[]

bunu nasıl yorumlarsınız?

şimdi birinci dereceden, iki çocuklu bir akrabanız var.
siz onların evine gidiyorsunuz, yatılı kalacak kadar samimisiniz bu arada, ve o akrabanız bazı sebeplerden ötürü kendi evinde çok tutumlu. misal tek tip içecek, tek tip çerez, tek tip meyveler (elma-mandalina gibi klasik meyveler), iki çeşit yemekler, yemeklerin yanında da varsa ek olarak neredeyse herkese yetmeyecek derecede yapılmış çeşitli yan gıdalar (salata, sos, garnitür vs.) var evde. evin çocukları bile bu tutuma alışmış vaziyette. misal salata varsa sos yok, sos varsa cacık yok, tatlı varsa x yok.


neyse, şimdi bu akrabanız çocuklarıyla size geliyor, yatılı olarak.
sizin evde ise o tutumluluklarından eser kalmıyor. misal dolapta 3 çeşit peynir varsa, yanına dördüncüsü de koyulsun istiyor.
kahvaltıda sosis/nugget + 77 çeşit kahvaltı çeşiti olmasına rağmen dolaptaki tüm çeşitleri de sofraya koymak istiyor. çocuklar "ben salam olmadan kahvaltı yapmam" deyince dolabınızdaki açılmamış salam paketini de açıyorlar.
çocukları kendi evlerinde tek tip fanta türü içecek içmeye alışmışken sizin dolabınızda bulunan vişne suyunu da, elma suyunu da, gazozu da, kolayı da, meyve suyunu da içmek istedikleri için hepsinin kapağını açıyorlar. meyveleri yarım yiyip kalanını dişliyorlar, kuruyemişleri tabağında duruyorken mısır patlatmak istiyorlar vs.
kendi evlerinde iki kişiye yetmeyen bir yiyeceği 7 kişiye hazırlarken, sizin evde 10 kişiye yetecek şeyi sadece kendi çocuklarının önüne koyuyor.



kısacası siz "bu ayrı tür yiyecekler farklı günlerde yenmesi için" düşüncesiyle bir daha alışveriş yapmamak için dolabınızda stok yapıyorken bu "tutumlu" aile resmen bütün bunları talan ediyor.


yorumunuz nedir bu olaya?

 
asalaklarmış ne diyelim, bir sebep yaratıp uzak durmayı tavsiye ederim. o da olmuyorsa onlar geleceği zaman yiyeceklerin mümkün olduğunca saklanması da bir çözüm olabilir.


  • Demet  (08.11.14 14:58:14) 
yorum basit, görmemişlik. kendi evinde yiyemedikleri için sizin evi talan etmişler.


  • tescillimarka  (08.11.14 14:59:03) 
@ minik donut +1

sabit azalan bir şekilde ilişkinizi koparın.
  • mahone  (08.11.14 15:03:33) 
hak verirsiniz ki sadece terbiyesizlik olarak yorumlanabilir. çocuklar belki evde yiyemedikleri için sizde görünce yemek istiyor olabilirler, çocuk sonuçta normal diyeceğim ama belli ki görgüsüzce davranıyorlar. meyveleri yarım bırakmak filan, ıı ıh.


  • a perfect lie  (08.11.14 15:10:35) 
bana göre akraba = akbaba...

illa ki her aile içinde bu tarz akrabalar vardır; samimiyet seviyesi "merhaba-merhaba" olacak şekilde ilişkilerinizi tekrar düzenleyiniz...
  • mortar  (08.11.14 15:15:37) 
çocuklar kaç yaşında? çok ufaklarsa hadi onlar maymun iştahlılık yapıyorlar, şımarıyorlar diyebilirz. Evde görmediklerini sizin dolapta çeşitleriyle görünce coşmuşlar.
Ama ebeveynler ses etmiyorsa keriz skertmeyi kendilerine şiar edinmişler. İyi niyeti suistimal oluyor bu.

  • battal gemalmaz  (08.11.14 15:17:35) 
Kullanılıyorsunuz.
Ayrıca çocuklar da çok şımarıkmış. Gerçi onların suçu yok, aile alıştırmış böyle herhalde.
büyük ihtimal tembihliyorlardır m e b in evimne gidince istediğinizi yiyin için diye.
Akrabalığınıza güveni böyle birşey yapılması ayıp birşey bence.

Ben çocukken beni büyüten ananemin evinde bile asla bana bunu yedir şunu yedir demedim, dolabın kapağını açmadım.
  • innerbliss  (08.11.14 15:32:55 ~ 15:33:58) 
ben kendi abimin ablamın evinde bile dolabı açıp karıştırmam, şunu da yiyelim demem, onlar ne ikram ederlerse razı olurum. bana göre başkalarının dolabını karıştırıp hele bir de açılmamış paketleri açmak çok büyük görgüsüzlük.

yapabileceğin iki şey var, ya bu konuda muhatap olmamak için fazladan yaptığın alışverişleri onlar gelince kilere veya başka bir yere kaldıracaksın, veya onlar gelmeden önce depolama tipi alışveriş yapmayacaksın,

ya da çok açıkça söyleyeceksin, mesela bütün meyve sularını açmak istediler, ben bunca meyve suyunu nasıl bitirebilirim siz gittikten sonra, hepsi ziyan olur, 2 kutu seçin onları açayım diyeceksin. aynı şey yiyecekler için de geçerli. önce açılanlar bitsin sonra diğerlerini açarız demen lazım. ayıp olur diye de düşünme, onlar düşünüyor mu?
  • lily briscoe  (08.11.14 15:40:19) 
Benim de var böyle bir akrabam, tek kişi yaşıyor. Bir keresinde bizi kahvaltıya çağırmıştı. Değişiklik olsun diye simit aldık. Gelir gelmez bim içeri oturdu, ben ona yardıma mutfağa geçtim, çünkü biraz da nazlı, 3 kişilik çayı demlerken "Ay, demlik ağır geldi" diyor. Simitleri buzluğa attı anında, dolaptan oldukça bayat, artık dilimlenmeyen ekmek çıkarıp ısıtmaya başladı. Ben bir iki kere "Simit" diyecek oldum, lafı değiştirdi. Kahvaltıya geçtiğimizde abimin 30 kere Emrah bakışı ile "E, simit?" dediğini hatırlıyorum, ya lafı değiştirdi ya da "Ekmek ne güzel değil mi" diye bir şeyler geveledi.

Aynı kişi "Yiyecek içecek getirmeyin" yazan yerlere çantasında bisküvi ya da bizim bıraktığımız simidin donmuşu ile gidip masanın altından altından kemiriyor. Hiç bir şeye para harcamıyor ama tek para harcadığı şey var: Dünyayı gezmek. Onun için de maaşı çok yeterli değil, dişinden tırnağından arttırdığı da yetmiyor; bizim dişimizden, tırnağımızdan arttığı ile gidiyor. Her sene mutlaka birkça ülke geziyor. Oradan da artık 1-2 TL civarında ne bulabilirse bize hediye olarak geliyor. Bize geldiğinde de her şeyi hamuduyla götürüyor.

"Annesi onun cebini sırtına dikmiş. Eli ne yapsa paraya ulaşamıyor" diye dalga geçer onunla. Onu da öyle kabullendik artık.
  • aychovsky  (08.11.14 15:52:16 ~ 15:53:01) 
Ben evlenince hiçbi akrabamı yatılı misafir etmem ama hem kendi evinde yiyemediğini benim evimde yiyip hem de beğenmeyen herhangi biri çıkarsa anında kovarım evimden.

Direkt kovamıyosan yavaş yavaş uzaklaş. Zararı olur, faydası olmaz böylelerinin.
  • amarikanya fitbolcusu  (08.11.14 16:34:35) 
aç it, fırın duvarı yıkar.


  • compadrito  (08.11.14 19:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.