[]

Asosyal yada sosyal misiniz?

Bu iki kıstas olarak kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
İş dışında sosyal aktivitilere kaç saat vakit ayırıyorsunuz? Kendinize neden böyle tanımlıyorsunuz?



 
asosyal veya sosyal degilim fakat ice donugum (introvert).

sosyal olmam gereken ortamlarda insanlarla vakit gecirmeyi seviyorum, herkesle iyi anlasiyorum ve kalabalik ortamlarda kendimi rahatsiz hissetmiyorum. bu yuzden kendime asosyal diyemem.

fakat eger bana tercih etme sansi verilirse bir cumartesi aksamini evde yalniz basima veya sevgilimle gecirmeyi, arkadaslarimla veya yeni tanistigim insanlarla sosyalleserek gecirmeye tercih ederim. kendi kendime dusunerek gecirdigim zamanlari (cogunlukla) baskalariyla fikir alisverisi yaptigim zamanlara tercih ediyorum. sadece gercekten cok siradisi dusunen, sorgulayan, bilgi birikimi cok gelismis insanlarla gecirdigim vakti kendi kendime gecirdigim vakte tercih ediyorum.

is disinda sosyal aktiviteye haftada 3-4 saat ayiriyorumdur en fazla. arkadaslarimla bile cok sik gorusmem. hatta genelde 1-2 hafta arkadaslarimla cok sik gorustuysem sonraki 2-3 hafta kendimi eve kapatirim. boyle daha mutluyum.
  • gerard  (08.11.14 19:46:42 ~ 19:47:36) 
Asosyal degilim, son birkac aydir pek sosyal de sayilmam, bir suredir pek vakit ayiramiyorum kendime. Son bir kac ayi saymazsak sosyalim diyebilirim.


  • delifaruk  (08.11.14 19:49:08 ~ 20:31:36) 
kendimi tanımlayamıyorum.

yalnızlıktan, odamda oturup nette takılmaktan ya da yalnız başıma bir şeyler yapmaktan büyük keyif alıyorum. genelde çekingen, rahat iletişim kuramayan, insan içinde rahatsız hisseden, ortamlarda pek aranmayan biriyim.

ama dün akşam MR sırasında birine "ilk kez mi sizin?" diye soruverdim. muhabbet ettik öyle. bazen gaza geliyorum. çok konuşuyorum, çok pozitif ve dışa dönük oluyorum. o yüzden karakterim hangisi, çözemedim aslında. yani aslında pozitif ve konuşkan biriyim de kendimi mi baskılıyorum; yoksa ağır asosyalim de ara sıra gaza gelip kendimi dışa dönük mü zannediyorum bilmiyorum.

genel olarak ağır asosyal olduğum söylenebilir ama. sözlükte görmüştüm bugün, ben de öyleyim: acil durumda aranacak kişilere 112'yi yazarım. sevgilim yok, arkadaşım yok, dostum yok bi' şeyim yok. eskiden vardı. şimdi kimseyi tanımıyorum. tanıdıklarımla görüşmüyorum. falan.

sosyal aktivitelere kendimce vakit ayırmaya gayret ediyorum ama onlara da hep yalnız çıkıyorum. işte sinemasıdır konseridir maçıdır hep yalnız giderim.
  • pescador  (08.11.14 19:51:24) 
asosyalin önde gideniyim.


  • tirt star  (08.11.14 19:55:14) 
pescador +1


  • westblack  (08.11.14 20:25:21) 
pescador +2


  • lionel andres  (08.11.14 20:30:50) 
Asosyal.
Sıfır.
Insan sevgim + tahammülüm kalmadı.
  • mandalina kokusu  (08.11.14 20:44:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.