[]

Kursa verilen para

Merhaba

Yiğenim yazın Bakırköy'de İspanyolca için kursa kayıt olmuştu. Kendisine bayramdan sonra kursun başlayacağı söylenmiş ama hala kurs başlamadı. Yeterli öğrenci sayısına ulaşınca başlayacak diyorlarmış.

3 kur parasını peşin ödemiş ve sözleşme imzalamış. Sözleşmede iptal durumlarına paranın %20si kursa kalıyor yazıyor.

Bu durumda parasının hepsini geri alma imkanı var mı? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Tüketici hakem heyeti vs. olur mu?

 
tüketici hakem heyeti için bir sınır var. ilçe ve il hakem heyeti için farklı sınırlar. miktar 3.000 tl üzerinde ise mahkemeye gitmeniz gerekiyor.

bir dilekçe hazırlasın. bana söylenen tarihte kurs başlamamıştır bu nedenle iptal etmek ve ücret iadesi istiyorum yazsın. bu dilekçeden iki nüsha hazırlasın ve götürüp kursa versin birini. diğerini de "alındı" yaptırsın. verdiği dilekçeye dair alındı yapacaklar yani yok bunu almıyoruz, vs. diye arıza yaparlarsa ihtar göndermesi lazım.

ihtar noterden gönderilir ama masrafa gerek yok. ptt'den iadeli taahhütlü mektup gönderebilirsiniz. 3-5 tl masrafı. iadeli taahhütlünün kartına da kurs başlangıç tarihi geçtiği için fesih bildirimidir diye bir not yazın.

sonra çözemezseniz icra takibi veya dava açılacak.

avukatım bu arada, bir şey takılırsa kafanıza elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • pomolilik  (09.11.14 22:55:51) 
sözleşmede ne tür bir iptalden bahsediliyor? kurstan kaynaklanan iptal durumu için mi yoksa öğrencinin iptal etmesi için mi kesinti yapılır demişler?
genelde kursun başlamasına çok az zaman kala veya başladıktan sonra öğrenci iptal ederse kesinti yaparlar, ama kur açılmadığı için kendileri iptal ederse geri ödemeleri lazım.

yalnız şunu da söylemeden edemeyeceğim, yeğeniniz iyi bilmediği ve ispanyolca gibi popüler bir yabancı dile öğrenci bulup kur açamayacak kadar ufak bir yere 3 kur parasını baştan yatırmakla çok hata etmiş.
defalarca dil kursuna gitmişliğim var, daha hiç 1 kurdan fazlasını yatırmadım, hatta gittiğim kurun parasını da ilk derse deneme amaçlı girip ortamı gördükten sonra yatırdım hep.
  • lily briscoe  (09.11.14 22:57:21 ~ 23:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.