[]

lisansta tembel olan akademisyen olma sansi?

Arkadaslar zamaninda lisansta haytalik edip ortalamayi 2.50 de birakip mezun olduk. Sonra yuksek lisans heves edip basladim e simdi hayalleri basladi yok doktorasiydi asistanligi docentligiydi diye.. Acaba diyorum lisans cokmu etkiliyor bu akademisyenlik sevdasini bosa mi kurek cekiyorum ?bu akademik personelin hepsi mi dereceye girmis caliskan adamlardan olusuyor bi gaz be abim.. Bi de doktora ogrencisi yuksek ogrencisi olursunuz varsa oneriniz dinleriz..




 
lisans ortalamam 2.7 idi, şimdi doktora yapıyorum :)


  • passion rules the game  (10.11.14 14:39:08 ~ 14:39:13) 
lisans ortalamam 2.01, doktora yapıyorum. bölüm sonuncusuydum.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (10.11.14 14:43:33) 
ay kesinlikle lisanstaki çalışkanlık şey diil. hiç öyle düşünme. öyle lisansta çok kasan aşırı inek tipler de hoca olmasın zaten mümkünse. alanda iyi olmak için derslere girmenin ve sınavlardan ezberle yüksek notlar almanın şeyine inanmıyorum. bizim dönemde 4'e yakınsayan ortalaması olan saçma bi kız vardı bölüm birincisi, ev kızı oldu galiba şimdi. ben ayrıca o derslerden çok, okulu ekip gittiğim seminerlerden filan birikim yapmışımdır. gerçi ortalamam yine 3'ün üstündeydi ama öyle aşırı çalışkan olduğumu söyleyemiycem. lisansta milyon tane ders vardı ve hepsine ilgi duymuyodum mesela. yüksek lisansta zaten iyi olduğun, çalışmayı sevdiğin şeye yöneliyosun. y.l. öğrencisiyim ben de. ona bakarsan lisansı 6 senede bitirdim ya ben asldkfjd. neyse bu konuyu daha fazla şeyapmak istemiyorum. lisans tembelliğimin akademisyen olmamı engelleyeceğini hiç düşünmedim bile. çok saçma çünkü. akademi daha ciddi bi şey, oturup efendi gibi kitabını okuyosun, makale yazıyosun. lisans goygoy sonuçta. yeni bi şey üretme şansın kısıtlı bilmem ne. aman ne ilgisi var. zaten doktora için y.l. ortalamasına bakılır herhalde, başladıysan bi yere ordaki performansın önemli artık. hadi bol şans.


  • snape i başından beri tanırım  (10.11.14 14:47:58) 
Lisansım açıköğretim sonra master yaptım şuan Doktorada 3.90 ortalamam var


  • cimmiwhite  (10.11.14 14:54:59) 
@advocatusdiaboli

bazı üniversiteler istiyor bazısı istemiyor. genelde 2 - 2.5 üstü istiyorlar. doktora ile karıştırmış olabilirsin belki.

yüksek yapıp illaki hedefini öğretim üyeliği olarak belirlememelisin. okuduğun bölüm nedir bilmiyorum ama bazı özel sektörler alanlarında yüksek lisans isteyenleri görmüştüm. Bizim bi hocamız vardı. Hikayelerini bizle paylaşırdı ve bizden daha tembel ve zıpır birisiymiş öğrenciyken. zar zor mezun olduktan sonra artık ne olduysa adam doktorasını bile vermiş. Bu işler belli olmuyor. Ortalamam düşük benden bi bok olmaz düşüncesi çok yanlış.
  • false pretension  (10.11.14 16:51:47) 
Örnek veren arkadaşlar hangi bölüm bitirdi nereye kabul aldı biraz oraya da girse :)
Taktiklere açığız ayrca..

  • cilekli pasta  (10.11.14 21:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.