[]

yurtdisina para transferi

Diyelim ki turkiyeden japonyaya arkadasin hesabina para transferi yaptik, sistem nasil isliyor? Sirasiyla nasil oluyor para transferi? Sanirim ilkten turkiye merkez bankasina gidiyor ondan sonraki surec nasil isliyor? Parayi usd olarak gomderdim varsayalim ve kac gunde hesaba ulasir?




 
Japonya uzak oraya gitmesi birkaç hafta sürer ahasdfdsa :D

Ya ülke-para birimi ne değiştirir bilmiyorum ama Türkiye'den İngiltere'ye 2 iş günü içinde gidiyor. Banka 2-3 iş günü içinde diyor. Şimdi orada sorun şu olabilir, karşı tarafın hesabı japon yeni ise sizin gönderdiğiniz Usd ne olacak? Ben direkt burada Türkiyede sterlin hesabı açtım nesela o şekilde gönderebiliyorum. Büyük ihtimalle siz gönderirken de buradaki kurdan Yen'e çevirip o şekilde gönderirler.

Ha yine 2 gün alır bence.
  • rodriguez2  (08.11.14 02:26:33 ~ 02:27:02) 
en hızlı ve masrafsızı türk hesabına havale yapmak, arkadaşın kartından japonya'da çekmesi eğer arkadaş türk ise. değilse ve sürekli para transferi yapılacaksa bir türk hesabı açıp kartı arkdaşa göndermek şifreyi de söylemek. münferit bir havale ise western mestern bişeyler yapın.


  • il padrino  (08.11.14 03:22:47) 
2-3 is gunune gider, anlasmalara bagli olarak. Merkez bankasina gitmiyor.

Swift yapabilirsin hesaba gondermek istiyorsan.

Oncelikle buradaki bankadan yurt disindaki bir transfer bankasina gidiyor para (genelde yurt disindaki her banka ile anlasmalari olmuyor cunku, o yuzden aktarma yapiyor para :) ) sonrasinda da o banka o parayi japonyaya yollar. (baska aktarmalar da olabilir ama basima hic gelmedi o)

Eger direk arkadasina vereceksen western union da yapabilirsin, o bir sistem. sen burdan koyuyorsun parayi, o ordan aliyor.

Ikisinin de ayri ayri masraflarini sorarsin, kafana yatani yaparsin.
  • fakyoras  (08.11.14 05:52:40 ~ 05:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.