[]

boyacilik

nasil sizce yapilabilir mi? hayatimda bu ve benzeri alanlarda calismadim. yani acemi biri ilk girdiginde boya yapmaya baslamayacagina gore ne yapar? ve cok mi agir mi bi is? bunu secmemin sebebi biraz parasi guzel ve hazirda bi is var ondan. en azindan bi denesem mi diyorum.




 
elbette yapılabilir. birkaç püf noktası olan ve kolay öğrenilebilen bir zanaattir. aşırı fiziksel güç gerektirmese de yorucu ve bıktırıcı bir iş fakat. "ben yılmam" diyorsanız yaparsınız.


  • nereye bu gidis  (08.11.14 11:04:51) 
Acemi biri ilkin bir boyacının yanında çırak olarak başlayabilir. Yavaş yavaş işlere gidip gelir boyacılığı öğrenirsin. Sonra da kendin usta olarak çalışmaya başlarsın.
Çok ağır bir iş değil, ben mesela kadın halimle koskoca bir evi boyadım, gayet de güzel oldu. Ha normal bir boyacının yapacağı sürenin iki katında boyadım ama olsun. Lakin pis bir iş. Sürekli toz, boya kokusu vs.
Yine de hazırda iş var, parası da kafama yattı diyorsan dene. Benim de imkanım olsa akademiyi bırakıp boyacılık yapmayı seçerdim.
  • buff  (08.11.14 11:08:02) 
abi alışık değilsen başta çok yorabilir. aşırı fiziksel güç gerektirmiyor denmiş ama aşırı olmasa da bayağı gerektirir yani. kendi evini boyamaya benzemez. meslek olarak her gün tonla duvar, ev boyayacaksın. sabah kalkıp boya yapacaksın mesela. akşam gelip yatacaksın ertesi gün hop yine boya aq. vur allah vur sabah akşam. bissürü pis tiner kokusunu içine çekeceksin falan.

kısa süreli olarak deneyebileceğin, istemiyorum dediğinde bırakabileceğin bir işse başla derim. gücün kuvvetin yerindeyse yine zorlanırsın ama çok sarsmaz öyle. değilse de zamanla alışırsın diye tahmin ediyorum. parası güzelse dene bi oralarda şimdi lazım para aç kalma açıkta kalma. çek astarı yap badanayı karşim yapıştır kangurulara.

benim dedem 80 yaşında hala boya badana işi duyunca topukları gte vura vura koşar yapmak için. ben de çocukken sayısız yer boyadım onunla. teyze evi olsun bizim evler olsun onun çalıştığı yerler olsun. yorar bayağı. ama yanında birisi olursa keyiflidir. en azından denenebilecek bir iş. ya "bu ne ya" dersin sevmezsin ya da belki çok eğlenirsin.
  • pescador  (08.11.14 11:11:33 ~ 11:14:37) 
İşin sırrı köşeleri boyamakta geri kalan yerleri iki kat aynı doğrultuda boya yeter. Birde eski binaları boyamak gerekirse eskiyi kaldırıp algılayıp boyaman lazım orda sicarsin


  • steward  (08.11.14 11:17:14) 
kol, boyun ve sirt agrisi yasayabilirsin.
tiner genzini ve gozunu yakar.
boyayi dalgalandirmadan surmek gerekir.
duvar ve boya arasinda hava kalirsa kabarcik boya kuruyunca duvardan kalkar/boya kabuk atar. bunun olmamasi icin boyayi ruloya/fircaya iyice yedirip, surdugun yuzeyin iyice cekmesini saglamalisin.
esyali ev boyanacaksa dikkat maksimumda olmali.
yagli boya su bazlilara gore daha agir bir istir. uygulama acisindan su bazli boyama cok daha kolaydir. kokusu yoktur. dalgalanma vs pek yasanmaz.
su bazlilarda kendini gelistirip sonra yagli boyaya gecmeni tavsiye ederim.
  • nax  (08.11.14 11:18:59) 
süper iş. biraz çevrem olsa yapacağım bir iş olurdu. ilerletip sanayi tipi işlere girersen ciğerlerin gider ama, önlemlerini en baştan sıkı almalısın.
bizim epoksi boya işlerini yapan abi iki karısına ve epey bi çocuğuna rahatça bakıyordu. iki karı derken, biri ayıldığı değil, mevcutta iki tane.
sen zaten ev boyamayla kalmaz satene ya da tabancalı havalı işlere de geçersin. bu daha başlangıç.
  • namus ninjası  (08.11.14 11:34:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.