[]

Kediye ev yemeği?

Bi yavru kedi sahiplendik sokaktan. Veteriner iç dış parazit vb. aşlarını neyim yaptı. Kuru mama dışında hiç bir şey vermeyin dedi. Pişmiş balık, et vb. de mi olmaz dedim. Olmaz size zarar verebilecek parazitleri pişirmekle yok edebilirsiniz ama kedi köpekler için kontrol edilmiyor o etler, insan sağlığı baz alınıyor dedi.

Nası yani şimdi yaa, biz balık yerken, bu kedicik koku mu çekicek? :( Siz de yalnızca kuru mama mı veriyorsunuz?


 
bizim sıpa her şeyi yiyor, ki kayınbaba veteriner, hiç öyle bir şey demedi.


  • devorgilla the gunslinger  (09.11.14 16:38:55) 
Mamayi veterinerden mi aliyorsun?

Içinin 82℃ sıcaklıga ulastirilarak pisirilmesi tavsiye edilir parazit ve bakterileri öldürmek için. Kedi köpekten insana geçebilecek yassı ve halkalı kurtlar da buna dahil.

Şuraya da bak. rawfed.com

Raw feeding, barf diye arat hatta.

Ben ne yapıyorum onu da söyleyeyim, kuru mamasinin yaninda insan yemeği de veriyorum. Ciğer pisiriyorum, köfte, balık (bazen çiğ) veriyorum. Kavun ve salatalık yemeyi çok seviyor o yüzden az biraz ondan da yediriyorum.

Parazitlerin insan olanı için de hayvan olanı için de aynı ilaçlar kullanılıyor bu arada, acayip farklı yaratıklar değiller. Sadece kedide yaşamayı daha çok seviyorlar.
  • Lim5  (09.11.14 17:02:58) 
Boşver veterineri ver yavrucağa yazık. Hatta ayda bir falan özel ciğer al haşla yedir. Peynir yoğurt ver. Hayvanın bunlara da ihtiyacı var. Özellikle ciğerde bol Taurin var ki kedilerin bağışıklık sistemi için önemli bir besin. Tabi tavuk balık verirken sadece etini verin.

Çiğ vermenizi tavsiye etmiyorum parazite yol açıyor. Salam sosis vb besinler de öyle. Ayrıca etleri nasıl insana hayvana göre ayıracaklar yani mantıklı düşünün et ettir yani. İnsan için hayvan için diye ayrılmaz.
  • purusha  (09.11.14 17:19:02) 
Mamayı veterinerden alıyorum evet :)

Zaten o yüzden işkillendim. Sonuçta çiğ vermedikten sonra ne gibi bir zararı olabilir. Kediler binlerce yılık evrimleri boyunca kuru mama mı yediler yani.
  • old possum  (09.11.14 17:20:03) 
yok ya pişmiş olduktan sonra balık tavuk, et verin bişi olmaz. yalnız pişmiş olsun ve atıyorum hamsi yiyorsanız önüne yarım kilo hamsi vermeyin tabi :) ölçülü olduktan sonra hiçbişi olmaz. benimki yufka çok seviyor mesela, veriyorum da ufacık ufacık.
ciğer az verin, alışırsa başka bişey istemeyebilir.

  • bradshaw  (10.11.14 08:20:26) 
bir de salça, sarımsak ve saoğanlı şeyler vermeyin yeter. onlar çok zararlı kediler için.


  • bradshaw  (10.11.14 08:20:51) 
yaş mama da verebilirsiniz. çoğu marka pahalıdır ama temizmama dan alabilirsiniz. baya uygun.


  • sen olmayan cocuk benim  (10.11.14 19:39:40) 
kediye salçalı yemekler verilmez, mide phları baziktir ve salçalı yemeklerle asidikleşir.
bu da mide rahatsızlıkları, ağız kokusu ve kedinin evin kokmasına, kedide hastalıklara neden olur.

  • neferkitty  (10.11.14 19:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.