[]

Reaksiyon Dizisinde Kim Kimdir? ( Spoiler İçerir ! )

Gülen Cemaati'nin propaganda kanallarının en köklüsü olan ''Aksiyon'' dergisine misilleme bir isimle, AKP'nin algı yönetimi stratejisini toplumun bilinç altına empoze etmek için, dudak uçuklatan bütçelerle hayata soktuğu ve Doğuş Grubu kanallarından Star TV'de Ferit Şahenk'in onayıyla (Şahenk'in bu kıyağı, şuan TMSF'nin elinde olan Digitürk'ün kendisine verilmesiyle ödüllendirilecek gibi) yayına giren Reaksiyon dizisinde kim kimdir sizce?

Benim çıkarımlarım aşağıdaki gibi:

OĞUZ: Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil eden aforizmatik karakter

TEKİN: Polis teşkilatını temsil eden aforizmatik karakter

YAVUZ: Muhammed Dervişoğlu (İstihbarat içindeki ulusalcı/Ergenekoncu kanat. Yani onlarca yıldır bildiğimiz Kemalist derin devlet/Gladyo)

Bkz. www.facebook.com

GÜRKAN: Hakan Fidan (MİT Müsteşarı)

ÖKTEM: Ulvi Saran (Kamu Düzeni/Güvenliği Müsteşarı - Eylül ayında istifa etti. Dizinin 6. bölümünde de Öktem, Gürkan'ı kurtarmak için istifa etmişti! AKP'nin cemaat ve ulusalcı kesimle 2 cephede savaşamaması sonucu ulusalcı kanatla ortak düşman cemaate karşı ittifakı sonrası görevden alınmasına rağmen Eylül 2014'te Öktem'in (Ulvi Saran) yerine Yavuz yani Muhammed Dervişoğlu tekrar Kamu Düzeni/Güvenliği Müsteşar görevine getirilmiştir!)

Bkz. www.hurriyet.com.tr

FERHAT: Ali Fuat Yılmazer ve/veya Yurt Atagün (Gülen Cemaati'nin Polisi, İstihbarat Emniyet Müdürü)

GAZETECİ EMRAH: Emre Uslu (asıl adı Emrullah Uslu'dur)

MEHMET RAUF BEY: Yalçın Akdoğan-Efkan Ala-Emre Tamer 3'lüsünden biri
(Kesinlikle Başbakanlık Danışmanı. Dizinin bir bölümünde imzaladığı resmi evrakta ünvan olarak ''Danışman'' yazıyordu)

ABİ: Osman Hilmi Özdil (Kozanli Ömer diye bilinenen ve cemaatin Türkiye'deki istihbari konulardaki en üst yetkili imamı)

Bkz. www.sabah.com.tr)

SAVCI: Zekeria Öz ve/veya Sadrettin Sarıkaya (AKP kurmaylarına karşı başlatılan operasyonların startını veren savcılar)

TAYFUN: Gladyoya bağlı askeri istihbaratı temsil ediyor. Ordu ile yakın ilişkili (=JİTEM)

SERDAR: Ulusalcı gladyonun ordu içindeki tetikçi kanadını temsil eden aforizmatik karakter

BAYRAM: AKP'nin polisine sokak eylemlerinde destek veren gerektiğinde seyyar pilav tezgahını bırakıp operasyonlara destek veren halkı temsil ediyor (Eli palalı AK-itler)

YAVUZ'UN MANİTASI TAŞ AVUKAT: Muhammed Dervişoğlu'nun kızı Av.Nazlı Dervişoğlu. (Dizide sevgiliyi oynuyorlar ama gerçek hayatta hayıp milyar dolarlar davasında ismi geçen kızı Nazlı'dır)

Bkz. www.hurriyet.com.tr)



ÖNERİ: Kurtlar Vadisi gibi AKP propagandası yapan ve subliminal mesajlarla beyin yıkamaya yönelik AKP propagandası yapan bir senaryoyu topluma pompalayan bu diziyi İZ-LE-MEYİN ve İZ-LET-ME-YİN !


NOT: Gezi Direnişi'nde gaz yiyen, polisle tartışıp hükümeti eleştiren ve sonrasında böyle bir projenin lokomotifi olmayı kabul eden Erdal Beşikçioğlu'na da simit sat onurlu yaşa demekten başka söyleyecek bir söz bulamıyorum.

 
ok sie bb


  • hjarteblod  (10.11.14 15:00:11) 
Hocam yazıyı çok beğendim bütün çevreme mail olarak atıyorum müsaadenle, şu anda bir ölüyü diriltiyor ve forward mail kültürünü geri getiriyorum senin sayende. Teşekkürler.


  • t joe  (10.11.14 15:02:55) 
erdal besikcioglu ?

ben hic izlemedim o diziyi.

ama gercekten kurtlar vadisi gibi propaganda mi yapiyor inanamadim acikcasi.
  • kutsalbok  (10.11.14 16:34:40) 
eline sağlık, dizi piyasasını iyi bilen birisi olarak söyleyebileceğim tek şey: yeteri kadar para verilince çoğu ünlü/görünür/"sanatçı" projeyi kabul eder. ne anlattığını dikkate alarak proje seçenlere biz "sanatçı" diyoruz zaten. aslına bakarsan soner yalçın geçmişte ne yaptıysa bugün başar başaran gibiler onu yapıyor. nasıl bir mideleri var? anlamak mümkün değil.


  • some devil  (10.11.14 17:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.