[]

Şarap tavsiyesi

Merhaba. Zamanında ilk tercih ettiğim şarap villa doluca olduğundan dolayı şaraba karşı bi önyargım var.. Daha doğrusu pek içemiyorum. Fakat ciddi anlamda bu güzelliği uygun yer ve zamanda rahat bir şekilde içmek istiyorum. Bana içimi rahat, sirke gibi olmayan bir şarap tavsiye edebilir misiniz? İlk tercihim kırmızı. Mesela kız arkadaşım vinsanto üzümünden yapılmış içimi hoş güzel bir şarap getirdi, tadı hoşuma giderek tükettim. Var mı tavsiye edebileceğiniz şarap, marka?




 
Şaraptan anlamıyorum. İçmesini de hiç sevmiyodum ama zorunluluktan bi kere chateau de bordeaux diye bi şarap almıştım tadı çok hoşuma gitmişti. Bu şaraptan önce cumartesi diye bi şarap içmiştim leş gibiydi ama bu söylediğim şarap bana çok güzel geldi.


  • kegums  (10.11.14 22:30:39) 
şimdi ben şaraptan pek anlamam ama anladığım bir şey var, ne kadar para verebiliyorsan bir şaraba, şarap o kadar güzel olur. şarap tek başına pek değil de, yanında yediğim şeylerle güzel bir kombinasyon oluşturursa hoşuma gider. bazen kafa bile yapmadığı oluyor.


  • sehpa fx350  (10.11.14 22:35:14 ~ 22:35:46) 
hocam ben baba bortaçina alıyorum 1,5litre 20lira. şişeyi açtıktan sonra hemen içme 2-3 saat geçsin iyice bi havalansın öyle iç güzel oluyor. :)


  • dimitri iskete  (10.11.14 22:38:17) 
egeo veya sarafin
sarafin ödüllü bi şarap şirazını öneririm.

  • mahnita  (10.11.14 22:40:15) 
tahminimce öyle yüzlerce lira verme niyetinde değilsin. büyülübağ markasını güzel bence. vedat milör serisine girmene gerek yok. yani o seriden hiç içmedim ama sırf isim nedeniyle pahalı olduğunu söylüyorlar.


  • john lee hooker  (10.11.14 22:42:03) 
kırmızı için kayra'nın şarapları olabilir, cabernet üzümlü olanlar iyidir.

beyaz için de kavaklıdere.
  • uykusunu yakalayan adam  (10.11.14 22:44:45) 
Peki bu yıla özel seri şaraplar, selection ürünler nasıl oluyor? Bir de tat açısından üzüm faktörü de söz konusu sanırım. Üzüm açısından önerileriniz nelerdir?


  • bilmemkacincinick  (10.11.14 23:08:02) 
terra'nın kalecik karası'nı bi dene. kırmızı da olur rose de. 50-60 lira gömerim diyorsan remole var. italyan. chianti'si çok güzel. kırmızı olur beyaz olur. bi de hangi şarabı içersen iç, açtıktan sonra bi 15 dakika hava almasına izin ver. aromasını daha iyi hissedersin.

bu söylediğim şaraplar çok burmayan, tatlı şaraplar.
  • gzg  (11.11.14 03:46:18 ~ 03:47:04) 
ınstagramın popüler şarap hesaplarından. yaratıcısı ise şarap eleştirmenliği yapan bir türk; kemal can ocak wineisanart hesabında şarap kadehini doğa ile birleştirdiği fotoğrafları ve şarap yorumlarını paylaşıyor. merak edenler şurdan: instagram.com


  • fake  (19.10.18 19:12:24 ~ 21.10.18 01:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.