[]

Hiç telefonunuz çalındı mı?

Çalındıysa bulabildiniz mi?

forum.donanimhaber.com

Bu konuyu okuyunca içime kurt düştü. Android Cihaz Yönetici ni indirip ayarladım telefonu. Ayrıca GPS i de aktif hale getirdim. Eskiden hep kapatırdım.

 
çalındı. üstelk çalanı da ben buldum 1 haftada. ama türk polisi 6 ayda tenezzül edip alabildi. o da savcıya dil döke döke.. aldırdım. su iç üstüne deyip duruyordu orospu çocukları.

bu program bi halta yaramıyor ama. çalan kişi telefonu sıfırladığında program bilgileri de gidiyor. kapatırsa da ulaşamazsın.

benim avantajım bbm numaram oldu. bbm numarası telefona sabit. imei de değiştirse aynı chat numarasını veriyor blackberry de.

ki bu android işinin piri "blackberry protect" uygulamasıdır. hiç bir halta yaramadı o bile. sadece bbm numaramın aynı kalmasından dolayı ulaştım.
  • ibomiu  (07.11.14 22:42:48) 
gasp edildi. imei nanesinden tespit edildi. konyada çıktı. g.haneye gitti. istanbula hatta 1 km öteme geldi. yazıyla oluyor bunlar. sonra takibi bitti. yani atık kaat gelmiyor. sonuçta 3310un ikinci elinin çok iyi olduğunu anlamış oldum.


  • namus ninjası  (07.11.14 22:42:48) 
GPS üzerinden bulmak pek işe yarayan bir durum değil bence, ne yapacaksınız hırsızı takip edip üzerine mi çullanacaksınız? Yani güvenli değil...

Telefonun IMEI numarasını bilmek önemli. Bir arkadaşımın başına çalınma değil ama takside unutma geldi. Artık taksici mi yoksa sonradan binen birisi mi aldı bilmiyorum ama telefon ortadan kayboldu. Savcılığa gidip IMEI ile kapattırdı telefonu iletişime. Bunu yapınca telefona SMS gidiyormuş, "Bu telefon çalıntıdır, lütfen en yakın karakola götürün" vb.

Muhtemelen senin benim gibi normal birine satmışlar ki adam mesaj gelince götürmüş karakola ve 3-4 ay sonra savcılıktan aradılar gelin telefonunuzu alın diye.

Tabii ki büyük şans var, onu da itiraf etmek gerek.

1) Satın alan kişilerin %90'ı böyle bir SMS gelince uğraşmaz götürmekle bence atar bir yere ya da çöpe. Ya çok iyi niyetli biriymiş ya da korkmuştur belki benim üstüme kalmasın diye.
2) Karakoldada cukkalanabilirdi diye düşünüyorum ama savcılığa intikal etmiş telefon olduğundan yapılamamıştır belki.

Uzun lafın kısası GPS ile telefonun yerini görsem bile gidip adamı kovalamam ben, 3 lira için adam bıçaklıyorlar memlekette telefon için neler olur allah bilir. Hemen mahkemeye gidip kapattırıp bekleyeceksin, denize atmasınlar diye dua ederek :)
  • mordorlu ziya  (07.11.14 22:44:35) 
evet, savcılık buldu.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (07.11.14 22:58:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.