[]

doktorluk her yerde prestijli mi?

www.profi-forex.us

okumadım sadece buradaki listeye baktım. rusya'da bir doktor aylık 586 dolar diyor. böyle bir ihtimâl var mı? çok saçma geldi. 586 doların rusya içerisindeki değerini bilmiyorum ama her şartlarda çok düşük değil mi?

yoksa doktorluk öyle her yerde prestijli falan değil mi?

biraz göz attım yazıya. hiç memnun değilmiş sovyet bölgesi doktorları maaşlarından.

 
Doktorluk her yerde prestijli. rusyada maaşlar genel olarak düşük. olay bu.


  • dafuq  (11.11.14 10:08:44) 
rusya'da tahminimce sovyet zamanlarından beri bu egitime ulasabilmis insan sayısı cok fazla, bu sebepten doktor havuzu buyuk ve fazla kazanamıyorlar. yine de özel hastanelerde calisan sansli bir kisim iyi kazanıyor diye biliyorum.

ama dunyanin bir cok yerinde prestijli diyebiliriz. abd'de de en cok kazanan mesleklerden biri doktorluk.
  • md hus  (11.11.14 10:11:35) 
İyi güzel de 586 dolar nediy ya? hemen girdim oran orantı yapıyım dedim de. Adam o maaşla 2+1 evin ev kirasını anca veriyor. oran orantı yok ki. nasıl öyle maaş alabilirler. liste biraz saçma geldi. 199 dolar diyor ukraynaya. ben şimdi ukraynaya gitsem sadece burslarımla doktor gibi yaşayabilecek miyim? hayır. bir yanlışlık olmalı. yeme / barınma masraflarıyla orantılı olsa anlarım.


  • memories  (11.11.14 10:11:53) 
Dogu avrupa ulkelerinde (romanya ukrayna vs) daha da dusuk, ama evet diger maaslar da daha dusuk genelde. Birkac yuz dolara calisanlar var. Yalniz oralarda standardize edilmis, modern bir tibbi egitim ve uygulama yok saniyorum. Yani gordugum birkac seyden oyle bi izlenim edinmistim en azindan, modern bati tibbindan baya farkli oldugu yonunde.


  • gibicibicis  (11.11.14 10:12:23) 
gibicibicis

hocam peki barınma masraflarıyla niye uyuşmuyor. yani cidden hiç orantı yok. ukraynada 1 doktor maaşının hepsiyle 2-3 gün kalabiliyor bir otelde anca. ev kirası desen 2 haftasını anca karşılıyor. bu listede bir sorun yok mu?
  • memories  (11.11.14 10:14:30) 
votka ucuz, hayat renkli, insanlar komplekssiz. o para yetiyor. moldova, belarus gibi yerler daha manyak diye duydum.
yarımlık votka 120 ruble, litrelik 250 en fazla. bu düzen bozulmaz kolay kolay.
standart ev 150 dolar buralarda. buralar tatil yöresi hatta. orta halli, ayvalık ayarında yerler.
  • namus ninjası  (11.11.14 10:19:01 ~ 10:20:00) 
Valla hocam barinma masrafi ne kadardir onu bilmiyorum, belki her seyin ucuz oldugu gibi 50 dolara falan bir apartman dairesinde kaliyor olabilirler orasini bilemicem :) zaten yazida da anlatiyor, imkani olan o bolgedeki hekimler fransa almanya vs ne bulduysa kaciyorlarmis. E hakli adamlar tabi.


  • gibicibicis  (11.11.14 10:19:55) 
bizim "maaş"lar da pek farklı değil
o duyduğunuz 8-10binleri kazanan doktor sayısı fazla değil
sabit maaşımız var, onun yanında döner ve performans alıyoruz. döner de çoğunlukla sabit. performanstan yapılıyor tüm para

sonra niye psikiatri hastasına 5 dk bakıp ilaç yazıyolar, yüzüme bile bakmıyolar. adam istediği gibi baksa açlık sınırında maaş alacak
  • la noix  (11.11.14 10:19:58) 
@namus ninjası

hocam belarus için konuşuyorum minsk için genellikle 500 dolar civarı.
  • memories  (11.11.14 10:30:49) 
eski sovyetler civarındaki hemen her yerde çalışmış bi dolu insan var bizim şantiyede. işçi adamlar bunlar. onların yaşam beklentisine göre konuştuklarında ucuzlukta moldova imiş. belarus için de çok duydum. doktoların hali oralarda daha iyi demek halkın geneline göre. bizimkiler karton sigara, bira ve kafelerde rus hanımlara ısmarladıkları şeylerin fiyatı üzerinden bakıyorlar hayata :))


  • namus ninjası  (11.11.14 10:40:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.