[]

ihtiyaç olmayan bir şeyi satın almak arzusu

şimdi bir elektronik alet var. fazla insanın kullandığı bir şey değil. buna aslında ihtiyacım çok yok, yani olsa zevkli olur ama elzem bir şey değil.
fiyatı aylık maaşımın %25-30'u kadar, ya da iki aylık kira bedelim.

ancak sürekli satın alma arzusu var, gün aşırı websitesine girip inceliyorum, yorumlar amazon.com'da 4.5/5. gidip bir iki kez satıldığı yerde de gördüm. bir yandan hem çalışıyorum kazanıyorum bunu hakediyorum diyorum, bir yandan da şımarıklık ve israf gibi geliyor.

ne yapayım alayım mı? siz ne yapardınız?

 
ben olsam alır, sonra pişman olurdum. onlarca kez yaşadım. o iradeye sahip olanlara gıpta ediyorum.


  • passion rules the game  (09.11.14 10:06:23) 
ihtiyacın yoksa alma.


  • rock n roll  (09.11.14 10:07:21) 
Gerçek-> ihtiyacın yoksa alma. Nihayetinde para kolay kazanılmıyor. İnsanlar yiyecek ekmek bulamıyor müsriflik yapmaya kimsenin hakkı yok.

Daha gerçek-> şu an ben şu satırları yazıyorken kalp krizi geçiriyor olabilirsin yada kalkarsın masadan ayağın kayar yere düşer beyin kanaması geçirebilirsin. Özetle hayatımız pamuk ipliğine bağlı seni 1 saniye bile mutlu edecekse eğer hiç düşünme al.
  • wallcan  (09.11.14 10:22:04 ~ 10:33:07) 
Maasinin % 25i iki aylik kiraya denk geliyorsa iyi kazaniyorsun demektir. Yani aldiginda maddi olarak pek zorlamaz. Ha israf olur tabi orasi ayri. Surekli olan bi satin alma arzusu degilse, yani baska luzumsuz seyleri de sürekli almak istemiyorsan 1 kerelik aliver. Hevesin gecince satarsin.


  • mandalina kokusu  (09.11.14 10:23:10) 
ben alırım. hoşuma giden şeyi almayacaksam niye param var ki?


  • sckxyss  (09.11.14 10:26:07) 
boyle durumlarda 2 ay falan erteliyorum. 2 ay sonra hala fikrim degismediyse aliyorum.


  • chavezding  (09.11.14 10:28:21) 
al gitsin.
aynısından bende de var.

  • magdurum ben magdur  (09.11.14 10:49:13) 
Al ne olacak dünyaya bir kere geliyoruz.


  • i was made for you  (09.11.14 11:20:22) 
Anladigim kadariyla maasin iyi. Al gitsin. Pisman olursan sahibindenden itelersin.


  • halitkin  (09.11.14 11:24:58) 
Her gördüğünde seni mutlu edecekse al bence.

Kendimden bir örnek vereyim. 3 sene önce lise son sınıf okuyorken D&R'da şu Amerikan filmlerinde hep gördüğüm dijital saatlerden gördüm. Çocukken çok severdim. Fiyatı 45 liraydı. Modelini bir kenara yazdım, belki bir yerden daha ucuza bulurum diye. Electroworld'e falan baktım. Şu da güzelmiş, bu da şıkmış derken o zamanın en iyi Philips modeli olan AJ 3551'i aldım. 110 lira benim için iyi paraydı. Ailemden istesem gözleri kapalı alırlardı o saatli radyoyu. Kendim almak istedim. Aldım. Hala çok mutluyum, her gördüğümde mutlu oluyorum.

Gereksiz hikayemi neden anlattım bilmiyorum. Öyle yani. İnşallah alırsın, mutlu olursun ve hiçbir zaman o paranın eksikliğini hissetmezsin.
  • aguilas negras  (09.11.14 12:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.