, groupama, sigortadan sigortalarıda kullandım,

en memnun olduğum grupama idi, genelde hepsi ayakta tedavinin %80 ini karşılayacak şekilde anlaşmalıdır, asıl önemli olan hangi hastanelerde geçtiğidir.

sizin sigortanız hangi sigorta ve provizyonlarda sıkıntı çıkarıyor mu önemli olan bu.

Edit:senelik 1200-1300 civarı yaşa göre az yada fazla yada normal olabilir, ben 31 yaşındayım 28 yaşından sonra 1200 olan fiyat 2800 oluyor.
  • basond  (11.11.14 11:32:58 ~ 11:33:50) 
sigorta olduktan hemen sonra hastaneye gider, daha sonra da bir rahatsızlığın olduğu ortaya çıkarsa (örneğin kanser, şeker, böbrek yetmezliği, egzema, fıtık ya da herhangi bir tanı)
sigorta şirketi bir sonraki sene o hastalığı poliçenden çıkartıyor. yani şeker hastası tanısı konursa ömrün boyu sigorta şeker hastalığı ve şeker hastalığı sebepli tedavilerini karşılamıyor.
bilgine.
  • chemical dependency  (11.11.14 11:57:20) 
Yatarak tedavi en düşük poliçelerde dahi genel olarak %100 karşılanır. Poliçeye göre bunda üst limitler olmakla beraber üst limiti olmayan poliçeler yaptırmak da mümkün.
Ayakta tedavilerde, %100 ödemeli poliçe yaptırmak mümkün. Bunu %80 e çektiğinizde doğal olarak ödeyeceğiniz prim miktarı düşer. Ayakta tedavilerde de yine limitler dahilinde ya da sınırsız ödeme almanızı sağlayacak poliçeler yaptırmak mümkün. Poliçeye yılda 1 check up ekletebilirsiniz ya da bunu istemeyebilirsiniz.. Bazı poliçelerde sadece anlaşmalı hastaneleri tercih edebilirsiniz. Ancak dilediğiniz hastaneyi kullanabildiğiniz poliçeleri satın almanız da mümkün. Kimi allianz gibi firmalar, ayakta tedavide ödeme oranı normalde %80 olan bir poliçede anlaşmalı olmayan hastaneye gittiğinizde bu oranı %60 a çekebiliyor mesela.
Diş teminatı isteyebilir ya da bunu tercih etmeyebilirsiniz. Gözlük/lens teminatı isteyebilir ya da bunu tercih etmeyebilirsiniz. Bunlar poliçe bedelinde 300-500 tl gibi farklar yaratabiliyor.
Kadınlarda özellikle 35 yaş üstünde primler erkeklere göre önemli miktarda yüksek çıkabiliyor.
  • pollyx  (11.11.14 16:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.