[]

amerika'daki ilgisiz satıcıyı dava etmece

amerika'daki bir mağazadan kart ve koleksiyon ürünleri satın aldım. ürünler elime ulaşması gereken süre içerisinde ulaşmayınca satıcıyla iletişime geçtim ve herif "ürün bana geri döndü sizi adreste bulamadıkları için." dedi, sormasam haber bile vermeyecek şerefsiz. işkillendim haliyle ve ptt ile görüştüm, onlar da ürünün türkiye'ye girdiğini ancak adres değişikliği nedeniyle beni ne telefon, ne de mail yoluyla bilgilendirme ihtiyacına bile düşmeden iki gün içinde kargoyu satıcıya geri gönderdiklerini söylediler, ki aynı zaman aralığında yurtdışından birçok kargom geldiğini ve bunları da ptt'nin ilettiğini de ekleyeyim. nedenin alıcının adreste olmaması değil adres değişikliği olduğunu ve kargonun şirkete geldiğini, yani alacak kimsenin olmaması gibi bir durumun olasılık dışı olduğunu da anlatayım, ptt'nin de suratına ayrıca tüküreyim.

şimdi yaklaşık bir aydır satıcının paketi bana yeniden kargolaması için uğraşıyorum ancak kargo ücretini ödemeyi kabul etmeme rağmen onca yazdığım şeye karşılık haftada bir kere cevap alabiliyorum, ki bu da "tamam, şu numaralı hesaba yatırın." diyip işi kapatabilecek bir cevap değil de saçmasapan ve oyalayıcı türden şeyler oluyor. bu heriflere şimdi hem kibar hem sert bir mail attım ve artık ürünü istemediğimi, para iadesi istediğimi ve iki gün içerisinde param iade edilmezse yasal yollara başvuracağımı söyledim, ancak bunu nasıl yapabileceğim hakkında açıkçası pek de bir fikrim yok. uğraşma değmez falan demeyin, elin amerikalısının parasını ödediğim ürün kendi elinde olduğu halde beni sikine takmaması beni o kadar sinir etmiş durumda ki şu anda tüm mesaimi bu işe ayırabilirim. iki gün içerisinde para iadesi alamazsam nereden başlayabilirim şimdi ben?

not: site www.pokeorder.com

 
valla haci shopping.yahoo.com adresindeki yorumlara bakilirsa bir sen degilsin. (ki ptt olayina hic girmiyorum su an) bence bankayla halletmeye calis, paypal odediysen geri alma sansin yuksek.


  • yetersiz veri  (09.11.14 21:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.