[]

Uefa'dan men edilip yerel ligte ceza almamak

Amacım kavga çıkarmak değil ancak bu fenerle beşiktaşın durumu ne olacak merak ediyorum. Olayı daha iyi takip edenler elbette vardır. Şİmdi uefa men etti bunları, cas'a gittiler yine olmadı. Yani men edilme nedenleri şike. Peki şike yapan bu takımlar neden ceza almadı.Aziz Yıldırım yaptıysa kupayı fenerbahçe kurumu aldı. kurum da cezalandırılmalı.

Bu hukuksuzluğa neden kimse sesini çıkaramıyor?


 
fenerliyim ama saçmalık aziz'in men edilmesi bizim de (ts ve bjk ile) kume dusmemiz gerekirdi.


  • partizan  (08.11.14 20:22:34) 
@nero ne var? neden ortaya çıkmıyor? sen nereden biliyorsun? aydınlatırsan sevinirim kardeş. ve bu dediğin şikeleri teşvikleri uefa men edip, tff etmedi mi? yoksa bunlar öyle güçlü ki uefa da mı ses çıkaramıyor.


  • andy kaufman  (08.11.14 20:32:52) 
Uefa'nın ceza vermesi, Türk federasyonunun ceza vermesini zorunlu kılmıyor. Türkiye federasyonu "Sen öyle değerlendirdin, ben de böyle değerlendiriyorum" diyor. Uefa'nın bağlayıcı bir yanı yok, o kendi organizasyonları için cezalandırabiliyor o kadar. Bu durum Uefa'nın doğru bir iş yaptığı anlamına da gelmiyor ayrıca; kendi bakışaçısını yansıtıyor. Ha etik olarak Fenerbahçe'nin bir alt lige düşürülmesi gerekiyordu o ayrı bir konu lakin iki organizasyonun birbirine olan bakışı bu şekilde.


  • angelus  (08.11.14 20:39:15) 
tff uefa'ya bağlı değil mi? uefa öyle değerlendirdi ben böyle değerlendiriyorum yapıyor ancak sıfır ceza verilmesi şikeyi tamamen görmezden gelmesidir. ayrıca türk hukukunun güvenilirliği ortada. o yüzden ben bizimkilerde böyle değerlendirmiş diyemiyorum.


  • andy kaufman  (08.11.14 20:43:05) 
tff, uefa'ya bağlı değil. tff, özerk bir kurum.

tff'nin yaptığı şey şikeye ceza vermemek değil. uefa yaşananları şike olarak değerlendirip ceza vermiş, tff ise şike olarak değerlendirmemiş. eleştireceksen şike olarak değerlendirmemesini eleştir.
  • ack3000  (08.11.14 20:45:44) 
Tff Uefa'ya üyedir fakat Uefa ülke federasyonlarının içişlerine karışamaz. Tavsiye verebilir ama "Şu kulübü küme düşürün" deme hakkı yoktur.


  • angelus  (08.11.14 20:48:26) 
peki uefa aziz yıldırım yüzünden men ettiği fenerbahçe yi yine men edebilir mi? aziz yıldırım hala başta diye?


  • andy kaufman  (08.11.14 20:52:42) 
Hayır, zaten kendileri de açıkladılar Fenerbahçe ile artık bir işlerinin kalmadığını. Kaldı ki onların derdi Aziz Yıldırım'la değil Fenerbahçe'yle. Fenerbahçe'ye ceza verildi; verilen ceza infaz edildi konu kapandı Uefa nezdinde. Bu dava ile ilgili herhangi bir ceza alma ihtimali yok.


  • angelus  (08.11.14 20:58:06) 
@angelus aziz yıldırım şikeyi yapan olduğu için bir dertleri olamaz mı? bu adamın başında olduğu takımları biz kendi organizasyonlarımıza almayız diye. sonuçta geçmişte böyle bir suçtan men edilmiş birisinin takımını almak istemeyebilir. buna benzer uygulamalar var bazı yerlerde. geçmişe göre değerlendirme.


  • andy kaufman  (08.11.14 21:03:38) 
Uefa kişilere ceza vermiyor; kişilerin işlediği suçtan kuruma ceza veriyor. Cezasını verdi, Fenerbahçe Avrupa kupalarına gidemedi konu kapandı. Bunu şöyle düşünün: Siz bir suç işliyorsunuz, mahkeme size cezanızı veriyor. Siz gidiyorsunuz 10 yıl hapis yatıp çıkıyorsunuz, cezanız bitiyor. Mahkeme sonra sizi çağırıp, "Gel bakalım bi 10 sene daha yat" diyebiliyor mu? Diyemiyor. Bu da aynı şey. Bu davadan ötürü Fenerbahçe'nin ceza alması mümkün değil. Aziz Yıldırım olsun veya olmasın. Benzer bir suç işlenir de Uefa olaya el atarsa ancak o zaman ceza alabilir.

Ayrıca dediğiniz gibi Aziz Yıldırım men edilmedi; Fenerbahçe men edildi. O konu hakkında yanlış biliyorsunuz. Suçun cezasını da Fenerbahçe çekti.
  • angelus  (08.11.14 21:09:54) 
@angelus maça gidip sahaya giren seyirci ömür boyu men edilsin diyor uefa ama şike yapan takımın başkanıyla cezası bitince buyur edebiliyor. ilginç. hapishane örneğiyle uyuşmuyor. bazı suçlardan dolayı devletin bazı kademelerinde bulunamıyorsunuz? ben cezamı çektim diye bir şey yok.


  • andy kaufman  (08.11.14 21:11:20) 
Ben konu daha iyi anlaşılsın diye o örneği verdim. Uefa kendi organizasyonunda bir olay olursa, olaya karışanlara ceza veriyor ayrıca. Onu da Avrupa kupalarındaki maçlara almayarak cezalandırıyor. Yerel ligde olursa ona da karışamıyor.

Dediğim gibi; Uefa Aziz Yıldırım'ı tanımaz; onun muhatap aldığı yer kulüp. Aziz Yıldırım kulübün başkanı sadece. Dediğiniz gibi bir durum olsa; Aziz Yıldırım ceza alsa, başkanlığa başka biri getirilir kulüp cezadan kurtulur. Önemli olan kulübü cezalandırmak. Onlar da öyle yaptı, konu kapandı. Tff ister düşürür ister düşürmez, ona karışamıyor. Bu dava kapandığı için bununla ilgili herhangi bir ceza vermesi de söz konusu değil.
  • angelus  (08.11.14 21:18:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.