[]

akıcı ingilizce konuşmak için geçmesi gereken süre ve önerileriniz?

1-şu an bi kursa gidiyorum(wall street). bunun yanında ingilizce altyapım da mevcut. akıcılık için pratik lazım biliyorum da yine de merak ediyorum. konuşamasam bile bbc'nin sayfasına girdiğim zaman pıt pıt okuyum, takılmayım. bi seyler yazarken bi sürü formda cumleler kurabileyim. cok zaman gecmesi lazım mı bunlar için? anladınız siz beni..
2-tavsiyeleriniz nedir? dizileri filmleri orjinal altyazısında dinleyince bu iş olur mu?
ayrıca bilmediğim kelimeleri, kelimenin üstüne anlamını yazıyorum. sanki bu anlık öğrenmeyi sağlatıyor fakat unutuluyor. kelimeyi ezberleme açısından da tavsiyelerinizi alayım mumkunse.


 
1) geçmesi gereken belirli bir süre yok. ingilizceyi iyi derece öğrenebilmeniz için gerekecek süreyi sizin beceriniz, ders aldığınız hocaların becerileri, ders yoğunluğu ve sıklık/düzenliliği belirleyecek. ayda bir saat ders alıyorsanız yaklaşık 50 yıl sonra orta seviyede ingilizce öğrenirsiniz, ancak her gün pratik yapıyor, dersleri düzenli takip ediyor ve haftada 40 saat ders alıyorsanız ortalama 6 ay sonra iyi derecede ingilizce konuşur seviyeye gelirsiniz.

2) ingilizceyi daha çok kullan her yerde ve her zaman.
  • klassno  (11.11.14 11:21:12) 
1- yaptikca olur. bol bol roman oku. oxford ve penguin serieslerinden basla. unarbridged kitaplarla devam et. yaz mesela forumlara. ilgi alanina gore ingilizce forumlara uye olup yazip okudukca gelisir. ama amerikan forumlarina uye olma bildigini de unutursun, adamlarin internet lugati cok farkli.

akici ingilizce konusmak icin yapilmasi gereken tek sey yurtdisinda yasamak aslinda. ielts academicten 7 aldim, geldim yurtdisina bi bok anlamadigim durumlar oluyo. cumle kuramayip kitlendigin durumlar oluyo.
  • baldur2  (11.11.14 11:21:39) 
Yurtdisinda yasamadim ama cok fazla yabanci insanla muhatap oldum. Akici ingilizcem var. Cok fazla dizi filmi altyazili/altyazisiz izlemenin yaninda kitap okumaniz ve konusmaniz gerekiyor. Cunku konusma sirasinda derdi anlatmak icin cabalayip, sacmalayip kendini zorlamadan o ingilizce akici hale gelemiyor. Imkaniniz varsa couchsurfingten misafir agirlayabilirsiniz ya da yabanci insanlarla konusabileceginiz bir seyler bulun. Bi' de gunluk dile hakim olmak icin twittetdan cokca yabanci takip edip ilgili oldugunuz alanda ingilizce blog yazanlari okuyabilirsiniz.
Kelime ise kucuk bir defter edinip kelimeleri ona yazip defteri surekli yaninizda bulundurabilirsiniz. Bir de cok onemli bir nokta olarak size tavsiyem kelimeyi x=y seklinde ezberlemek yerine farkli cumlelerdeki farkli anlamlarina bakip kavram olarak kafaniza yerlestirmeniz.

  • ay nov kung fu  (11.11.14 12:00:09) 
2'ye cevap vereyim. İngilizce altyazı inanılmaz derecede işe yarıyor mutlaka yapın.


  • nuka cola  (11.11.14 13:13:41) 
benim de ielts'den fena bir not almayıp, yurdışına çıkınca mal gibi kalmışlığım var. ne çözecek bu sorunu bilmiyorum. ama ben mesela penguin ve oxford'un yayınlarını hatim ettim. en son seviyeyi (6 oluyor) rahatlıkla okuyabiliyorum. Ama yine de istediğim düzeyde değil :)


  • secilmis uye  (11.11.14 13:20:39) 
eksisozluk.com by compadrito


  • icemint  (11.11.14 13:23:46) 
enrty cidden faydalı imiş..


  • hede hodo  (11.11.14 16:54:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.