[]

Askerlik ve pasaport

selamlar,

ben de pasaport icin emniyete gittigimde yoklama kacagı gozukuyormusum. Belgeyi imzaladık ve Polislerle karakola gittik. 15 gün icerisinde gideyim diyorum askeri subeye. Yılbasında yurtdısında olacagım.

1) temmuz 13'te lisansı bitirdim. Askerlik subesine gitmistim. Bi kagıt vermislerdi isten istedikleri icin ta o zaman aralık 15'e kadar ilisigi yoktur yazıyordu. Simdi ceza odemem gerekir mi?

2) Goz numaram toplam 24 ediyor zaten muaf olmam lazım askerlikten. Subeye gidince direkt beni muayeneye gonderin curuge cıkarın desem olur mu?

 
ilk defa askerlik şubesine gideceksiniz zaten hastaneye sevk edecekler sizi. kıstasları sağlayıp sağlamadığınıza göre doktorlar askerliğe elverişli, askerliğe elverişli ama komando olamaz, askerliğe elverişsiz diye raporlar veriyorlar.


  • argent dawn  (10.11.14 14:31:29) 
Artık hastaneye değil aile doktoruna gidip muayene oluyorsun.
O da genellikle "bir şeyin var mı?" diye sorup imzalıyor, hatta bazen sormuyor.

Ben miyoptan dolayı muaf oldum, aile doktoruna ben söyledim o sormadı.
Sonra bir kitapçıkları oluyor, oradan açıp senin duruma göre "bilmem ne maddesine uygundur, göz bölümüne sevki önerilir" gibi bir şey yazıyor.
O yazıyı gören şubedeki görevli de uygun askeri hastaneden randevu alıp seni oraya yolluyor.

Yoksa aile doktorunda direkt askere.

Sevk ve muayeneden sonra bir kaç adım var. Hastanede muayene ve kurula çıkma gibi.

Toplam 24 dereceyle normal şartlarda muaf olman gerekiyor. Benim toplam 18 numaraydı. Biraz az ölçüyorlar diye bir laf var ama öyle yarı yarıya da eksik ölçmüyorlar. Miyop veya hipermetropu alıyorlar, astigmatın da yarısını alıp iki gözü topluyorlar. Toplam değer 14'ün üzerinde olması gerekli.
Bir kural da bir göz belli bir değerin üzerindeyse toplama veya ikinci göze bakmıyorlar bile. Sanırım bu da 11 derece gibi bir şeydi. Belki sen bu kuraldan bile muaf olabilirsin.

Diyorsan ben askere gitmek istiyorum illa, o zaman aile hekimine bir şey söylemezsin olur biter.
  • burfak  (10.11.14 15:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.