[]

yazın evi başkasına kiralamak mantıklı mı etik mi yapayım mı?

istanbul'da öğrenciyim. üç kişi kalıyoruz, ben en son geldim. yazları anamın yanında geçiririm, okul dışında istanbul'la hiçbir şekilde işim yok - olsun da istemiyorum. geçtiğimiz 2 yılda diğer iki evde kira göndermeye devam ettim yazları, fatura vermedim.

ama bu sene para biriktirmek istiyorum. 3 ay annemin yanında kalırken buraya 500 lira kira göndermek koyacak bana. diğer evlerde 350 falandı kira. diyorum ki ben burayı 2 veya 3 aylığına başka birine kiralasam, olur mu? kirayı o ödesin.

böylelikle hem ben evde yaşamaya devam ederim, hem de ben yokken ev arkadaşlarım sıkıntı yaşamaz, ayrıca param da benim cebimde kalmış olur. bunu onlarla henüz konuşmadım, gerek yok çünkü daha 5-6 ay var.

ama siz böyle bir şeye nasıl bakardınız? "ya yeni birisi gelmesin şimdi düzenimiz bozulmasın" der miydiniz? ya da birisi geldi ve onunla iyi anlaştınız diyelim, eski ev arkadaşınıza "sen git biz böyle iyiyiz" falan der misiniz?

ben bu fikri çok beğendim aslında ama böyle çok beğendiğim fikirler genelde dehşetle karşılanıyor. size de sorayım istedim.

 
7 ay sonra tekrar sor bunu bence. hala aynı konum ve kafada olursan.


  • icemint  (08.11.14 15:45:03) 
@konusma ben konusuyorum, yok ev sahibiyle işimiz olmaz zaten. ev arkadaşları olarak biz anlaşırsak gerisi problem değil. ev sahibi benim geldiğimi bile bilmiyor sanırım, 2 aydan fazla oldu.

@freekara, abi günlük kiralık para açısından müthiş olur ama onunla uğraşmak gerekebilir sürekli gelen giden falan çocukların canını sıkabilir. tek bi kişi 2 ay kalsa daha rahat.

@icemint, ne demek şimdi bu, öldürmekle falan mı tehdit ediyon? niye aynı konum ve kafada olmayayım ki? her türlü anamın yanına gitçem zaten orası kesin gibi bi şey, napiyim bu bk çukuru şehirde
  • pescador  (08.11.14 15:45:42 ~ 15:46:18) 
yapılır tabii, yurtdışında da hep böyle yürüyor, millet yazın odasını kiraya verir. gelen kişiye varsa ev kurallarını güzelce açıklarsın olur biter.


  • lily briscoe  (08.11.14 15:46:08) 
@animal, abi bana güvendiğin gibi ona da güven işte, belki ben de hırsızım manyağım bilemezsin ki. ben de internetten bulmuştum burayı. yani evet çocuklar için hoş değil ev arkadaşının gidip başka birinin gelmesi ama 2 aycık. beğenmezlerse bir ay sonunda sktir etsinler bir ayın parasını yine vereyim. ama 2 ay oda bomboş dururken 1000 lira para vermek koyar bana bu sene.


  • pescador  (08.11.14 15:47:23) 
İyi fikir ama bizdeki temizlik anlayışını bilirsin herhalde az çok, adamlar ev kira nasıl olsa benim malım mı diye tepe tepe kullanıp, içine eder büyük ihtimal. Sonuçta biz arabamızın içi temiz olsun diye öküz gibi camdan çöp atan bir milletiz.


  • strangerinhere  (08.11.14 15:55:10) 
yaza 1-2 ay kala ev arkadaşlarınla konusursun. dersin ki;
abi ben yerime birini bulmayı düşünüyorum 2-3 ay için. uyar mı?

gelecek kişi abuk subuk biri değilse ok derler zaten.
ya da belki 500/3 para gönderirsin aylık. onlar kabul ederse evde 2 kişi kalmış olurlar. çok saçma gelmedi bana şimdi bu.
  • dusmanimizkindirbizim  (08.11.14 15:56:50) 
ben şahsen hoş karşılamazdım. ha sen haklısın kalmadığın yere para vermek koyar tabi ama benim fikrime göre arkadaşlarının yerınde olsam gitme o zaman otur bu evde alla alla banane derdim heralde :D


  • damla cikolata  (08.11.14 22:00:56) 
kalmazken para ödemen daha saçma. öğrenci evi o, tabii ki kabul etmeleri lazım. bu da öğrenci evinin basit kuralı zaten. izin istemene bile gerek yok ama şık olur bahsini açman.


  • lucy in the sky  (09.11.14 13:28:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.