[]

Adobe Premier Pro CS3 Sorunu

Aspire 5520G diz üstü bilgisayarımda CS3 kurdum. 3 GB Ram sahip olmama rağmen, Premier Pro a) uğraştığım projeleri açarken b) Sıfır projede video import ederken program ya açılmıyor ya da hata verip kapatıyor.

İmport etmek istediğim videolar en fazla 100MB alan kaplayan mp4 uzantılı dosyalar.

İlgilenenlere print screen yapmak istedim onu bile yapamadım.

Ayrıca açılıştı "use %4 2.GB" gibi bir ifadeyi de anlamadım. 2GB den kasıt HDD'den mi yoksa RAM'den mi?

İlgilenenlerden en azından "3GB ram CS3 için yetmez" dese bile benim için yeterli olacaktır.

 
@yohtur
Uyumluluktan ve codeclerden kastını açarsan sevinirim. Söylediklerien hakim olmadığımdan ne demek istediğini çok anlayamadım.

  • balikci filozof  (26.07.09 17:55:44) 
olayin sadece ram le alakasi yok ki. islemcin nedir?


  • ne nicki be  (26.07.09 18:01:41) 
AMD Truion 64x2 TL-60 ( 2.0 Ghz, 2.512 Kb L2 cache)

Yazanı aynen aktardım.
  • balikci filozof  (26.07.09 18:15:27) 
ram olayı için 3gb switch ayarlarını yapmanız gerekir. Yanılmıyorsam Adobe ürünleri buı ayar ayapılmadığında mevcut ram'in 1 GB lık kısmını sistem kullanımına ayırıyor. Bu ayar için boot.ini dosyasını editlemeniz gerekiyor. 2GB üzerinde ram e sahiptüm 32 bit windows kullanıcılarının bu ayarı yapmasını tavsiye ederim. Bu şekilde 1 GB ram iniz boşa gitmemiş olur.

www.microsoft.com burada nasıl yapılabileceği anlatılıyor.

Diğer soruna gelince kesinlikle codec sorunu yaşıyorsun. Öncelikle editlediğin dosyanın uzantısını .avi olarak değiştirmeyi ve o şekilde çalışmayı dene. Olmadı Canopus Procoder türevi bir programla çalışabileceğin başka bir formata çevir. Bir de deneme sürümünde bir çok 3rd party codec desteklenmez, eğer deneme sürümü kullanıyorsan sorun bundan da olabilir.

Kolay gelsin.
  • audionaut  (26.07.09 20:16:52) 
boot.ini dosyasında son satıra /3GB eklerseniz 3 gb'ın tamamını kullanabilirsiniz. sorununuz için de eğer lap top 2gb ram e sahipti siz 1 gb eklediyseniz sonradan, ekleme ram'i çıkartıp öyle deneyin. ayrıca trial versiyon olmadığından emin olun elinizdeki sürümün. quicktime ın son sürümünü ve k lite codec paketinin full versiyonunu yüklemek de mutlaka yapılması gerekenler.


  • sijwocaq  (26.07.09 21:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.