[]

deprem öncesinde hayvanlarin garip davranışları

Evde iki kaplumbagamiz var, kendileri normalde gayet sakinken 15 dakikadir akvaryumun icinde garip hareketler yapip bagrisiyorlar. Disarida da kediler avazlari çıktıkları kadar bagriyor. Benim de aklima direkt deprem oncesi hayvanlarin garip davrandigi geldi ( evet, istanbul'da yaşarken deprem fobim var maalesef).

Bu durumla ilgili bilimsel olarak aciklanmis herhangi bir sey var mi? Yoksa tamamen uydurmasyon mu?

Tam uykuya dalacakken yataktan firladim, gerçeklik payi varsa erkek arkadaşımı da uyandirip sabaha kadar otururum valla.

 
köpekler yüksek frekanslı sesleri duydukları için deprem öncesinde çıldırıyor. kaplumbağaların bir tepki vereceğini sanmıyorum. uyu.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (10.11.14 23:49:13) 
burada her gece köpekler deli gibi havlıyor ama ardından bir şey olmuyor. her zaman geçerli değil o sanırım.


  • devilred  (10.11.14 23:53:55) 
Bilirler ama 30 sn öncesini falan.


  • saksı  (11.11.14 00:06:26) 
17 agustostan once sahil hep yengec doluydu. Eskiden hic olmazdi, sonrasinda da hic olmadi.

Bu da boyle bir anim.
  • fakyoras  (11.11.14 05:03:53) 
benim kedi hiç sallamıyo valla; ama 99 depreminde misafir bi kedimiz vardı, bütün gün tedirgindi, saklanıyordu bir yerlere. çok korkuyordu. depremdenmiş


  • bradshaw  (11.11.14 08:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.