[]

Karanlıkta araba kullanırken

Arkamı çok iyi göremiyorum, sağ dikiz aynasından da arkamı çok iyi göremiyorum. Arabaların farları gözlerimi çok alıyor, göz muayenemi de yeni yaptırdım hiç bir sorun yok çok şükür. Otobanda da, karanlık köy yollarında da tedirgin oluyorum geceleri. Ne yapılır ki buna?




 
lazer ameliyatı oldun mu?


  • sutlu nescafe  (10.11.14 10:02:47) 
sağa sola geçerken sinyal vermeyi ihmal etme, ani hareketlerden kaçın, arkanda görmediğin birisi olsa bile o kurtarır durumu .


  • grimer  (10.11.14 10:07:58) 
Benzer durumu bende yaşıyorum. Gözlük kullanıyor musun? Gözlerin renkli mi? Benim ikisi de var ve sanırım gözlüğüm camlarını değiştirmem lazım.


  • Dr_Stat  (10.11.14 10:09:58) 
karanlıkta arkandan gelen biri yoksa ve yol aydınlatılmamışsa aynalardan bir şey gözükmez zaten. normal yani korkulacak bir şey yok. arkadaşlar uzunları yakmazlarsa gözlerini de çok almaz farlar aslında. gözüne gözüne geliyorsa uzunları yakmışlardır. yol var sonra yapış arkasına sen de yak zevkli oluyor. yeni araçlarda kararan aynalar var böyle durumlar için ama sende yok sanırım.


  • argent dawn  (10.11.14 10:29:29) 
önü çok iyi görsen yeter. arkadan araç gelirse ışığını görürsün, gelmezse görmezsin. yol ışıklı değilse yani.
arkadaki vatandaş uzunları çakmışsa, bide sisleri açıksa o zaman dikiz aynasının altındaki minik çıkıntıya basıyorsun, uzun ışıkları kesiyor.
www.carid.com

bide son olarak. gece görüş gözlükleri var. beyaz ışığı kesiyor. benim gözler renkli, gece yolculuklarında sıkıntı çekiyorum ama bu gözlük iş görüyor.
thumbs2.ebaystatic.com
  • battal gemalmaz  (10.11.14 10:38:16) 
@Dr_Stat gözlerim kahverengi. Göz bozukluğu olmadığı için gözlük kullanmıyorum dolayısıyla lazer ameliyatı olmadım


  • napoli  (10.11.14 10:42:08) 
arkadan psikopatça ışıkları kapatıp gelen varsa ona bir şey diyemem ama, gece arkanı görmek zorunda değilsin zaten. sana yaklaşan adamın farklarının görürsün zaten. daha iyi göreyim diye sisleri falan yakmaya kalkışma, o zaman da arkadan gelenin gözlerini rahatsız edeceğinden, sana tehlikeli olarak yaklaşmasına neden olabilir Allah korusun çarpmasına neden olursun. çok boş/karanlık yollarda uzunları yakabilirsin, ancak uzun süre uzun farlarla gitmek, gözlerini daha fazla yoracaktır. Yüzlerce metre ilerisini görmene değil, 10-15 metre ilerisini görsen senin için yeter. Zaten görüşün yetersiz olduğu ve bilmediğin yollarda da aşırı hız yapmaman gerekir. Yavaş yavaş yol alman yeterli olacaktır.

Özetle, arkandan farları kapatıp gelen biri olmadığı sürece arkanı görmeye ihtiyacın yok.
  • tahtelbahir  (10.11.14 10:52:36) 
sorununuza çözüm değil ama bir uyarıyı düzelteyim:
aynanın altındaki minik çıkıntıya basmak yerine çekmek daha doğru olur. basılıyken ayarlayıp ışık rahatsız edince çekerseniz tavana döner ve daha iyi yansıma sağlar.

  • t joe  (10.11.14 10:53:27) 
aracınız nedir bilmiyorum ama karartmalı aynalar oluyor. ona sahip değilsiniz sanırım. Aracınıza uygun karartma işlemi yapmayı düşünebilirsiniz. onun dışında camları filmle kaplatırsanız bir nebze ışığın şiddetini düşürür.


  • false pretension  (10.11.14 12:03:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.