[]

Bir firma olsam paypal ödeme alsam

merhaba
Ülke içinde bir firmam olsa , sattığım bazı hizmetler için paypal olarak ödeme alsam
vergisini ödemem gerekir mi ?
daha doğru anlaşılabilir mi ?
Art bir niyetle sormak istemiyorum lakin vergi gerçekten ama gerçekten büyük külfet küçük işletmeler için.
teşekkürler

 
Ben böyle durumlarda açık açık soruyorum
Aç müşavirine telefonu, vergi ödemek istemiyorum bla bla de. En doğru yolu o gösterir

  • saksı  (11.11.14 00:13:59) 
Ülke içinde bir firman olsa, sattığın hizmetlerin karşılığını bir banka hesabına alsan. Vergi ödemen gerekir mi?

Bence soru aynı.

Paypal içerisinde ise ülkeler arası transferlerde bankaya aktarım zorunlu. Yani paypal Amerika'da kazandığın parayı, Türkiye'de harcamana izin vermiyor. Bu sebeple bir banka hesabına parayı aktarmak durumundasın. Bunu da unutma.
  • hatali sifre  (11.11.14 00:19:06) 
her türlü gol olur diyorsunuz yani ?
peki paypal hesabına gelen parayı 3. şahısın paypal hesabına transfer etsem takip edilir mi yine ?
daha doğrusu ülkedeki vergi sistemiyle paypal ın entegrasyonu var mıdır ki benim paypal işlemlerimi inceleyebilsinler ve vergilendirmemi istesinler ?
  • arafa  (11.11.14 00:26:04) 
o zaman verdiğin hizmetin bedeli ne olacak? muhasebe kayıtların vs? bu naylon fatura, dolandırıcılık, hayali ihracat fln oluyor işte, aynı kapıya çıkıyor hepsi.


  • we miss freddie mercury  (11.11.14 00:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.