[]

Enerji ampulü kırılınca

Sıkıntı oluyor adam gibi temizlemek gerek falan muhabbeti dönüyor. Benim Philips Eco Classic denilen eski tarzda ampullere benzeyen enerji ampulu patladı. Bildiğin patladı ama. Yarısı duyda kaldı, camı komple fırladı. Alet hala yanmaya devam ediyor falan. Neyse soru şu; bu camı olmadan açıkta hala takılıyor. Bir zararı olur mu?

Bahsi geçen ampul şu; www.pierlite.com


 
o yorumların sebebi bazı tasarruflu ampullerin içinde gaz halinde cıva olması. bir şekilde camının içini açıp, gidip burnunuzu dayayıp içinize çekerseniz sıkıntı olur yani.

kırılma durumunda havaya eser miktarda bu gaz dağılıyor, eğer mümkünse kırılmanın olduğu mekanı bir 10 dk havalandırmakta fayda var.

sizin fotoğrafı açamıyorum maalesef, ama bahsedilen konu genel olarak bu yani.
  • silent storm  (08.11.14 18:07:04) 
sizin ampül tasarruflu ampüllerden değil, halojen sanırım. içinde zehirli bişey olduğunu sanmıyorum.

bu bahsedilen ampüller kımıl kımıl duylu "compact fluorescent" diye geçenler. hatta normal florasanlar da zehirli sanırım.

aha bu da temsili tasarruflu ama zehirli lamba
www.energysaverlightsstore.com
  • yuto  (08.11.14 20:32:43 ~ 20:33:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.