[]

kaz tüyü mont duyurusu hakkında

burada demin bi duyuru gördüm, birinin montunun kaz tüyleri dökülüyormuş, onu napayım diye sormuş. aşağıda da birileri demiş ki kazları canlı canlı yoluyorlar. soruyu yazan "almadan önce montun kaz tüyü olduğunu bilmiyordum" demiş. doğrudur. bilmiyordur.

ben biliyordum ama.

ve kendime inanamıyorum. geçen sene almanya'ya gidecekken orada sıcak tutsun diye deli gibi kaz tüyü mont aradım, buldum da. hala da severek giydiğim bi monttu. incecik mont nasıl sıcak tutuyor şaşırırsınız. ama ben gerçekten ve gerçekten canlı canlı yolunduklarını bilmiyordum. yenilmek için kesilen hayvanların tüyleri zannediyordum. be aptal! kaz etini kim yiyor ki?! bunu düşünemedim işte.
az önce gözlerimle görmek için açtım bi video izledim. burada da paylaşayım, benim gibi aptallar varsa izlesinler.

www.facebook.com

kendimi çok kötü hissediyorum. özellikle şu kafalarına elektroşok verildiği ve ağızlarından kan geldiği sahnede mideme kramp girdi. aklıma "olm siz de kaz tüyü mont alın ya çok sıcak tutuyo vallahi, ağır montlara son" filan diye arkadaşlarıma nasıl övdüğüm geliyor. onlar da bilmiyorlarmış demek ki, kimse bana canlı yolunuyor demedi.

peki siz bu duyuruyu okumadan önce bunu biliyor muydunuz?

 
biliyordum. ama acaba hepsi bu şekilde mi oluyor yoksa sadece bir karalama kampanyası mı onu bilmiyorum ve açıkçası bunun istisnai ve rezalet sayılabilecek bir durum olduğunu ama bunun dışındakilerin daha insancıl ve acısız olduğunu tahmin ediyorum. mutlaka daha maliyetli ama daha acısız bir yöntem vardır diye umuyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.11.14 20:35:19 ~ 20:36:58) 
videolari izlemedim ama bir ara haberlere falan konu olmustu. oradan biliyorum. hic kaz tuyu mont almadim. cevremde almayi dusunen olursa uyaririm.

sadece mont degil, yastik yorganlari falan da satiliyor bu arada
  • exlibris  (07.11.14 20:35:42) 
bunlar hep yün lobisinin işleri, oyuna gelmeyelim arkadaşlar.


  • air  (07.11.14 20:39:42) 
Kucukken adidastan almistik bir tane. Bilincinde bile degilim ben yolundugu fikrini bile aklima getirmemistim. Durumdan haberdar oldugumda ben de cok kotu olmustum.. ama bir daha asla almam/almadim tabi.


  • çaykovski  (07.11.14 20:40:46) 
Biliyordum ve cevremdekileri hep uyardim.sadece montta degil yastik yorgan satan yerlere bile hep tepkimi dile getirmisimdir.

Hatta bir arkadasim var.
Ne zaman bi mont gorup kaz tuyu oldugunu ogrense almamak icin videolari izledigini soylemisti.
  • brnbrs  (07.11.14 20:42:36) 
bilmiyordum. umursamiyorum da.
sen hayvanlari eti icin de yeme, yesillerle beslen. nukleer enerji zararli diye ona da karsi cik, dunyanin en pahali elektrigini kullan. senin cebini bosaltan hirsizlarin seni yonetmesini izin ver, baskalari seni yolarken sessiz kal. AMA KAZLAR YOLUNUYOR.
hll spr dvm.
  • jemjum  (07.11.14 20:45:51 ~ 20:47:52) 
Ben hep bunun kavgasını ediyorum milletle. çok üşüyoruz ama diyen o kadar çok ki. Benim de götüm donuyor ama kaz tüyü tek bir yastığım yorganım paltom kabanım yok.

Huzurlu uyumak için üzerime çığlık, acı ve işkence, bazı bazı ceset mi örteyim?

O kadar da bok bir durum ki, misal İKEA, kaz tüyü bir yastık almayın ama b,r süzgeç, bir lamba alsanız bile katkıda bulunmuş oluyoruz adamlara, yataş, istikbal.. yatak yorgan satan neredeyse her yer...kıyafet üreten her marka.. mont almasan kot pantolon t-shirt alıyorsun mağazasına girip.
  • kaymaktutmayansicaksut  (07.11.14 20:53:10) 
@jemjum
konuyla alakasını anlayamadım söylediklerinin? neden umurunda değil bu olay? insan aynı anda birçok şeyi umursayabilir. hayvana işkence etmek başka, beslenmek için öldürmek başka. doğada her hayvan diğer canlılarla besleniyor bir şekilde ot/et yiyerek bu bir.

nükleer enerjiyi destekliyorum çünkü (düzgün üretildiğinde) her türlü termik santralden vs. daha temiz bir enerji bu iki.

cebimi boşaltan hırsızların başımızdan defolup gitmesini de çok istiyorum ve bir birey olarak gösterebileceğim tepkiyi de yeri geldiğinde gösteriyorum gerek sandıkta gerek eylemlerde.

yani kazların yolunmasına duyarlı olan bir insan senin kafanda hayal ettiğin gibi ay doğa çiçekler böcekler diyen boş beyinli bir insan demek değildir. pek tabi sen de hayvanların işkence görmesine karşı olmalısın ve başındakilerin seni yönetmesine izin vermek istemediğin gibi hayvanlara işkence eden canilerin de para kazanmasına izin vermemelisin.
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (07.11.14 21:09:21) 
Evet, biliyordum. Ama elektrosok ve agizdan kan gelme olayini bilmiyordum.
Kaz etini yemediklerini de nereden cikardin?

  • delifaruk  (07.11.14 21:24:33) 
@delifaruk
ya çok yenmiyor ki. öyle harıl harıl yorgan yastık mont yapacak kadar kim kaz eti yiyor? belli ki hepsi canlı canlı yüzülüyor. bi daha tüy çıkarabilecekken neden öldürmeyi tercih etsinler ki? en iyisi almamak.

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (07.11.14 21:30:26) 
:/ bu kadar salak olduğuma inanamıyorum. bir insan hiç mi düşünmez üstüne. ablama da okudum duyuru, o da bilmiyormuş. şuan ki yorganım, yastığım silikon ama eski yorganım falan kaz tüyüydü. öyle kızdım ki kendime. nasıl bilmem böyle birşeyi. duyuru için çok teşekkür ederim. en azından çok geç bile olsa öğrendim


  • sheridans  (07.11.14 22:01:41) 
Insanlarin kaz etini yedigini, kaz tuyu urunleri almamizda sakinca yok anlaminda soylemedim:)


  • delifaruk  (07.11.14 22:12:45) 
mahvoldum izleyince. ne kadar acımasızız.


  • merena  (07.11.14 22:40:51) 
ben pahalı diye almıyodum. şimdi bunu bahane edicem. param olsa alabilirim ama, zira dünyada yaşayıp da zarar vermemek mümkün değil. food inc. diye bi belgesel vardı, onu izlesen anlarsın. yani resmen yememek içmemek lazım zararsız yaşayabilmek için.


  • icim urperiyor  (07.11.14 23:06:55) 
Bende karşıyım hertürlü kürk ve tüyden yapılma ürünlere fakat karslıyım ve bu akşamki menümüzde ayıptır söylemesi kaz eti vardı köyden kesilenlerin tüylerini alıyorlar bizimkiler yorgan için yorganda kullanıyoruz ama elbiselerde asla.


  • gündüz m  (07.11.14 23:50:40) 
Ben 2 yil önce camii canli yolunduğunu öğrendim ve bayağı da para vererek aldığım montumu baskasina verdim o rahatsız olmuyordu çünkü, bu bir tercih meselesi, içerisinde kaz tüyü olan bir şeyi satin almama kararim var.


  • saklisecilmemis  (08.11.14 00:07:06) 
ben daha once sozlukten ogrenmistim, bir sene olmustur.

ondan once kesip yenilen kazlarin tuyudur diye mantik yurutuyordum.

her sene kaz yiyen ve cok seven biri olarak normali boyle geliyordu bana.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (08.11.14 20:32:46) 
şu an üzerimde kaz tüyü mont var. müthiş sıcak tutuyor. kanada'dan geldi. ben almadım ama. benim değil. başkası verdi bana kendisi giymediği için.

timsah derisi saat, fil dişi yrrak gibi şeylere ilgim yoktur ve hayvanlara eziyet ettiğini bildiğim firmalardan ürün almamaya gayret ederim. ama ben kaz tüyü mont almadığım zaman HİÇBİR ŞEY değişmeyecek. bu yüzden çok takılmıyorum.

yani elimden geldiğince duyarlı davranmaya, güzel bi insan olmaya gayret ediyorum ama her şeyi de protesto edemem aq napiyim yani. gidip özellikle kaz tüyü mont almam ama denk gelmişse falan onu alırım. "hmm kazları canlı canlı yoluyolar almamalıyım" demem. demem gerekir belki ama ben demem.
  • pescador  (08.11.14 20:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.