[]

İstanbul'daki IMAX salonları arasında fark var mı? deneyimleriniz?

Senelerdir istinyepark'taki IMAX salonuna gelen neredeyse bütün filmleri izledim. Zaten cinemaximum'a para verilebilecek tek şey imax'tir. gerisi değmez o acımasız rakamlara.

İstinyepark IMAX'in hakkı var şimdi. Görüntü desen çok net. (Tabi özellikle imax teknolojisi ile çekilen filmlerin gösterimini kastediyorum. Yoksa bizim bu salonda Recep İvedik 4 çöplüğünü bile göstermişlerdi açgözlülüklerine doyamayıp daha çok paralar kazanmak için. salonun teknolojisi müsait yani sıradan filmleri de oynatmaya. onları es geçelim konumuzdan.) Gravity mesela hayran bırakmıştı. O kadar büyük bir perdede o kadar net, canlı bir uzay keyfi yaşamak anlatılmaz.

Ses desen kristal berraklığında. (bu ne demekse. ama başka sıfat bulamadım anlatabilmek için.) tabi bazen yeterince açmıyorlar sanırım. benim övdüğüm yeterince açılanlar. Robocop'ta mesela kulaklar bayram etmişti. Ya da Fury'de.

Sonradan MarmaraPark'ın içine de açtılar imax salonu. 1-2 sene önce galiba. ve bu sene de anadolu yakasında da AkasyaAVM içine açtılar bir tane. İstinyepark dışındakilere hiç gitmedim. Mesafe olarak uzak kalıyorlar bana.

O yüzden de bu konuyu açtım işte. Hepsini (ya da en az iki tanesini) deneyimlemiş olanlar varsa aralarında fark var mı? varsa nelerdir duymak isterim... (işin bir de yurtdışı hali var ama onu da deneyimlemiş olan varsa eklemesinde sorun olmaz. çünkü sanırım imax aslında 70 mm birşeymiş. biz türkiye'de digital imax salonlara sahip olduğumuzdan o deneyimi yaşayamıyormuşuz. aslında akasya avm yeni açıldı ya, işte acaba onda bu teknolojiyi kullanmış olabililer mi diye merak etmekteyim.)

bu arada şu örneği de vermek istiyorum. The Dark Knight filmi çekildiğinde imax kameraları çok külfetli bir teknoloji olduğundan filmin tamamı yerine, bazı sahneleri imax'li çekilmişti. sonra görüntüler birleştirilmişti. bu farkı normal bir salonda hissedemediniz doğal olarak. Ama imax salonunda şöyle bir deneyim oldu. Filmler malum dikdörtgen görüntü içinde yer alır. altta üstte beyaz şeritler vardır. işte o filmi izlerken, eğer imax'li bir sahneye sıra geldiğinde o beyaz şeritler adeta yok oluyordu. yani oralara da filmden sahneler doluyordu. zaten perde kocaman hani, bir de o şekil alınca karşı duvar bildiğin komple film halini alıyordu.

Son olarak da Avatar'dan bahsedeceğim. istinyepark imax'te en büyük film deneyimini Avatar 3D ile almıştım. Onun 3D'si gibi bir 3D zaten hala gelemedi ama onu bir de imax salonunda izlemek apayrı bir deneyim idi.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
madem hazır konu açılmış ben de bi soruyla kaynayayım araya.

marmara park'da interstellar izleyeyim diyorum, hafta içi izleyeceğim için yer sıkıntısı olmaz heralde. hangi koltuklar iyidir? bi de online olarak nereden alabiliyoruz bileti?
  • loser blueser  (08.11.14 16:58:37) 
@loser blueser:

senin sorunu ben cevaplayayım hemen ki benimkisi dağılmasın. cinemaximum biletlerini satmak için kendi sitesini kurdu ve mybilet ile yollarını ayırdı. sen şu linki takip edeceksin:

www.marsgate.com.tr

ve ben olsam K ya da L sırasının ortalarından alırdım. K'den öncesi (perdeye doğru) film izleme algısını bozuyor biraz. yani perde çok büyük olduğundan gözün odaklanması zorlanıyor. hele ki aksiyon sahnelerinde iyice işkence haline geliyor.
  • matrix  (08.11.14 17:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.